Ο ΓΑΠ χαιρέτισε την καταδίκη της Χρυσής Αυγής

Ο πρώην πρωθυπουργός επισήμανε ότι η απόφαση του δικαστηρίου σηματοδοτεί την ευθύνη όλων μας για τη δημιουργία ενός καλύτερου δημοκρατικού μέλλοντος

Την καταδίκη της Χρυσής Αυγής χαιρέτισε και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

«Η απόφαση του δικαστηρίου σηματοδοτεί την ευθύνη όλων μας για τη δημιουργία ενός καλύτερου, δημοκρατικού, και κυρίως διαφορετικού μέλλοντος. Σήμερα δεν κρινόταν μόνον η εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, κρινόταν η Πολιτεία μας και η λειτουργία των δημοκρατικών μας θεσμών», σημειώνει ο Γ. Παπανδρέου.

Σε δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός και νυν βουλευτής του ΚΙΝΑΛ επισήμανε πως «έστω αργά, μια αχτίδα φωτός, που πρέπει όμως να φωτίσει τη μελλοντική πορεία του δημόσιου βίου της χώρας, καθώς, αναντίρρητα, έπρεπε να υπάρξει δικαιοσύνη για τον Παύλο Φύσσα, δικαιοσύνη για τους Αιγύπτιους ψαράδες, όπως και για όλα τα θύματα αυτής της φασιστικής εγκληματικής οργάνωσης».

Παράλληλα, προσθέτει ότι «ήταν απειλή για την ελευθερία όλων μας. Όσο σημαντική είναι αυτή η ιστορική απόφαση, ξέρουμε ότι η βία, ο φασισμός, ο ρατσισμός δεν αντιμετωπίζονται μόνο μέσα από τα δικαστήρια».

Αιχμές Παπανδρέου για όσους ανέχτηκαν

Ο Γ. Παπανδρέου αφήνει αιχμές για όσους ανέχτηκαν τις συμπεριφορές της Χρυσής Αυγής, ως μέσο για να προωθήσουν τις φιλοδοξίες τους, και αντί της ομοθυμίας απέναντι στην κρίση επικράτησε η διαίρεση, η πόλωση και η εύκολη δημαγωγία.

«Μπροστά μας έχουμε και θα έχουμε νέες και μεγάλες προκλήσεις. Και θα απαιτηθεί να λειτουργήσουμε όλοι και δημοκρατικά και ομόθυμα. Είναι, ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο, σημαντικό ότι για πρώτη φορά εδώ και αρκετά χρόνια πολίτες και πολιτικοί στέκονται ομόθυμα απέναντι σε ένα κοινωνικοπολιτικό φαινόμενο με αυτά τα χαρακτηριστικά», τόνισε, και ευχήθηκε αυτή η ομοθυμία να αποτελέσει κυρίαρχο στοιχείο στην πορεία του τόπου συνολικά, για την υπεράσπιση των συμφερόντων της χώρας και του λαού.

«Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας, για να συντρίψουμε το αυγό του φιδιού», κατέληξε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα