«Ο ενιαίος φόρος ακινήτων οδηγεί στη φοροεξόντωση του λαού»

Στη φοροεξόντωση του λαού οδηγεί ο ενιαίος φόρος ακινήτων, όπως καταγγέλει το ΚΚΕ.

Ο Περισσός επιτίθεται στην κυβέρνηση και υποστηρίζει πως όσα μέτρα έχουν ληφθεί, έχουν στόχο την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου, ενώ ζητά από τους εργαζόμενους  να διεκδικήσουν την κατάργηση του χαρατσιού στα ακίνητα και όλων των αντιλαϊκών φόρων.

Αναλυτικά, σε σχόλιο του γραφείου Τύπου του κόμματος, σημειώνεται: «Ο ενιαίος φόρος ακινήτων, που μονιμοποιεί το δήθεν έκτακτο χαράτσι στις λαϊκές κατοικίες και το επεκτείνει στα οικόπεδα και τα αγροτεμάχια, οδηγεί στη φοροεξόντωση του λαού, στη μείωση της φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας των μονοπωλιακών ομίλων και τη συγκέντρωση της γης στα χέρια λίγων μεγαλοεπιχειρηματιών και επενδυτών. Αποδεικνύεται ότι τα μέτρα είτε δημοσιονομικά είτε διαρθρωτικά έχουν στόχο την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου μέσα από το τσάκισμα του λαού.

Όσοι προσπαθούν να χρυσώσουν το χάπι για το νέο αβάσταχτο φόρο, διεκδικώντας κάποιες εξαιρέσεις, κοροϊδεύουν βάναυσα τον ελληνικό λαό. Οι εργαζόμενοι να διεκδικήσουν την κατάργηση του χαρατσιού στα ακίνητα και όλων των αντιλαϊκών φόρων. Να απαιτήσουν την κατάργηση των φοροαπαλλαγών για το μεγάλο κεφάλαιο και τη φορολόγηση με 45% σε διανεμόμενα και μη κέρδη».

Διαβάστε επίσης