
Ο εκτροχιασμός τρένου στη Γερμανία «εκτροχίασε» και τις συζητήσεις Αθήνας-Βερολίνου για τον ελληνικό σιδηρόδρομο
Αυτό που επιδιώκει η ελληνική πλευρά είναι να ενημερωθεί αναλυτικά για το πώς προκλήθηκε το δύστυχημα
Οι συζητήσεις Αθήνας-Βερολίνου για τη συνεργασία των δύο πλευρών στον ελληνικό σιδηρόδρομο ήταν σε πολύ προχωρημένο επίπεδο πριν από περίπου ένα μήνα.
Αυτή τη στιγμή ωστόσο, όπως μαθαίνω, η ελληνική πλευρά έχει «παγώσει» τα επόμενα βήματα λόγω του δυστυχήματος που συνέβη πριν από λίγες ημέρες με τον εκτροχιασμό τρένων στη Γερμανία, με απολογισμό τρεις νεκρούς και πολλούς τραυματίες.
Αυτό που επιδιώκει η ελληνική πλευρά είναι να ενημερωθεί αναλυτικά για το τι έχει συμβεί και πώς έγινε ο εκτροχιασμός. Από την πλευρά τους οι Γερμανοί στις πρώτες επικοινωνίες αναφέρουν πως το δυστύχημα οφείλεται σε κατολίσθηση και όχι σε λάθος στην οργάνωση ή στα συστήματα.

