«Ο χειμώνας θα είναι δύσκολος», προειδοποιεί η Μ. Γκάγκα – Αποκλείει το ενδεχόμενο ενός lockdown

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε στην πορεία της πανδημίας στη χώρα αλλά και στην έξαρση κρουσμάτων και νοσηλειών.

Όπως είπε το πρωί της Πέμπτης, «νομίζω ότι θα έχουμε ένα δύσκολο χειμώνα και στη Βόρεια Ελλάδα ήδη έχουμε μπει σε αυτό». Παράλληλα απέκλεισε το ενδεχόμενο να πάμε σε lockdown και σημείωσε ότι το θέμα είναι να προστατέψουμε τον άλλο κάνοντας το εμβόλιο και τηρώντας τα μέτρα.

«Υπάρχει μια πόλωση γύρω από το εμβόλιο και είναι λυπηρό γιατί πραγματικά μπορούμε να σώσουμε ζωές», τόνισε η κ. Γκάγκα επισημαίνοντας ότι είναι δύσκολο να το διαχειριστείς καθώς αρχίζει ένας αντίλογος. Σε ερώτηση γιατί η χώρα μας έχει πάει πίσω στο θέμα αυτό, η Μίνα Γκάγκα απάντησε ότι «όταν κάποιοι μαλώνουν ή έχουν πρόβλημα δεν φταίει ποτέ ο ένας από τους δυο, φταίει όλο το σύστημα».

Παράλληλα, σύμφωνα με την ίδια, ετοιμάζεται ένα chat forum σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, στο οποίο θα απαντάνε γιατροί σε ερωτήσεις.

Για τις περιπτώσεις που ασθενείς υπογράφουν για να μη διασωληνωθούν, η κα Γκάγκα είπε ότι «είμαστε υποχρεωμένοι να σεβόμαστε τις επιθυμίες του ασθενούς που έχει καθαρό το μυαλό του, που δεν είναι υπό επήρεια φαρμάκων ή δεν έχει ένα οξύ πρόβλημα. Είμαστε υποχρεωμένοι να σεβαστούμε την θέληση του και για εμάς είναι φοβερό για κάθε άνθρωπο που χάνεται και ειδικά όταν μπορείς να κάνεις κάτι».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα