Ο Φίλης πήρε τ΄ όπλο του…

Με κριτική εξ αριστερών και μακριά από Τσακαλώτο εμφανίστηκε ο τέως υπουργός Νίκος Φίλης, ο οποίος δεν φάνηκε να έχει πειστεί για τα προαπαιτούμενα στη Βουλή, καίτοι δεν έδειξε πως δεν θα τα ψηφίσει. Μάλιστα, σε αντίθεση με άλλους κυβερνητικούς βουλευτές, που εμφανίστηκαν να υπερασπίζονται το πολυνομοσχέδιο, εκείνος έθεσε μια σειρά από ζητήματα, βγάζοντας εκτός, αρκετά επιχειρήματα της κυβέρνησης. Αποστάσεις ωστόσο κράτησε και από την αντιπολίτευση κυρίως για το ζήτημα του Υπερταμείου. Κατά την 1η συνεδρίαση στη Βουλή για τα προαπαιτούμενα ο Νίκος Φίλης επικέντρωσε τα πυρά του στα εξής:

1.Ενώ τα μέτρα είναι αρνητικά και τα αντίμετρα είναι θετικά, δεν θα πάνε στους ίδιους ανθρώπους.

2.Υποστήριξε ότι είναι δύσκολο να επιτευχθούν πλεονάσματα της τάξης του 3,5%, ερχόμενος σε αντίθεση με απόψεις άλλων κυβερνητικών βουλευτών.

3.Τόνισε πως χωρίς ρύθμιση του χρέους είναι δύσκολο να υπάρξουν μεγάλες ιδιωτικές επενδύσεις στη χώρα, που σήμερα

4.Ζήτησε να δει ξανά η κυβέρνηση το ΦΠΑ, γιατί αλλιώς «δεν μπορούμε να θεωρήσουμε δίκαιη ανάπτυξη από το 29% στο 26% για να είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας», όταν αφορά μεγάλες επιχειρήσεις.

5.Αναφέρθηκε στο θέμα του Υπερταμείου και τόνισε ότι έχει θετικά στοιχεία αλλά αυτό που μας επιβάλλεται καθιστά τη χώρα μας «αποικία χρέους». Τόνισε ότι «μας επιβλήθηκε» αλλά πρέπει να διεκδικήσει η Ελλάδα άλλους όρους.

6.Έριξε εμμέσως πλην σαφώς πυρά στην κυβέρνηση και για τον Τύπο, σημειώνοντας ότι ενώ έρχονται 70 εκατομμύρια ευρώ από την αδειοδότηση των τηλεοράσεων, υπάρχει μείωση της φορολογίας για τους ιδιοκτήτες παραπάνω απ΄αυτό το ποσό και διερωτήθηκε αν αυτό έγινε προκειμένου να πάρουν οι δημοσιογράφοι το 2% από τη διαφημιστική πίτα. Επιπλέον, ζήτησε μέτρα για τον έντυπο Τύπο, ώστε οι δημοσιογράφοι να μπορούν να μη χειραγωγούνται και να έχει κι ο κόσμος ορθή ενημέρωση.

Αννα Στεργίου

 

Διαβάστε επίσης