Ο… δημοτικός μπελάς της Κεραμέως

Η στραβοτιμονιά της τελευταίας στιγμής με τις διατάξεις περί Πειραματικών και Πρότυπων σχολείων πυροδότησε τα «γαλλικά» της Νάντιας Γιαννακοπούλου και ανάβει αχρείαστη φωτιά στην κυβέρνηση 

Από τους υπουργούς με τα πολλά βάσανα είναι η Νίκη Κεραμέως. Δεν της έφταναν οι αρχικές ενστάσεις των εκπαιδευτικών ότι το νομοσχέδιο για την παιδεία βγήκε στη διαβούλευση εν μέσω πανδημίας και στη συνέχεια ο καβγάς με την ΟΛΜΕ για τις κάμερες στα σχολεία που θα χρησιμοποιούνταν στην τηλεκπαίδευση, ήρθε και το «στόλισμα» από την βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Νάντια Γαννακοπούλου, για να δέσει το γλυκό.

Πέρα από τα «γαλλικά» της Γιαννακοπούλου την περασμένη Πέμπτη στη Βουλή που είχαν ως αποδέκτη την Κεραμέως (σ.σ. τα μικρόφωνα στο κοινοβούλιο ήταν ανοιχτά και την έπιασαν να λέει μιλώντας στο κινητό της ότι «τα έχει κάνει σκ@τ@. Θα γίνει χαμός. Θα τη σκίσω»), η βουλευτής του Κινήματος καταγγέλλει την υπουργό Παιδείας για φωτογραφική, όπως τη χαρακτηρίζει, εξαίρεση των Μαράσλειων πειραματικών δημοτικών σχολείων από την έως τώρα υφιστάμενη διασύνδεσή τους με το 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αθηνών που βρίσκεται στην Πλάκα, καθεστώς που ισχύει για τα υπόλοιπα πειραματικά.

Προς τιμή της η κα Γιαννακοπούλου δεν υπερασπίζεται τον τρόπο με τον οποίο αντέδρασε, επιμένει ωστόσο ότι την αδικία της κατάργησης  της διασύνδεσης που είχε αποφασιστεί επί θητείας Γαβρόγλου στο υπουργείο Παιδείας, η κα Κεραμέως διερρήγνυε τα ιμάτιά της και προεκλογικά και μετεκλογικά στη Βουλή ότι θα την αποκαταστήσει.

Και ο Κίτσος ο Κοριός είναι σε ΑΠΟΛΥΤΗ θέση να γνωρίζει ότι έτσι έχουν τα πράγματα. Όπως γνωρίζει κι ότι οι γονείς των παιδιών που φοιτούν στα Μαράσλεια δημοτικά δεν είναι διατεθειμένοι να πέσουν αμαχητί, γεγονός που θα φανεί ποικιλοτρόπως τις επόμενες ημέρες.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα