«Ο φίλος μου ο Μάρτιο Ντράγκι»

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας μίλησε για την χρόνια φιλία που διατηρεί με τον νέο πρωθυπουργό της Ιταλίας

Ο νέος πρωθυπουργός της Ιταλίας είναι ένας από τους πολλούς καλούς φίλους που έχει ο Γιάννης Στουρνάρας στην Ευρώπη. Κατά την διάρκεια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο Μάριο Ντράγκι στήριξε τον Γιάννη Στουρνάρα.

Βέβαια η γνωριμία των δύο ήταν «από την δεκαετία του ’90 στις συνεδριάσεις της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τότε εκπροσωπούσα το υπουργείο Οικονομικών ως πρόεδρος του ΣΟΕ», θυμάται ο διοικητικής της Τράπεζας της Ελλάδος.

«Με τον Μάριο Ντράγκι για έξι χρόνια καθόμασταν σε διπλανές καρέκλες. Από την εποχή εκείνη οι δύο μας έχουμε μείνει. Έχουμε γράψει πολλά χιλιόμετρα». Χάρη σε αυτή την γνωριμία ο Γιάννης Στουρνάρας ήταν σε διαρκή επαφή με τον Μάριο Ντράγκι το πρώτο εξάμηνο του 2015. Τότε που ο νυν Ιταλός πρωθυπουργός ήταν ο διοικητής της ΕΚΤ.

Όταν ζητήθηκε από τον κ. Στουρνάρα να θυμηθεί τις τότε ημέρες τόνισε: «Μιλούσαμε συνέχεια. Ήταν στενή η συνεννόηση, ειδικά το πρώτο εξάμηνο, τόσο για την ελληνική οικονομία, όσο και για την ευστάθεια του χρηματοπιστωτικού συστήματος».

Πάντως, τις τελευταίες ημέρες κάποιοι φίλοι του Γιάννη Στουρνάρα από την πολιτική επικοινωνούν μαζί του και του εύχονται κι ανώτερα, υπονοώντας να ακολουθήσει το δρόμο του Μάριο Ντράγκι. Με τον διοικητή της ΤτΕ να μην απαντά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα