Ο δικός μας Κριστιάνο και Μέσι

Είναι αρκετά αντιεμπορικός. Οι διαμαρτυρίες του, τα εύκολα (σε ορισμένες περιπτώσεις) πεσίματά του στο χορτάρι για να εκμαιεύσει κάποιο φάουλ, το λίγο «περίεργο» στυλ του ακόμη και στο περπάτημά του, προκαταλαμβάνουν αρκετούς αρνητικά απέναντί του.

Κι όμως. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την προσφορά του Γιώργου Καραγκούνη στην Εθνική ομάδα. Από το 1999 που έκανε την πρώτη του συμμετοχή με το εθνόσημο μέχρι και σήμερα, ο «Τυπάρας» ήταν πάντα εκεί. Στα δύσκολα, αλλά και τις πολλές επιτυχίες από το 2002 και μετά. Ο αρχηγός της «γαλανόλευκης», στα 37 του χρόνια αποδεικνύει πόσο υπέρ-πολύτιμος είναι στην ομάδα. Η χθεσινή του εξαιρετική εμφάνιση και η ασίστ για το γκολ του Μήτρογλου επιβεβαίωσαν ότι η ηλικία δεν παίζει πάντα τόσο μεγάλη σημασία. Εξάλλου, στο προηγούμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, το 2012, ο Καραγκούνης ήταν ο καλύτερος παίκτης της Εθνικής μας. Ήταν εκείνος που μας οδήγησε στους «8» της διοργάνωσης με το γκολ του απέναντι στη Ρωσία.

Οι 131 συμμετοχές του, οι τέσσερις (έως τώρα, γιατί έρχεται και αυτή της Βραζιλίας) συμμεοτοχές του σε μεγάλες διοργανώσεις σε εθνικό επίπεδο, αλλά κυρίως το πάθος και η προσωπικότητα που βγάζει στο χορτάρι τον καθιστούν τον δικό μας Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι. Είναι από τους ανθρώπους (μαζί με τον Κατσουράνη) που συνδέει τη «χρυσή» γενιά του 2004 με την τωρινή. Μετά από όσα πετύχει, μπαίνει επάξια στο πάνθεον των πραγματικά μεγάλων που έχει αναδείξει το ποδόσφαιρό μας. Ο Γιώργος Καραγκούνης είναι εδώ στα 37 του! Και θα είναι και στη Βραζιλία το καλοκαίρι!

Διαβάστε επίσης