Ο Ερντογάν παραληρεί και επιτίθεται στον Μητσοτάκη

Ο Τούρκος πρόεδρος συνεχίζει το παιχνίδι των προκλητικών δηλώσεων λέγοντας ότι δεν θα συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό ενώ ανέφερε ότι μάθετε καλά για την τρέλα των Τούρκων

Καλά καλά δεν έχει περάσει η ημέρα που Αθήνα και Άγκυρα συναντήθηκαν για τον 61 γύρο των διερευνητικών επαφών που μάλλον πήγε… περίπατο!

Επειδή από την μέρα που διεξάχθηκαν οι επαφές ολοένα και περισσότερο οι Τούρκοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι προκαλούν και επιτίθονται στη χώρα μας.

Τώρα έφτασε η σειρά του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος σε νέο παραλήρημα επιτίθεται κατά της Ελλάδας και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ Μανώλης Κωστίδης, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του AKP, ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως δεν μπορεί να συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη διότι τον «προκάλεσε», ενώ είπε πως ο Έλληνας πρωθυπουργός θα πρέπει να «γνωρίζει τα όριά του».

Όπως ανέφερε: «Εγώ έκανα μια δήλωση πως μπορούμε να συναντηθούμε με τον Μητσοτάκη. Έκανα αυτή τη δήλωση κι εγώ είδα πως ο Μητσοτάκης με προκαλεί. Είπαμε να ξεκινήσουν οι συναντήσεις των διαβουλεύσεων, με την παλιά τους ονομασία οι διερευνητικές επαφές, και την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησαν στο Ντολμαμπαχτσέ. Η δεύτερη συνάντηση  θα γινόταν στην Αθήνα. Ο Μητσοτάκης με προκάλεσε. Όταν εσύ με προκαλείς, πώς να συναντηθούμε εμείς οι δυο; Eσύ πρώτα πρέπει να ξέρεις τα όριά σου. Αν πράγματι έχεις μια αναζήτηση για ειρήνη, μη με προκαλείς! Να ξέρεις τα όριά σου. Θα μάθετε καλά για την τρέλα των Τούρκων. Αν δεν ξέρεις τα όριά σου, σημαίνει πως εσύ έριξες κλωτσιά στο τραπέζι, δραπέτευσες από το τραπέζι. Εμείς δεν φύγαμε από το τραπέζι. Κι αν συνεχιστεί έτσι, εμείς δεν μπορούμε να κάτσουμε μαζί σου στο τραπέζι. Είναι ξεκάθαρα αυτά που έχετε κάνει στα νησιά. Σε τι βασίζεστε; Πάλι πιστεύετε πως θα σας έρθει βοήθεια από κάπου;  Σε αυτό βασίζεστε; Aν έχετε τέτοια εντύπωση, κάνετε λάθος. Οποιαδήποτε βοήθεια κι αν έρθει, να ξέρετε πως η Τουρκία είναι όρθια, είναι στη θέση της και ξέρει το πού και το τι μπορεί να κάνει, αυτό που πρέπει».

Το δικό του τροπάριο και για το Κυπριακό

Παράλληλα, έκανε εκτενή αναφορά στο Κυπριακό, λέγοντας ότι «δεν υπάρχει άλλη διέξοδος στην Κύπρο εκτός από λύση δύο κρατών. Είτε το αποδέχεστε είτε όχι».

«Όταν κοιτάζουμε τις δηλώσεις της ελληνικής και της ελληνικής πλευράς, βλέπουμε ότι δεν υπάρχει αλλαγή στη στάση τους που αγνοεί τους Τουρκοκύπριους. Όλος ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει ότι δεν θα επιτρέψουμε πλέον στους Τουρκοκύπριους να είναι θύματα του αδιεξόδου στο νησί για μισό αιώνα», είπε ο Ερντογάν.

«Δεν είχε νόημα να μιλήσουμε για τα παλιά μοντέλα λύσεων που αγνόησαν την τουρκική κοινότητα στο νησί. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος από μια λύση δύο κρατών. Έτσι θα οικοδομήσουμε το μέλλον όπου επικρατεί η ειρήνη και η σταθερότητα στο νησί.», κατέληξε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα