Ο Φινλανδός Βάλτερι Μπότας πήρε τη νίκη στην Τουρκία

Ο Φινλανδός πιλότος της Μερσέντες Βάλτερι Μπότας κέρδισε δια περιπάτου στην Τουρκία, παίρνοντας την 10η νίκη στην καριέρα του. Στο 2-3 η (κερδισμένη) Ρεντ Μπουλ με Φερστάπεν-Πέρεζ, ενώ περιόρισε τη βαθμολογική ζημιά ο 5ος Χάμιλτον.

Ο συνδυασμός Μερσέντες-Μπότας είναι πάντα ικανός να φέρει νίκες και φρόντισε να το αποδείξει ακόμα μία φορά και σήμερα: ο pomelan- λόγω της ποινής του Χάμιλτον- Βάλτερι εκκίνησε τέλεια στις μικτές συνθήκες της Τουρκίας και δεν κοίταξε ποτέ ξανά πίσω του, παίρνοντας πανεύκολα την καρό σημαία, χωρίς ν’ απειληθεί σε κανένα σημείο του grand prix.

Αυτή ήταν η 10η νίκη καριέρας για τον Μπότας και η πρώτη φετινή, καθώς είχε να κερδίσει από πέρυσι στην Ρωσία. Και ο δεύτερος, ωστόσο, ήταν σαν νικητής σήμερα: ο Μαξ Φερστάπεν ήξερε πως η πίστα της Κωνσταντινούπολης δεν «ταιριάζει» στην Ρεντ Μπουλ και πως ρεαλιστικές ελπίδες να κοντράρει στα ίσια τις Μερσέντες δεν είχε. Επομένως, εκμεταλλευόμενος το γεγονός πως ο βασικός του αντίπαλος για τον τίτλο εκκινούσε 11ος, κατάφερε να πάρει τους πολύτιμους 18 βαθμούς της 2ης θέσης και να τεθεί εκ νέου επικεφαλής της βαθμολογίας.

To βάθρο συμπλήρωσε ο Σέρτζιο Πέρεζ. Ο Τσέκο μετά από καιρό έδειξε ξανά τα δόντια του, κράτησε σε μια εκπληκτική μάχη πριν τα πιτ τον Χάμιλτον πίσω του και πήρε μια πολύτιμη 3η θέση, διατηρώντας ζωντανούς τους Ταύρους και στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος κατασκευαστών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα