Ο δικηγόρος των τρομοκρατών αποκαλύπτει – «Άσχετο το χτύπημα στη Ζάκυνθο με τη συναγωγή»

«Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και δεν έχει διαλευκανθεί ακόμα ούτε το 15%», δήλωσε για την υπόθεση ο Ηρακλής Στάβαρης

Απαντήσεις σχετικά με τα τρομοκρατικά «χτυπήματα» που σχεδίαζαν οι δύο Πακιστανοί που συνελήφθησαν στο πλαίσιο της επιχείρησης της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής με την κωδική ονομασία «Υάκινθος», αναζητούν οι Αρχές.

Μάλιστα οι Αρχές προβληματίζονται ιδιαίτερα από συνομιλίες των φερόμενων ως τρομοκρατών που κάνουν λόγο για «τυφλά» χτυπήματα. Ένα από αυτά θα γινόταν με την τοποθέτηση βόμβας μέσα σε ένα σακίδιο που θα άφηναν στον στόχο τους.

Χαρακτηριστική είναι μια από τις συνομιλίες του 27χρονου Σαγιέντ Χαϊντέρ που συνελήφθη και φέρεται να ενεργούσε ως «εγκέφαλος» του τρομοκρατικού θύλακα στην Ελλάδα με τον καθοδηγητή που βρίσκεται στο Ιράν:

«Έρχονται οι γιορτές των Χριστουγέννων και θα μπορούσαμε να βρούμε πολύ κόσμο μαζεμένο στο ίδιο σημείο. Δηλαδή, θα μπορούσαμε να τα βάζαμε σε ένα σακίδιο και να το αφήσουμε σε ένα σημείο και θα είχε τιναχτεί πολύ κόσμος. Αυτό θα μπορούσα να κάνω και εδώ στο νησί (στη Ζάκυνθο), θα μπορούσα να το κάνω και στην Αθήνα, αν είχαμε τα πράγματα αυτά που έλεγες».

Από τις συνομιλίες αυτές προκύπτει επίσης ότι είχαν στοχοποιήσει έναν ή δύο οικονομικούς παράγοντες, που εικάζεται ότι πρόκειται για τουλάχιστον έναν επιχειρηματία στη Ζάκυνθο.

Επίσης σε άλλο σημείο γίνεται λόγος για επίθεση με όπλα σε αυτοκίνητο. Όπως λέει ο Χαϊντέρ θα μπορούσε να πάει στο νησί (δεν κατονομάζεται) και εκεί να στήσουν ενέδρα σε αυτοκίνητο και να σκοτώσουν 2-3 άτομα.

«Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και δεν έχει διαλευκανθεί ακόμα ούτε το 15%»

Μιλώντας στο MEGA και στην εκπομπή «Live News», ο δικηγόρος του ενός εκ των δύο συλληφθέντων, του 27χρονου Χαϊντέρ, Ηρακλής Στάβαρης, αναφέρθηκε σε αυτό το χτύπημα που είχε ως στόχο τον επιχειρηματία στη Ζάκυνθο, σημειώνοντας πως είναι άσχετο με τη σχεδιαζόμενη επίθεση στο εβραϊκό εστιατόριο.

«Από τη δικογραφία προκύπτει ένας διάλογος για κάποιον επιχειρηματία στη Ζάκυνθο, αλλά αυτό δεν έχει σχέση με την τρομοκρατική ενέργεια. Ούτε αφορά την εβραϊκή κοινότητα, ούτε τη συναγωγή. Πρόκειται για  παράλληλη επιχειρηματική ή επιχειρησιακή ενέργεια του φερόμενου ως επικεφαλής Ιρανού-Πακιστανού εντολέα. Παράλληλα με το μεγάλο χτύπημα, θέλησε να τακτοποιήσει κάποιες άλλες υποθέσεις και θεώρησε σκόπιμο και φρόνιμο ο συγχωριανός του, ο Χαϊντέρ, θα μπορούσε να το υλοποιήσει και αυτό», είπε αρχικά.

«Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και δεν έχει διαλευκανθεί ακόμα ούτε το 15% των συνολικών επικοινωνιών, τις οποίες είχαν πλέον όλοι οι εμπλεκόμενοι. Δεν μιλάμε μόνο για τους δύο και τον εντολέα στο Ιράν. Μιλάω για όλους, τους πλέον απλούς, περιφερειακούς συμμετόχους τους», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο πελάτης του συνεργάστηκε από την πρώτη στιγμή με τις Αρχές, αφού όσα τους είπε βοήθησαν στην εξέλιξη της έρευνας.

«Ο πελάτης μουμ Χαϊντέρ την επόμενη που τον έπιασαν, ανησυχούσε για τα ευρήματα από το κινητό του και τους είπε ότι δέχεται μηνύματα, βιντεοκλήσεις, φωτογραφίες, τηλεφωνικές επαφές με τον Α,Β και τον Γ και τους ξετύλιξε το κουβάρι και συνέχισαν οι αστυνομικοί για να βρουν τα υπόλοιπα στοιχεία», κατέληξε ο δικηγόρος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα