«Ο Δήμος Ωρωπού δεν είναι ζούγκλα»

Απάντηση στις συκοφαντικές και ψευδείς καταγγελίες για τα αδέσποτα ζώα

Στην αντεπίθεση περνάει ο Δήμος Ωρωπού μετά από τα «ψευδή, ανυπόστατα και συκοφαντικά» όπως τα χαρακτηρίζει ανώνυμα δημοσιεύματα περί «απαράδεκτης εικόνας με τα αδέσποτα ζώα στο Δήμο Ωρωπού» αλλά και για δήθεν καταγγελίες πολιτών περί ανεξέλεγκτης κατάστασης με τα αδέσποτα. Σύμφωνα με πηγές από το Δήμο Ωρωπού πρόκειται ανώνυμες αναφορές που έχουν προφανή στόχο να τρομοκρατήσουν τους πολίτες, να συκοφαντήσουν τις υπηρεσίες του Δήμου Ωρωπού και προσωπικά τον φιλόζωο δήμαρχο Γιώργο Γιασημάκη περιγράφοντας μεταξύ άλλων πως «αγέλες σκύλων κινούνται ανεξέλεγκτα σε γωνιά, σε κάθε γειτονιά και σε κάθε περιοχή του Δήμου». Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική… 

Καμία αναφορά ή καταγγελία 

«Παρουσιάζονται ψεύτικες και αίολες καταγγελίες τάχα “αγανακτισμένων” πολιτών. Διαβάλλονται οι υπάλληλοι του Δήμου πως δήθεν “αυθαδιάζουν” απέναντι στους πολίτες που “διαμαρτύρονται” ενώ στην πραγματικότητα έχει να γίνει αναφορά ή καταγγελία στο Δήμο μας για περισσότερο από τρεις μήνες», αναφέρει το γραφείο Τύπου του Δήμου Ωρωπού και συνεχίζει: «Ο Δήμος Ωρωπού με αίσθημα ευθύνης δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση πως πράττει τα δέοντα και αντιμετωπίζει αποτελεσματικά το πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα. Η πενταμελής Επιτροπή Αδέσποτων του Δήμου Ωρωπού αποτελούμενη από κτηνιάτρους και έμπειρους επαγγελματίες επί του αντικειμένου, λειτουργεί νόμιμα, δυναμικά και αποτελεσματικά και πάντα με σεβασμό προς όλα τα αδέσποτα ζώα και με όλα τα υγειονομικά και κτηνιατρικά πρωτόκολλα.

Άμεσες παρεμβάσεις και στειρώσεις

Όπου κριθεί απαραίτητο γίνονται άμεσες παρεμβάσεις, περισυλλογές, φροντίδες, στειρώσεις ακόμα και ευθανασίες (στις ακραίες περιπτώσεις που υπάρχουν σχετικές εισηγήσεις από κτηνιάτρους). Τα πάντα λειτουργούν σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η κείμενη νομοθεσία και τα σχετικά πρωτόκολλα, πάντα με σεβασμό στα ζώα και σε ορισμένες περιπτώσεις σε συνεργασία και την εθελοντική προσφορά πολιτών.

Δηλώνει επίσης πως τους τελευταίους μήνες δεν έγινε καμία σχετική καταγγελία στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου και συνεπώς τα όσα αναφέρονται στα δύο συγκεκριμένα δημοσιεύματα για “αγέλες αδέσποτων σε κάθε γωνιά” και για “αγανακτισμένους πολίτες που φοβούνται να κυκλοφορούν”έχουν ιδιοτελή κίνητρα που αμαυρώνουν την εικόνα του Δήμου μας και προκαλούν ανυπολόγιστη ζημία στη φήμη του εν μέσω μίας ήδη επιβαρυμένης περιόδου.

«Στοχοποιούν τα αδέσποστα»

Στοχοποιούν επίσης τα αδέσποτα ζώα και μάλιστα σε μία περίοδο που το πανελλήνιο είναι συγκλονισμένο από τις επιθετικές συμπεριφορές σε βάρος τους αλλά και την απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης να μετατρέψει σε κακούργημα τις παραβατικές και επιθετικές συμπεριφορές εναντίον τους. Δημιουργούν φόβο και δυσπιστία στους πολίτες έναντι των τετράποδων φίλων μας μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουν τα φτηνό αντιπολιτευτικό εγωισμό τους.

Εν μέσω της πανδημίας του COVID-19 που οι εμπορικές επιχειρήσεις πασχίζουν να επιβιώσουν και να ενισχύσουν τον τζίρο τους από τους εποχικούς επισκέπτες η ζημιά που προκαλούν με την δυσφήμιση του τόπου είναι τεράστια.

«Δεν ήμαστε ζούγκλα όπως περιγράφουν»

Στο Δήμο Ωρωπού δεν κυκλοφορούν “αγέλες σκύλων” και δεν είναι “ζούγκλα” όπως αναφέρουν τα ανώνυμα δημοσιεύματα. Ο Δήμος Ωρωπού δεν θα γίνει ζούγκλα όπως θέλουν ορισμένοι. Είναι ένας ασφαλής και φιλόξενος Δήμος με τα περισσότερα ασφαλή χιλιόμετρα ορεινών και παραθαλάσσιων περιπάτων και διαδρομών.

Είναι ένας Δήμος που σέβεται και περιθάλπει τα ζώα, φροντίζει για την υγεία τους, την απολύμανση τους και την στείρωση τους και καθημερινά παρεμβαίνει όπου υπάρχει ανάγκη μετά από σχετικούς ελέγχους ή ακόμα και με τη συνεργασία των πολιτών.

Ο Δήμος Ωρωπού θα κινηθεί νομικά έναντι των εμπνευστών και των “ανώνυμων” συντακτών των ψευδών, συκοφαντικών και ανυπόστατων δημοσιευμάτων που κινούνται έξω από τα όρια κάθε δημοσιογραφικής δεοντολογίας και φυσικά ποτέ δεν ζήτησαν την άποψη του Δήμου σχετικά το ευαίσθητο θέμα των αδέσποτων ζώων.

«Στο πλευρό των πολιτών»

Ο Δήμος Ωρωπού δεν είναι στο απυρόβλητο, ούτε και ιδιοκτησία κανενός όπως πίστευαν κάποιοι μέχρι πριν μερικούς μήνες. Η θέση του Δήμου και των υπηρεσιών του είναι στο πλευρό των Δημοτών και των πολιτών με ανθρωπιά και κατανόηση στα προβλήματα και στις ανάγκες που δημιουργούνται καθημερινά στη δύσκολη περίοδο της πανδημίας, αλλά και με σεβασμό στα αδέσποτα ζώα, στην άγρια πανίδα και στο περιβάλλον», καταλήγει το γραφείο Τύπου του Δήμου Ωρωπού.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα