Ο ΓΑΠ δίνει μάχη για να βουλιάξει το ΚΙΝΑΛ

Η Φώφη Γεννηματά δεν χάρηκε την κοινοβουλευτική νίκη επί του Τσίπρα στη Βουλή την Πέμπτη, ενώ την Παρασκευή χαρίστηκε στον Γιώργο και δεν τον διέγραψε όπως της ζήτησαν οι άλλοι βουλευτές

Σε μία ημέρα που οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ μετά από πολύ καιρό μπορούσαν να αποχωρήσουν από την αίθουσα του Κοινοβουλίου με πλατιά χαμόγελα λόγω τη επιτυχημένης αντιμετώπισης του Αλέξη Τσίπρα από την Φώφη Γεννηματά ήρθε στο τέλος η παρέμβαση του Γιώργου Παπανδρέου και του Χάρη Καστανίδη για να αμαυρώσει μία χαρούμενη ημέρα για το ΚΙΝΑΛ και να επαναφέρει την εσωστρέφεια.

 Του Μιχάλη Κωτσάκου

 Είναι προφανές πλέον ακόμη και στον πιο αδαή, ότι είτε ο κ. Παπανδρέου έχει απολέσει τη λογική (λόγω ηλικίας), είτε λειτουργεί ως πεμπτοφαλαγγίτης. Δηλαδή ενδιαφέρεται πρωτίστως να διαλύσει το ΚΙΝΑΛ, το οποίο από την εποχή του lock down λόγω κορωνοϊού έχει βρει τον βηματισμό του και καταθέτοντας ρεαλιστικές προτάσεις, αλλά και ασκώντας σκληρή και ουσιαστική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, λειτουργεί λες και είναι αυτό η αξιωματική αντιπολίτευση.

Κι όμως ο Γιώργος Παπανδρέου, αντί να συμβάλλει έτι περαιτέρω στην αύξηση των ποσοστών έβαλε άλλη μία τρικλοποδιά. Σε αγαστή συνεργασία με το δεξί του χέρι, τον Χάρη Καστανίδη.

Πολύ σκληρή κριτική άσκησε στον ΓΑΠ ο Κώστας Σκανδαλίδης

Και χθες παίχθηκε το δεύτερο μέρος του δράματος στο ΚΙΝΑΛ με την Φώφη Γεννηματά να φέρεται με υπερβολικό σεβασμό στον πρώην πρωθυπουργό μη διαγράφοντας τον αν και αυτό απαιτούσαν οι βουλευτές κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Μάλιστα ο Γιώργος Παπανδρέου άκουσε κατσάδα από τους υπόλοιπους βουλευτές ακόμη και από τους πρωτάρηδες, ενώ ο Κώστας Σκανδαλίδης τον έσφαξε με το γάντι. Ο κ. Σκανδαλίδης απευθυνόμενος στον Γιώργο Παπανδρέου του είπε: «Έφαγε μπούλινγκ από την πρόεδρο ο Τσίπρας, αλλά δεν θέλω να ξαναζήσω ό,τι έζησα χθες. Έχουμε χρέος να είμαστε όλοι μαζί. Γιώργο, σε ξέρουμε από παλιά, έχεις τις αξίες σου διαχρονικά, τις αρχές σου, τις ευαισθησίες σου, τα laptop σου, αλλά αυτό που έγινε χθες έκανε ζημιά. Πώς δέχεσαι εσύ να συντάσσεσαι με τον Ραγκούση τον οποίο στήριζα όταν έκανε όσα έκανε στους δήμους με τον Καλλικράτη; Είναι προσβολή και στον ίδιο τον πατέρα σου“. Από την πλευρά του, ο Γιώργος Καμίνης, αφού υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο όπως διαμορφώθηκε με τις αλλαγές που επέβαλε το ΚΙΝΑΛ, λέγοντας ότι είναι το πιο δημοκρατικό, αποκάλυψε ότι είχε ζητήσει να ενημερώσει τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος όμως δεν τον δέχθηκε ποτέ.

Η Νάντια Γιαννακοπούλου απαίτησε διαγραφή των Παπανδρέου-Καστανίδη, ενώ επέρριψε ευθύνες στην Γεννηματά που τον δέχθηκε πίσω το 2015

Διπλή επίθεση η Νάντια

Από τους υπόλοιπους βουλευτές η πιο επιθετική στον Γιώργο Παπανδρέου ήταν η Νάντια Γιαννακοπούλου, η οποία απαίτησε να διαγραφούν από την Κ.Ο. τόσο ο Παπανδρέου, όσο και ο Καστανίδης: «Λυπάμαι, αλλά δεν μπορεί να είναι μέλη της ίδιας κοινοβουλευτικής ομάδας με όλους τους άλλους που μπαίνουμε και ακόμη και αν διαφωνούμε, ψηφίζουμε τη γραμμή του κόμματός μας, ύστερα από τις διαδικασίες στα όργανα. Δεν μπορούμε να έχουμε βουλευτές δυο ταχυτήτων. Αυτά που συνέβησαν χθες το βράδυ στην βουλή πιστεύω, ανεξαρτήτως προθέσεων, ισοδυναμούν με μείζον ατόπημα και υπονόμευση της αντιπολιτευτικής στρατηγικής και τακτικής του ΚΙΝΑΛ». Μάλιστα η κ. Γιαννακοπούλου δεν επιτέθηκε μόνο στους δύο “αντάρτες”  βουλευτές, αλλά και στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μπορούμε να συνυπάρχουμε και να συμπορευόμαστε με τον κ. Γιώργο Παπανδρέου στο ίδιο κόμμα, μετά τα χθεσινοβραδινά στη Βουλή; Φρονώ πως όχι». Και η κ. Γιαννακοπούλου επέρριψε ευθύνες στην κ. Γεννηματά Και για το ότι επέτρεψε την επιστροφή του κ. Παπανδρέου στο ΚΙΝΑΛ το 2015.

Τέλος ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος τάχθηκε υπέρ της απόφασης της Φώφης Γεννηματά να μην τους διαγράψει, ωστόσο χαρακτήρισε πολιτικά ανέντιμη την στάση τους.

Τζάμπα η νίκη στη Βουλή

Όπως γίνεται αντιληπτό το ΚΙΝΑΛ εισέρχεται σε νέα περίοδο κρίσης και μάλιστα σε μία περίοδο, όπου όλα φαίνονται ευνοϊκά, ειδικά μετά την επιτυχημένη παρουσία της κ. Γεννηματά στην Βουλή την Πέμπτη το μεσημέρι, όπου η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ επιτέθηκε με σφοδρότητα στον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τις αποκαλύψεις για τα νταραβέρια του Νίκου Παππά με τον Σάμπυ Μιωνή και τον Χρήστο Καλογρίτσα. Η κ. Γεννηματά έβαλε στο κάδρο των ευθυνών τον κ. Τσίπρα λέγοντάς του: «Είναι ντροπή να υποτάσσεσαι, να παριστάνεις το καλό παιδί επειδή θα σου χτυπήσουν την πλάτη και να κάνεις υποχωρήσεις στα εθνικά ζητήματα, και βέβαια είναι ντροπή, κύριε Τσίπρα, να καλύπτεις τα μαγαζιά, τα παραμάγαζα, το παραδικαστικό, τους κοριούς στο παρακράτος της παρακολούθησης, την ξευτίλα γιατί, ή τα γνωρίζετε και τα καθοδηγούσατε, ή δεν είχατε τη δύναμη και το σθένος να τα αντιμετωπίσετε να τα σταματήσετε».

Η κα Γεννηματά στην ομιλία της στη Βουλή, έδειξε ποιον δρόμο θα ακολουθήσει από εδώ και στο εξής το ΚΙΝΑΛ. Θα προσπαθήσει να αποδομήσει και να απαξιώσει τον Αλέξη Τσίπρα, όχι μόνο για το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς, αλλά και για τις ικανότητές του. Διότι όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι η έκφραση «ή τα γνωρίζετε και τα καθοδηγούσατε, ή δεν είχατε τη δύναμη και το σθένος να τα αντιμετωπίσετε, να τα σταματήσετε» δεν τη λες και καθαρά πολιτική. Τουναντίον, στέλνεις το μήνυμα προς τους κεντροαριστερούς ψηφοφόρους ότι αυτός που πλασάρεται ως ο ιδανικός αρχηγός είναι ή απατεών, ή ελαφρόμυαλος, ή ανίκανος να επιβάλει την τάξη.

Πέραν, λοιπόν, της επίθεσης της κας Γεννηματά στη Βουλή, όπου σήκωσε το γάντι που της πέταξε ο κ. Τσίπρας, η επόμενη κίνηση είναι η ενημέρωση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών για τα έργα και ημέρες του ΣΥΡΙΖΑ. Κάτι που έχει προαναγγείλει εδώ και κάποια 24ωρα με δηλώσεις του ο Νίκος Ανδρουλάκης και έχει συμφωνήσει και η Φώφη Γεννηματά. Το ΚΙΝΑΛ θα ζητήσει να σταματήσει να παραβρίσκεται ακόμη και ως επισκέπτης ο Αλέξης Τσίπρας στις συνεδριάσεις του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος για δύο λόγους. Αφενός μεν επειδή ανήκει σε άλλη κοινοβουλευτική ομάδα, αφετέρου δε λόγω των όσων αποκαλύφθηκαν για τα μαγαζιά και παραμάγαζα της κυβέρνησης Τσίπρα.

Κι όμως αυτή η θετική εικόνα αμαυρώθηκε από τους Γιώργο Παπανδρέου και Χάρη Καστανίδη, οι οποίοι απείχαν από την ψηφοφορία. Το χειρότερο είναι ότι η κ. Γεννηματά με ημίμετρα και κίτρινες κάρτες πήγε να λήξει το θέμα, αλλά η αντίδραση των βουλευτών ανοίγει εκ νέου τον ασκό του Αιόλου στην Χαριλάου Τρικούπη.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα