Ο  Δομάζος η Μοσχολιού και μια ιστορία για Παναθηναϊκούς από τον Σταύρο Θεοδωράκη

Sports Παρασκήνια

Μερικές φορές η τηλεόραση μπορεί να είναι εξόχως διδακτική και ιστορική.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή της ΕΡΤ «Στούντιο 4» και μεταξύ άλλων αποκάλυψε πώς έγινε φίλαθλος του Παναθηναϊκού.

«Γίναμε Παναθηναϊκοί. Η άνω Αγία Βαρβάρα ήταν Παναθηναϊκοί, η κάτω Αγία Βαρβάρα ήταν Ολυμπιακοί. Η Άνω Αγία Βαρβάρα ήταν Παναθηναϊκοί επειδή έμενε η Μοσχολιού, το πατρικό της. Ο Δομάζος, όταν είχε αγώνα, έπρεπε να παραδώσει κάπου την γυναίκα του. Την άφηνε στο πατρικό λοιπόν, όχι κακά. Να έχει παρέα, να είναι εκεί. Το βράδυ της Κυριακής είτε είχε χάσει είτε είχε νικήσει η ομάδα, αλλά θέλω να θυμάμαι όταν είχε νικήσει, ερχόταν (σ.σ. ο Δομάζος) με μια άσπρη μερσεντές, στον χωματόδρομο», είπε αρχικά.

«Εμείς είχαμε κάνει την συμφωνία ότι αν βγούμε στο δρόμο δεν θα ξανάρθει, οπότε καθόμασταν σ’ ένα σημείο, για να δούμε τον ήρωα να βγαίνει από το αμάξι, να παίρνει τη Βικούλα και να φεύγουν. Και γι’ αυτό γίναμε Παναθηναϊκοί. Και οι Ολυμπιακοί που δεν μπορούσαν να βγουν από τα σπίτια τους, έτσι λέγαμε τότε για να τους κατηγορήσουμε, έγιναν Ολυμπιακοί», κατέληξε ο δημοσιογράφος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα