Ο χαμένος στη μετάφραση Παπαγγελόπουλος και τα ερωτηματικά της συμφωνίας Τουλουπάκη και ΝΔ

Χαμένα τα ’χει ο «Ρασπούτιν» που σε καθημερινή βάση «επεξηγεί» και απειλεί. Ερωτηματικά για τη «συνδιαλλαγή» Τουλουπάκη και ΝΔ

Στην υπόθεση Novartis μάλλον το νόημα της παροιμίας «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί», αν λάβουμε υπόψη μας την πρόσφατη δήλωση του πρώην αν. υπουργού Δικαιοσύνης και νυν εγκαλούμενου από συναδέλφους του, πολιτικούς, ακόμη και μάρτυρες που με φροντίδα της προστατευόμενής του κας Τουλουπάκη, είχαν χαρακτηριστεί ως «προστατευόμενοι μάρτυρες», Δημ. Παπαγγελόπουλος, έχει παραποιηθεί σε τέτοιον βαθμό ώστε κάποιος εύλογα θα μπορούσε να αναρωτηθεί αν πρέπει πλέον να μιλάμε για το απλό σκοινί του κρεμασμένου ή για ολόκληρες κουλούρες σκοινιών που ενδεχομένως θα απαιτηθούν για να «δέσουν» όλους τους εμπλεκόμενους στο παραδικαστικό αλλά και στο παρακρατικό σχέδιο, του οποίου στόχος ήταν να μείνει άλλα δέκα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ στη διακυβέρνηση της χώρας.

Τι είπε λοιπόν ο Δημ. Παπαγγελόπουλος:

«Η κα Ράικου επανήλθε να καταθέσει, ενώ είχε ολοκληρώσει την κατάθεσή της. Μήπως ενημέρωσε κάποιον τι είχε καταθέσει; Μήπως αυτός δεν έμεινε ικανοποιημένος και την καθοδήγησε να δώσει συμπληρωματική κατάθεση για να συμπληρώσει τα ψέματά της;»

Μάλιστα, στη συνέχεια έκανε λόγο για σκευωρία εναντίον του(!), με χρησιμοποίηση παρακρατικών μηχανισμών(!), πράκτορες(!), και μυστικές υπηρεσίες(!!!).

Ποιος τα λέει αυτά; Ο πρώην αρχηγός ΚΥΠατζής, ο οποίος έχει καταγγελθεί ήδη από τον Γιάννη Αγγελή για τις σχέσεις του με μυστικές υπηρεσίες.

Είναι προφανές ότι ο Δημ. Παπαγγελόπουλος που δέχεται βολές από παντού έχει χάσει την μπάλα. Γιατί με αυτά που λέει «θα γέλαγαν και τα τσιμέντα», όπως είχε πει ο μέγας Νίκος Αλέφαντος όταν ήθελε να χαρακτηρίσει κάποιον άπειρο και ακατάλληλο ποδοσφαιριστή.

Εν προκειμένω, εμείς ως πολίτες πρέπει προφανώς να προβληματιστούμε με υπόδειξη του σχεδιαστή της σκευωρίας Novartis, για το αν η κα Ράικου κατά τη μετάβασή της από το ασανσέρ μέχρι το υπόγειο συνομίλησε με κάποιον, ο οποίος,αφού έμαθε το περιεχόμενο της κατάθεσής της, της υπέδειξε να επανέλθει γιατί δεν είχε μείνει ικανοποιημένος…

Αν, λοιπόν, μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, κάποιος «έπεισε» την κα Ράικου να επανέλθει, τι πρέπει να πούμε για τους «κουκουλοφόρους» μάρτυρες της Novartis, που μετά από μήνες ολόκληρους, όταν πλέον είχε επέλθει η «θεία φώτιση» στον εγκέφαλό τους, επέστρεφαν στην κα Τουλουπάκη και κατέθεταν όλα εκείνα τα οποία προ μηνών δεν ενθυμούντο…

Και μάλιστα, για να είναι όλη η «συμμορία» σίγουρη ότι δεν θα γίνει κάποιο λάθος, κατέθεταν με στικάκια, εξ ου και η διαφορετική γραμματοσειρά στις σχετικές καταθέσεις.

Οι πρόσφατες φωτογραφίες του Δημ. Παπαγγελόπουλου, με εκδότη, και με τη Γιάννα Παπαδάκου, η οποία αξιοποιούσε πλήρως στον AlphaTV και στον AlphaRadio τις «πληροφορίες» που της έδινε για μία διετία ο εγκαλούμενος πρώην υπουργός, για τους νοήμονες είναι φανερό ποιος ραδιουργούσε και εις βάρος ποιων.

Κι όμως, είναι ακόμη εκεί…

Όπως είναι γνωστό, για την κα Τουλουπάκη υπάρχουν μύριες όσες καταγγελίες για τον βίο και την πολιτεία της στην Εισαγγελία Διαφθοράς, κυρίως για την υπόθεση Novartis.

  • Έχει μηνυθεί από τον Αντώνη Σαμαρά για κατάχρηση εξουσίας και όχι μόνο.
  • Έχει μηνυθεί επίσης από τον Ανδρέα Λοβέρδο για κατάχρηση εξουσίας και όχι μόνο.
  • Έχει δημοσίως και με δικόγραφο καταγγελθεί από τον πρώην προστατευόμενο μάρτυρα Νίκο Μανιαδάκη για εκβίαση –επί το ηπιότερον πιέσεις– ώστε να καταθέσει ότι χρημάτισε τους Αντ. Σαμαρά, Αδ. Γεωργιάδη, Γ. Στουρνάρα.
  • Έχει καταγγελθεί από τον επόπτη της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Γ. Αγγελή, για προσπάθειά της ενοχοποίησης πολιτικών προσώπων, μέσω άσκησης δίωξης χωρίς να υπάρχουν ενοχοποιητικά στοιχεία.
  • Χωρίς να υπάρχει έστω και κάποιο ενδεικτικό στοιχείο εις βάρος των Παν. Πικραμμένου, Ευ. Βενιζέλου, Μ. Σαλμά, Παν. Κουτρουμάνη, Ανδρ. Λυκουρέντζου, Αντ. Σαμαρά, Γ. Στουρνάρα, για λόγους πολιτικής εκμετάλλευσης από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν αρχειοθετούσε τους φακέλους που τους αφορούσαν, ώστε να μπορεί η «πρώτη φορά Αριστερά» να ισχυρίζεται ότι «η υπόθεση Novartis δεν έχει κλείσει, αφού η έρευνα συνεχίζεται».
  • Το ίδιο πράττει ακόμη και σήμερα, για τους Άδ. Γεωργιάδη και Δημ. Αβραμόπουλο, για τους οποίους από τις 5/2/2018 μέχρι σήμερα,δηλαδή επί 20 μήνες, δεν υπάρχει στη δικογραφία εισερχόμενο ή εξερχόμενο έγγραφο που να δικαιολογεί την καθυστέρηση της αρχειοθέτησης.

Όλα τα παραπάνω, σύμφωνα με το άρθρο 15 του ΚΠΔ, η κα Τουλουπάκη θα έπρεπε να είχε αυτοεξαιρεθεί, αφού πλέον ο ρόλος της στην έρευνα για τη Novartis έχει καταγγελθεί ως υποβολιμαίος από σωρεία καταθέσεων και μηνύσεων, μέρος των οποίων προαναφέραμε.

Και επειδή είναι προφανές ότι η κα Τουλουπάκη δεν προτίθεται να προβεί σε μια παρομοίας μορφής ενέργεια αυτοπροστασίας και ακόμη περισσότερο αυτοαξιοπρέπειας, το ερώτημα που τίθεται είναι τι προτίθενται να κάνουν οι ανώτεροί της στον δικαστικό κλάδο.

Ο νέος προϊστάμενος της Εισαγγελίας ΑΠ, κ. Βασίλειος Πλειώτας, τι έχει να πει για όλα τα παραπάνω αναφερόμενα που πλήττουν εμφανώς το κύρος της Δικαιοσύνης;

Παραθέτουμε αυτούσιο το άρθρο 15, Λόγοι εξαίρεσης , του ΚΠΔ, ώστε ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματά του:

Όλα τα δικαστικό πρόσωπα του προηγούμενου άρθρου είναι εξαιρετέα, αν συντρέχουν οι λόγοι αποκλεισμού του άρθρου αυτού ή αν προκάλεσαν ή προκαλούν υπόνοιες μεροληψίας, δηλαδή αν υπάρχουν γεγονότα που μπορούν να δικαιολογήσουν εμφανώς δυσπιστία για την αμεροληψία τους.

Ερωτηματικά για τη ΝΔ…

Όπως είναι γνωστό, με πρωτοβουλία του υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Τσιάρα, κατετέθη και ψηφίστηκε ο Νόμος 4623/19, ο οποίος στο άρθρο 97 αναφέρει τα εξής:

«Κατ’ εξαίρεση, η ισχύς των διατάξεων των άρθρων 35 και 36 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας (Ν. 4620/2019). Αναστέλλεται μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2019.

Μέχρι τότε επαναφέρονται σε ισχύ οι διατάξεις των άρθρων 1 και 2 παρ. 1 του Ν. 4022/2011 σε συνδυασμό με το άρθρο 13 περίπτωση α΄ του Ποινικού Κώδικα, όσον αφορά τις αρμοδιότητες του εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς, ως ίσχυαν πριν από την κατάργησή τους με το άρθρο 586 περιπτώσεις α΄ και γ΄ του Ν. 4620/2019 «Κύρωση Κώδικα Ποινικής Δικονομίας».

Το άρθρο 35 –του οποίου ανεστάλη η ισχύς για 51 ημέρες– αναφέρει τα εξής:

«Για την διερεύνηση των υποθέσεων που ανήκουν στην αρμοδιότητά του, ο εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς παραγγέλλει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, μετά το πέρας της οποίας ενεργεί σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο άρθρο 43, και παραγγέλλει στον αρμόδια εισαγγελέα Πλημμελειοδικών την άσκηση ποινικής δίωξης».

Δηλαδή, όπως είναι φανερό, δόθηκε στην Τουλουπάκη η ευχέρεια των 51 ημερών, προκειμένου:

1] Να εξακολουθεί να έχει την αρμοδιότητα επί υποθέσεων που αφορούν νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου (π.χ. τράπεζες), και

2] Να ασκεί διώξεις κατά το δοκούν.

Είναι σαφές ότι υπήρξε συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και Ελένης Τουλουπάκη, με άγνωστο όμως περιεχόμενο.

Ενδεχομένως, η κα Τουλουπάκη να προέβαλε τον ισχυρισμό ότι δεν μπορεί να προβεί σε αρχειοθετήσεις για τους τρεις υπολειπόμενους πολιτικούς (Γ. Στουρνάρα, Άδ. Γεωργιάδη, Δημ. Αβραμόπουλο), διότι μετά την τροποποίηση και ψήφιση των δικαστικών κωδίκων δεν είχε αυτή την αρμοδιότητα.Αλλά και αυτό το ενδεχόμενο επιχείρημα δεν ευσταθεί, αφού προέβη στην αρχειοθέτηση μόνο για το σκέλος εκείνο που αφορά τον Γ. Στουρνάρα.

Το μέγα ερώτημα που προκύπτει και πρέπει να απαντηθεί από την κυβέρνηση και κυρίως από τον υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Τσιάρα, και από τον υπουργό Επικρατείας, κ. Γεραπετρίτη, είναι ποιο ήταν το διακύβευμα ώστε η κυβέρνηση να συναλλάσσεται με δικαστική λειτουργό, η οποία χωρίς στοιχεία στοχοποίησε δέκα πολιτικά πρόσωπα και έδωσε χείρα βοηθείας στον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι τα διαρρεόμενα από την κα Τουλουπάκη περί δήθεν ασυλίας της λόγω συγγενικών σχέσεων και τόπου καταγωγής ευσταθούν. Ότι οι διάφοροι Νικηφοράκηδες θα εμποδίσουν να χυθεί άπλετο φως «στη μεγαλύτερη σκευωρία από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους»…

Βεβαίως, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέρρευσε λόγω της οικονομικής του πολιτικής, λόγω των θέσεών του στο εθνικό θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, και βεβαίως λόγω της εμπλοκής του στη σκευωρία της Novartis.

Αν ο σχεδιασμός της κας Τουλουπάκη, καθ’ υπόδειξη του Δημ. Παπαγγελόπουλου, «να ασκήσει διώξεις και ν’ αφήσει τα υπόλοιπα στην ανάκριση», με αποτέλεσμα οι δέκα πολιτικοί να σύρονται στα ανακριτικά γραφεία, οι «Αυγές», τα «Documenta», τα «KontraNews», και οι Λακόπουλοι με τα «ανοιχτά παράθυρα» να κάνουν πάρτι, είχε επιτύχει, δεν γνωρίζουμε ποιο θα ήταν και με τι ποσοστό το εκλογικό αποτέλεσμα….

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης