Ο εφιάλτης του Μπόλαρη στον αέρα

Αντιμέτωπος μ’ ένα από τα χειρότερα σενάρια ήρθε ο τέως αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάρκος Μπόλαρης, όπως πληροφορηθήκαμε, την περασμένη εβδομάδα. Κτηνοτρόφος, που καθόταν σε πιο πίσω θέσεις του αεροσκάφους, με προορισμό τη Θεσσαλονίκη, περίπου 40 ετών τον πλησίασε κι άρχισε να κλαίει μπροστά του λόγω της κατάστασης, που επικρατεί στο αιγοπρόβειο γάλα.

«Καταστρεφόμαστε, θα σφάξω το κοπάδι», του είπε, μπροστά στους έκπληκτους επιβάτες. Γι΄ αυτό μάλλον δεν πρέπει να θεωρείται τυχαίο ότι ανέβασε στον τοίχο του, την ανάγκη για την προστασία της φέτας.

Ο τέως αναπληρωτής υπουργός είναι γνωστό ότι δεν είχε και τις καλύτερες σχέσεις με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελο Αποστόλου, αν και δεν βγήκε να μιλήσει γι΄αυτό δημόσια ενώ εξακολουθεί να διατηρεί επαφές, όπως μαθαίνουμε τους παραγωγούς. Όμως, η αλήθεια είναι ότι ο υπουργός της Αχαρνών δεν φαίνεται να έχει τις καλύτερες σχέσεις με τους νυν υφισταμένους του, Γιάννη Τσιρώνη και Βασίλη Κόκκαλη.

Αφενός διότι δεν ήταν παρών στην παρουσίαση του βιβλίου του πρώτου αφετέρου ούτε στην κοινή συνέντευξη τύπου που έδωσαν αμφότεροι με τον υφυπουργό Παιδείας, Δημήτρη Μπαξεβανάκη για τη δημιουργία της Γαλακτοκομικής Σχολής Ελασσόνας.

Στη Νέα Δημοκρατία πάντως, μια με την Λ. Κονιόρδου, δυο με τον Β. Αποστόλου, αν και κρατούν χαμηλά τους τόνους, τρίβουν τα χέριά τους. Αφενός γιατί, όπως λένε πηγές, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει ένα προνομιακό του πεδίο τον πολιτισμό, αφετέρου, γιατί ήδη επανέρχονται στο κόμμα αγρότες, που είναι μία σημαντική δεξαμενή ψηφοφόρων, ικανή να δώσει όχι μόνο τη νίκη αλλά και αυτοδυναμία. Εξ ου και κατά την περιοδεία του στην Κρήτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε μέχρι το φράγμα Μπραμιανών, το οποίο είναι μείζονος σημασίας για την άρδευση των καλλιεργειών της περιοχής.

Άννα Στεργίου

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα