Ο δάσκαλος Κ. Τουλγαρίδης επικεφαλής της “Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική”

Με κεντρικό σύνθημα «παίρνουμε τη ζωή μας πίσω στην Αττική» και επικεφαλής τον δάσκαλο, συνδικαλιστή κάτοικο Ανατολικής Αττικής Κώστα Τουλγαρίδη κατέρχεται στις περιφερειακές εκλογές, η Αντικαπιταλιστική, επιδιώκοντας αύξηση των δυνάμεών της, όπως τόνισαν εκπρόσωποι της, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου. «Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική» είναι ένα σχήμα με αδιάκοπη παρέμβαση στην Αττική από το 2010, επισήμανε ο περιφερειακός σύμβουλος Αττικής Νίκος Αδαμόπουλος.

Στην τοποθέτηση του ο επικεφαλής του συνδυασμού Κ. Τουλγαρίδης, ανακοίνωσε το κεντρικό στίγμα της καμπάνιας της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής, που είναι η έξοδος από την ΕΕ, το ευρώ και την επιτροπεία. Κατηγόρησε την κ. Δούρου ότι συναγωνίζεται με τον Γ. Πατούλη και τον Γ. Σγουρό για το ποιος «θα είναι πιο πιστός εφαρμοστής των μνημονιακών πολιτικών, των περικοπών των κοινωνικών δαπανών, της “απορρόφησης” ευρωπαϊκών κονδυλίων για την επέκταση της ελαστικής εργασίας, την τσιμεντοποίηση και την εξυπηρέτηση του κεφαλαίου στην Αττική».

Η Δέσποινα Κουτσούμπα, η οποία διετέλεσε περιφερειακή σύμβουλος από το 2014 έκανε έναν απολογισμό της θητείας στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Η περιφερειακή σύμβουλος Αττικής Φλώρα Νικολιδάκη, που το 2014 είχε εκλεγεί με την παράταξη της Δούρου, ανακοινώσε την προσχώρησή της στην Αντικαπιταλιστική Ανατροπή.

Τα πρώτα ονόματα του ψηφοδελτίου, που παρουσιάστηκαν, έχουν έντονη κινηματική χροιά: συνδικαλιστές της εκπαίδευσης, της υγείας, των ΟΤΑ, της ΕΘΕΛ και σωματείων του ιδιωτικού τομέα, όπως ο Παναγιώτης Αλεξόπουλος, εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Μετρό, ο Αντώνης Κουρούκλης πρόεδρος της ΠΟΟΠΚ, ο Βασίλης Συλαϊδής από το ΕΚΑ. Στελέχη από τα κινήματα κατά της χωματερής στη Φυλή και κατά του ΧΥΤΑ Γραμματικού, όπως ο Χρήστος Κουρνιώτης και ο Στέφανος Γανωτής. Ιστορικά στελέχη της αριστεράς που για πρώτη φορά συνεργάζονται με την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική, όπως ο γιατρός Γιώργος Κασμιρίδης και η δικηγόρος Τίνα Μαύρου. Στο ψηφοδέλτιο συμμετέχουν οι ηθοποιοί Φίλια Δελαγραμμάτικα και Γιώργος Ζιόβας.

Διαβάστε επίσης