«Ο χειμώνας θα είναι μακρύς»: Μια παραγωγή της Gazprom Entertainment (video)

Σε ένα βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, η Gazprom φαίνεται να trollαρει χωρίς έλεος την Ευρώπη, σύμφωνα με τον σύμβουλο του υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας

Ένα βίντεο που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ρωσικό… «τρολάρισμα» στους Ευρωπαίους κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο των social media.

Τα μονταρισμένα πλάνα που περιέχει το κλιπ διάρκειας κάτω των δύο λεπτών δείχνουν εργάτες της Gazprom στις εγκαταστάσεις παραγωγής φυσικού αερίου, έναν μετρητή να πέφτει στο… μηδέν, τη σημαία της ΕΕ και τον χειμώνα να απλώνεται πάνω από τη Ρωσία και την Ευρώπη.

Η μουσική υπόκρουση του βίντεο, ένα μελωδικό κομμάτι με τίτλο «Ο χειμώνας θα είναι μακρύς» είναι του σοβιετικού καλλιτέχνη Γιούρι Βίζμπορ και το ερμηνεύει η εγγονή του, Βαρβάρα Βίζμπορ. Οι στίχοι κάνουν λόγο για έναν «μακρύ χειμώνα» που έρχεται, και θα φέρει μόνο λυκόφως και χιόνι…

Το βίντεο, που κυκλοφορεί ευρέως στο Telegram αλλά και το Twitter τις τελευταίες ώρες, δεν έχει δημοσιευτεί σε κάποιον επίσημο λογαριασμό της Gazprom στα social media. Ωστόσο πολλοί χρήστες αναφέρουν ως πηγή την ίδια τη ρωσική εταιρεία.

Ένας από αυτούς τους χρήστες είναι και ο σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας, Αντόν Χεραστσένκο, ο οποίος δημοσίευσε το κλιπ με την ακόλουθη λεζάντα: «Η ρωσική Gazprom δημοσίευσε ένα βίντεο με τίτλο “Ο χειμώνας θα είναι μακρύς” στο οποίο η εταιρεία κλείνει τη ροή του αερίου και ξεκινάει η εποχή των παγετώνων στην Ευρώπη. Στ’ αλήθεια πιστεύουν ότι μπορούν να σκοτώσουν χιλιάδες Ουκρανούς, να κατακτήσουν περιοχές μιας άλλης χώρας και η Ευρώπη να κάνει τα στραβά μάτια φοβούμενη τον εκβιασμό τους με το αέριο;»

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα