Ο Φερέιρα έφταιγε που… έφυγε ο Πέλκας

Ο Αμπέλ Φερέιρα μπορεί να βγάζει μάτια με τις επιτυχίες του στην Παλμέιρας, αλλά στον ΠΑΟΚ έφταιγε για… όλα. Ακόμη και για την απόφαση του Δημήτρη Πέλκα να σηκωθεί να φύγει και να ζήσει το… όνειρό του στην Τουρκία.

Τις αποκαλύψεις έκανε ο πατέρας του Δημήτρη, Πρόδρομος Πέλκας, ο οποίος κατηγόρησε τον Πορτογάλο προπονητή ότι είχε τον γιο του πρώτη αλλαγή. «Στην ουσία τον έδινε στον κόσμο. Δεν λέω ότι το έκανε εσκεμμένα, όμως, όταν σε κάθε ματς βγάζεις τον αρχηγό σου στο 60΄, δείχνεις ότι το… γρανάζι εκεί μπάζει. Αυτό του στοίχιζε ψυχολογικά».

Αφού λοιπόν ο προπονητής δημιουργούσε ψυχολογικά προβλήματα στον Πέλκα, αποφάσισε ν’ αφήσει τον ΠΑΟΚ. «Αυτό που έχει αλλάξει είναι κίνητρο, αυτό που αναζητούσε πάντα, το κάτι παραπάνω. Να διεκδικήσει κάτι καινούργιο, οι στόχοι που έχει. Απελευθερώθηκε εκεί γιατί δεν έπεσαν όλοι πάνω του να τον πιέσουν για Champions League και Πρωτάθλημα».

Και τι άλλο είπε ο κυρ-Πρόδρομος για τη Φενέρμπαχτσε; «Η Φενέρ είναι μακράν μπροστά από τις ελληνικές ομάδες. Το προπονητικό κέντρο είναι σαν ξενοδοχείο».

Προφανώς ο πατήρ Πέλκας δεν έχει σαφή εικόνα για τον Ολυμπιακό. Τις εγκαταστάσεις στο Ρέντη, αλλά και το μέγεθος της ομάδας. Στο δε Champions League, η ομάδα του Πειραιά έχει καλύτερη εικόνα από οποιαδήποτε της Τουρκίας. Ο Ολυμπιακός είναι στην 23η θέση στην κατάταξη της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, ενώ η Φενέρ στην 47η. Έχει πολλά ψωμιά να φάει ακόμη για να φθάσει τον Ολυμπιακό.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα