Ο Δήμος Πειραιά βράβευσε Ολυμπιακό και Εθνικό

Το άτυπο… νταμπλ της πόλης στα ευρωπαϊκά κύπελλα της γυναικείας υδατοσφαίρισης γιόρτασε ο Δήμος Πειραιά, τιμώντας τις ομάδες του Ολυμπιακού και του Εθνικού που κατέκτησαν τη Euroleague και το LEN Trophy, αντίστοιχα.

Η τελετή, που εγκρίθηκε με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Πειραιά «Ανδρέας Γαρύφαλλος», στα Βοτσαλάκια, παρουσία μεταξύ άλλων του υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Κώστα Κατσαφάδου, του γενικού γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργου Μαυρωτά, και του προέδρου της ΚΟΕ, Κυριάκου Γιαννόπουλου.

«Ο Πειραιάς έχει μία παράδοση σε όλα τα αθλήματα και ειδικότερα στα αθλήματα πισίνας και στα θαλασσινά αθλήματα, τα οποία κάνουν περήφανη και την πόλη και τη χώρα. Η υδατοσφαίριση έχει εξελιχθεί στο εθνικό μας σπορ με τις επιτυχίες των εθνικών ομάδων και των συλλόγων του Ολυμπιακού και του Εθνικού» τόνισε στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης. «Στο Δημοτικό Συμβούλιο πήραμε μια ομόφωνη απόφαση να τιμήσουμε και τις δύο ομάδες, θέλοντας να καταστήσουμε σαφές ότι οι αποφάσεις μας έχουν μία ισονομία απέναντι σε όλες τις ομάδες της πόλης, όχι μόνο του Ολυμπιακού αλλά και του Εθνικού. Οι επιτυχίες είναι σημαντικές, είναι συνεχόμενες όλα αυτά τα χρόνια και σε εθνικό και σε συλλογικό επίπεδο και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για τον κάθε σύλλογο ξεχωριστά. Η βράβευση αυτή έχει μία ειδική σημασία, καθώς ο Πειραιάς είναι η πόλη που γεννήθηκαν οι δύο ομάδες. Συγχαρητήρια στις αθλήτριες, στους προπονητές, στις διοικήσεις των ομάδων. Οι επιτυχίες σας αποτελούν παράδειγμα για τα νεότερα παιδιά και μας γεμίζουν με υπερηφάνεια» πρόσθεσε ο δήμαρχος Πειραιά.

Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Θέλω να συγχαρώ τα κορίτσια και τις διοικήσεις του Ολυμπιακού και του Εθνικού. Αυτή η επιτυχία, ειδικά για την πόλη του Πειραιά, να κάνει το νταμπλ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις των γυναικών, είναι κάτι το μοναδικό. Οι επιτυχίες αυτές σε συλλογικό επίπεδο έχουν την αντανάκλασή τους και στις εθνικές ομάδες. Ο Πειραιάς είναι μία αθλητική πόλη. Ο αθλητισμός είναι ένα μεγάλο σχολείο και πρέπει να ωθούμε τα παιδιά μας στον αθλητισμό. Αυτό γίνεται στον Πειραιά και θα γίνεται ακόμα περισσότερο στο μέλλον».

Η αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Σταυρούλα Αντωνάκου, μεταξύ άλλων σημείωσε: «Οι κορυφές κατακτιούνται πάντα δύσκολα και με κόπο και εσείς κατακτήσατε την κορυφή της Ευρώπης, κάνοντας υπερήφανους τους Έλληνες, αλλά και εμάς τους Πειραιώτες. Ένα μπράβο στον Δήμο Πειραιά και τον Γιάννη Μώραλη γι’ αυτήν την πρωτοβουλία. Για μένα που αγωνίστηκα και στις δύο ομάδες και είχα την τιμή να είμαι και αρχηγός, ήταν μια στιγμή συγκίνησης το να κάνω τις απονομές. Ως μέλος της Περιφέρειας Αττικής, η δέσμευσή μας να ενισχύσουμε τα αθλήματα του υγρού στίβου παραμένει. Οι μελέτες για την ανακατασκευή του Ζάππειου Κολυμβητηρίου ολοκληρώνονται και είμαστε εν αναμονή του αιτήματος για χρηματοδότηση του νέου κολυμβητηρίου στον Πειραιά! Το δικαιούνται άλλωστε, δεν νομίζετε;».

«Ο Πειραιάς έχει ανάγκη από μεγάλες διοργανώσεις και εμείς ως Κολυμβητική Ομοσπονδία θα βοηθήσουμε σ’ αυτή την κατεύθυνση. Το γεγονός ότι δύο μεγάλες ομάδες, ο Ολυμπιακός και ο Εθνικός, έφεραν τα δύο ευρωπαϊκά τρόπαια στη χώρα μας, είναι πολύ σημαντικό. Αξίζουν συγχαρητήρια στις διοικήσεις των ομάδων, στους προπονητές, σε όλους όσοι είναι γύρω από την ομάδα, αλλά πρωτίστως στις αθλήτριες. Ο Πειραιάς έχει ανάγκη από κολυμβητήρια, όχι μόνο ένα. Τα δύο σωματεία έχουν ανάγκη τα κολυμβητήρια και για να φιλοξενήσουν μεγάλους αγώνες, αλλά και για να ετοιμάσουν την επόμενη γενιά» τόνισε από τη μεριά του ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Κυριάκος Γιαννόπουλος.

Εκ μέρους του Ολυμπιακού, το μέλος του Δ.Σ. και έφορος ναυταθλητικών σπορ και υδατοσφαίρισης, Γρηγόρης Δέδες, επισήμανε: «Θέλω να ευχαριστήσω γι’ αυτή τη βράβευση τον δήμαρχο, τον υπουργό, τον γενικό γραμματέα. Για πρώτη φορά είναι τόσοι πολλοί μαζί παράγοντες και αθλήτριες της υδατοσφαίρισης στον ίδιο χώρο. Όλοι έχουμε κοινά όνειρα. Ελπίζω να πάμε σε μεγαλύτερα βήματα με τη δυνατότητα που θα παρέχουν τα νέα κολυμβητήρια. Θέλω να πω ένα θερμό ευχαριστώ και στον πρόεδρό μας, τον κ. Κουντούρη, και στον κ. Μαρινάκη, που χωρίς τη βοήθειά του δεν θα μπορούσαμε να είχαμε φτάσει εδώ».

Από πλευράς Εθνικού, ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. και χρηματοδότης της γυναικείας ομάδας υδατοσφαίρισης, Δημήτρης Κολοβός, τόνισε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον δήμαρχο Πειραιά, τον πρόεδρο του Ο.Π.Α.Ν, την αντιπεριφερειάρχη, την Ομοσπονδία και όλους εκείνους που εργάστηκαν. Δύο μεγάλα σωματεία, όπως είναι ο Ολυμπιακός, αλλά και ο αυτοκράτορας της υδατοσφαίρισης, ο Εθνικός, θα έπρεπε να έχουν πλέον το δικό τους “σπίτι” ύστερα από αυτές τις επιτυχίες».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης ο βουλευτής Νικόλαος Μανωλάκος, οι αντιδήμαρχοι Ανδριάνα Ζαρακέλη, Δημήτρης Καρύδης και Παναγιώτης Ρέππας, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Χαρουτιούν Μαρκαριάν, ο πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν Ιωσήφ Βουράκης, ο σύμβουλος δημάρχου σε θέματα Αθλητισμού, Νίκος Γέμελος, διοικητικοί παράγοντες των δύο σωματείων, καθώς οι αρχηγοί των δύο ομάδων, Μαργαρίτα Πλευρίτου και Φοίβη Χατζηκυριακάκη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα