Ο δολοφόνος-φάντασμα για 23 χρόνια άλλαξε τα χαρακτηριστικά του

Ο δολοφόνος-φάντασμα, που εντοπίστηκε μετά το θάνατό του, ο Ηλίας Μαζαράκης, ζούσε επί 23 χρόνια ως ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας. Πριν από 23 χρόνια είχε συμμετάσχει στην άγρια δολοφονία του Γιώργου Νικολαΐδη και της συνεργάτιδός του Σούλας Καλαθάκη.

Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εξασφάλισε τη φωτογραφία του ανθρώπου που είχε προκαλέσει πονοκέφαλο στην Ελληνική Αστυνομία και στην Interpol.

Αυτός ο άνδρας με το ξυρισμένο κεφάλι και χωρίς τα μεγάλα χαρακτηριστικά μυωπικά γυαλιά είναι ο Ηλίας Μαζαράκης. Αυτόν τον άνδρα έβλεπαν τα τελευταία χρόνια οι κάτοικοι στην περιοχή της Νέας Σμύρνης όπου διέμενε. Αυτόν τον άνδρα αναγνώρισε ως τον φίλο της από τα παιδικά της χρόνια η δικηγόρος που κλήθηκε να τον αναγνωρίσει στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο. Εκεί, όμως, είχε δηλώσει το όνομα  Άκης Τασιούλας.

Ο Ηλίας Μαζαράκης ζούσε αθόρυβα σε ένα μικρό διαμέρισμα. Χρησιμοποιούσε εκτός από το όνομα «Άκης Τασιούλας» και το «Απόστολος Φιλίππου». Είχε διαφορετικό ΑΜΚΑ. Δήλωνε επιχειρηματίας ή επενδυτής και έλεγε πως η οικογένειά του ζούσε στην Ιταλία. Ήταν μοναχικός και σπάνια δεχόταν επισκέψεις.

Εκτός της διπλής δολοφονίας Νικολαΐδη – Καλαθάκη, ο Μαζαράκης είχε κατηγορηθεί για τη δολοφονία στην Κέρκυρα το 1985 του παππού του Στυλιανού Δούκα και της θείας του Ευτυχίας. Αιτία του διπλού φονικού ήταν τα κληρονομικά. Τρία χρόνια αργότερα, καταδικάστηκε σε δις ισόβια από το Μεικτό Ορκωτό Κακουργοδικείο Κέρκυρας.

Στις 6 Σεπτεμβρίου 1997 παραβίασε την πενθήμερη άδειά του και εξαφανίστηκε, για να «ενεργοποιηθεί», στην υπόθεση Νικολαΐδη. Ενώ ήταν φυγόδικος καταζητείτο στο εξωτερικό και για σωρεία άλλων βαρύτατων εγκληματικών ενεργειών.

Το προσωνύμιο «γιατρός» δεν ήταν τυχαίο, αφού ο Ηλίας Μαζαράκης, είχε σπουδάσει Ιατρική στην Ιταλία το 1985. Μετά την καταδίκη για τη διπλή δολοφονία των συγγενών του, μεταφέρθηκε στις φυλακές Αλικαρνασσού όπου εκεί γνωρίστηκε με τον Θ. Κ., μετέπειτα κατηγορούμενο για την απαγωγή και τη δολοφονία του ζεύγους Νικολαΐδη – Καλαθάκη. Ο Θ.Κ εξέτιε ποινή πολυετούς κάθειρξης για κλοπές και εκβιάσεις αλλά κατόρθωσε να προχωρήσει σε διακοπή της ποινής του τον Αύγουστο του 1997.

Ακολούθησε το Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς η απαγωγή και η δολοφονία του Νικολαΐδη και της Καλαθάκη στη θέση Σέσι Γραμματικού με την παρουσία, όπως προκύπτει από σειρά μαρτυριών, του «εγκέφαλου» Τ.Κ και του Μαζαράκη – «γιατρού».

Τον Μάιο του 1998, ένας βοσκός εντόπισε σε ερημική περιοχή στο Σέσι Γραμματικού, το διαμελισμένο πτώμα μίας γυναίκας σε προχωρημένη αποσύνθεση. Ύστερα από έρευνες αστυνομικών στην γύρω περιοχή, τρεις ημέρες μετά εντοπίζεται κάτω από πέτρες και η σορός ενός φιμωμένου άντρα, επίσης σε προχωρημένη αποσύνθεση.

Αργότερα ταυτοποιήθηκαν και προέκυψε πως οι σοροί ανήκαν στην 32χρονη Σούλα Καλαθάκη και τον 46χρονο Γιώργο Νικολαΐδη, που είχαν εξαφανιστεί μυστηριωδώς πέντε μήνες πριν.

 

Καθώς οι έρευνες της Αστυνομίας εξελίσσονταν, προέκυψαν πως κάποιοι προχωρούσαν σε αγορές αξίας με τις πιστωτικές κάρτες του Νικολαΐδη και εξαργυρώνονταν επιταγές, σε Αθήνα, Λονδίνο, Παρίσι, Άμστερνταμ κλπ.

Πρώτη στην «τσιμπίδα» των Αρχών έπεσε η σύντροφος του κατηγορούμενου για την υπόθεση Τ.Κ. και στην συνέχεια ακολούθησαν και οι υπόλοιποι, εκτός του Μαζαράκη που είχε καταφέρει να διαφύγει και καταδικάστηκε ερήμην μόνο για πλημμελήματα στην υπόθεση αυτή, αν και είχε θεωρηθεί με τον Τ.Κ. ως «εγκέφαλος».

Μετά τη σύλληψη εννέα ατόμων και τη δίκη που ακολούθησε, ο Μαζαράκης κατηγορήθηκε για τη διπλή δολοφονία αλλά καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης εννέα μηνών για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Ήταν απών κατά τη διάρκεια της δίκης και δικάστηκε μόνο για τα πλημμελήματα…. Βασικός μάρτυρας κατηγορίας σε αυτή τη δίκη που κατέθεσε για ημέρες, ήταν η έγκριτη δημοσιογράφος Αγγελική Νικολούλη η οποία προσκόμισε όλα τα στοιχεία – ντοκουμέντα που εντόπισε η εκπομπή στην πολύχρονη έρευνά της.

Εκείνη την εποχή υπήρχε η πεποίθηση ότι ο «γιατρός» αναχώρησε για Ολλανδία και ακολούθως για Νότιο Αμερική, πιθανώς στο Καράκας της Βενεζουέλας.

 

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα