Ο Χρυσοχοΐδης ξεμπροστιάζει τον ΣΥΡΙΖΑίο υπερασπιστή των εμπρηστών

“Ποιος άφρων λοιπόν ισχυρίζεται πως θα έκαιγε κι αυτός τη Μόρια”, αναρωτιέται ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στην αυστηρή απάντηση του προς τον Αντώνη Λιάκο για την ανάρτηση που έκανε και αναφέρει πως και ο ίδιος αν ήταν νέος και έφτανε στη Μόρια, θα έκανε το ίδιο, θα έβαζε φωτιά στον καταυλισμό.

Παράλληλα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αναφέρει στην απάντησή του προς τον πρώην πρόεδρο της Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ότι “ο φανατισμός τυφλώνει, ο ανορθολογισμός τρομάζει κι η ανευθυνότητα περισσεύει με τέτοιες δηλώσεις”.

Ειδικότερα, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναφέρει στην απάντησή του τα εξής

Απάντηση στην ανάρτηση του καθηγητή Α.Λιάκου

Το κάψιμο της Μόριας έχει εκθέσει 30.000 ντόπιους και 15.000 πρόσφυγες σε αυξημένο κίνδυνο κορωνοϊού. Έχει δημιουργήσει μεγάλο θέμα δημόσιας τάξης έως και εθνικής ασφάλειας. Έχει αφαιρέσει την δυνατότητα περίθαλψης και διοικητικής μέριμνας των αιτούντων άσυλο. Κόστισε και κοστίζει δεκάδες εκατομμύρια σε ευρώ, απασχολεί σημαντικούς ανθρώπινους και διοικητικούς πόρους του κράτους.

Ποιος άφρων λοιπόν ισχυρίζεται πως θα έκαιγε κι αυτός τη Μόρια; Ο φανατισμός τυφλώνει, ο ανορθολογισμός τρομάζει κι η ανευθυνότητα περισσεύει με τέτοιες δηλώσεις: “͟.͟.͟.͟κ͟ι͟ ͟ε͟γ͟ώ͟ ͟φ͟ω͟τ͟ι͟ά͟ ͟θ͟α͟ ͟έ͟β͟α͟ζ͟α͟”͟ του καθ. Λιάκου (ΣΥΡΙΖΑ)”

“Περνάμε από την αταξία στην τάξη”

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μίλησε και για την αστυνομική επιχείρηση στο Καρά Τεπέ και τη μεταφορά των πυρόπληκτων προσφύγων στο νέο καταυλισμό που δημιουργήθηκε.

«Επιχείρηση με την οποία περνάμε από την ανασφάλεια στην υγειονομική ασφάλεια κι από την αταξία στην τάξη» χαρακτήρισε πριν δήλωσή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη την επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας που εξελίσσεται από τις 8.00 το πρωί στον Καρά-Τεπέ της Μυτιλήνης προκειμένου να οδηγηθούν χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες από τους δρόμους στη νέα δομή.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης χαρακτήρισε «ανθρωπιστικό καθήκον» την επιχείρηση. Όπως είπε δε, «από το πρωί στη νέα δομή έχουν εισέλθει 1.000 πρόσφυγες και μετανάστες».

Πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου ανέφεραν ότι μέχρι τώρα, από τους νεοεισερχόμενους που ελέγχονται υγειονομικά, έχουν εντοπισθεί άλλα 21 κρούσματα του κορωνοϊού.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα