Ο Γεραπετρίτης «νίκησε» τον Θεοδωρικάκο

Εδώ και πολύ καιρό ήταν γνωστό σε όλους τους παροικούντες στην Ιερουσαλήμ, ότι οι σχέσεις του Τάκη Θεοδωρικάκου με το Μαξίμου είχαν διαρραγεί. Και συγκεκριμένα οι σχέσεις του πρώην-πλέον-υπουργού Εσωτερικών με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη.

Οι δύο μπορεί να ήταν στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη στις τρεις εκλογικές νίκες του πρωθυπουργού και προέδρου της Ν.Δ. το 2019, αλλά κατά την διάρκεια της κοινής τους κυβερνητικής τους θητείας χώρισαν τα τσανάκια τους. Ο Γεραπετρίτης έγινε ο πρώτος βοηθός μαέστρου στο Επιτελικό Κράτος, ενώ ο Θεδωρικάκος ο πρώτος τη τάξει υπουργός, αναλαμβάνοντας το Εσωτερικών. Γρήγορα οι σχέσεις των δύο έφτασαν στο ναδίρ. Κι αυτό διότι ο Θεοδωρικάκος δεν επιθυμούσε να περνούν όλες οι αποφάσεις του από την κρησάρα του επιτελικού κράτους. Κάτι που ενοχλούσε τον Γεραπετρίτη.

Το νομοσχέδιο με την ψήφο των ομογενών, που πέρασε με το ιστορικό ρεκόρ των 288 ψήφων προσέθεσε πόντους στο βαθμολόγιο του Θεοδωρικάκου και ανέβασε κατακόρυφα την δημοτικότητα του στο πρωθυπουργικό γραφείο, αλλά η συνέχεια ήταν μάλλον απογοητευτική για τον πρώην υπουργό. Και αυτό διότι τέθηκε στο σκόπευτρο του υπουργού Επικρατείας. Όσο οι σχέσεις του πρώην υπουργού Εσωτερικών δένονταν με την ΚΕΔΕ (δήμαρχοι), τόσο η παρακολούθηση γίνονταν πιο αυστηρή.

Και τότε ο κ. Θεοδωρικάκος υπέπεσε στο σφάλμα να επιτρέψει προσλήψεις στους δήμους με την δικαιολογία της πανδημίας. Κάτι που ικανοποίησε τους δημάρχους, όχι όμως το υπουργείο Επικρατείας. Αίφνης ξεκίνησαν δημοσιεύματα και σχόλια στον φιλοκυβερνητικό Τύπο περί «παλαιοκομματικής τακτικής του Θεοδωρικάκου», ή για «υπουργό παλιάς κοπής». Τα σχόλια αυξήθηκαν όταν ο κ. Θεοδωρικάκος δεν ανέλαβε την ευθύνη για τις μάσκες-τεντόπανα και «κάρφωσε» τη Νίκη Κεραμέως και την αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Υγείας. Η Κεραμέως τέθηκε υπό την προστασία του Γεραπετρίτη και πλέον ήταν θέμα χρόνου να απολέσει την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού ο πρώην υπουργός Εσωτερικών.

Κριτική

Το γλυκό έδεσε, όταν προ ολίγου χρονικού διαστήματος ανακοινώθηκαν από τους δημάρχους του Νοτίου Τομέα της Β’ Αθήνας μία σειρά παρεμβάσεις και αλλεπάλληλα ευχαριστήρια (θύμιζαν ύμνους) προς τον Τάκη Θεοδωρικάκο. Κατά σύμπτωση ο κ. Θεοδωρικάκος προγραμματίζει να είναι υποψήφιος στις επόμενες εθνικές εκλογές στο Νότιο Τομέα της Β’ Αθηνών. Τότε ήταν που μάθαμε από αντιπολιτευτικά ΜΜΕ πως ο κ. Θεοδωρικάκος έλεγε στους συνομιλητές του για αρρυθμίες στην κυβέρνηση που αποτυπώνονται και στις δημοσκοπήσεις. Ταυτόχρονα ασκούσε κριτική στους χειρισμούς του Επιτελικού Κράτους. Αυτές οι επισημάνσεις μεταφέρθηκαν στον πρωθυπουργό με συνέπεια να διαρραγούν οι σχέσεις των δύο, καθώς ήδη ο πρωθυπουργός είχε ενοχληθεί που ο κ. Θεοδωρικάκος δεν ανέλαβε τις ευθύνες για το φιάσκο με τις μάσκες στα σχολεία.

Δείγμα ότι οι σχέσεις του πρωθυπουργού με τον  κ. Θεοδωρικάκου έχουν διαρραγεί είναι και το ότι ο πρώην υπουργός απέφυγε στην αποχαιρετιστήρια ανάρτηση του να αναφερθεί στον κ. Μητσοτάκη προβάλλοντας μόνο το δικό του μεταρρυθμιστικό προφίλ. Αναλυτικά η ανάρτηση του πρώην υπουργού Εσωτερικών είναι: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη στήριξη και την αγάπη σας! Ιδιαίτερα στα εκατοντάδες στελέχη της Αυτοδιοίκησης από όλη την Ελλάδα. Νιώθω υπερήφανος για το δημιουργικό, μεταρρυθμιστικό έργο στο Υπουργείο Εσωτερικών. 15 μεγάλες μεταρρυθμίσεις και θετικές αλλαγές για τους πολίτες, έγιναν πράξη μέσα σε 18 μήνες, ενισχύοντας την εμπιστοσύνη ανάμεσα στον πολίτη και στο Κράτος. Κορωνίδα όλων, η κατοχύρωση στην πράξη του δικαιώματος των Ελλήνων να ψηφίζουν από τη χώρα στην οποία βρίσκονται με 288 ψήφους από το ελληνικό κοινοβούλιο. Οι Έλληνες ενωμένοι στον κόσμο! Νιώθω βαθιά ικανοποίηση για τη συμβολή μου στην ενδυνάμωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της κοινωνικής πολιτικής της. Για τον εκσυγχρονισμό του Δημοσίου και την αξιοκρατία, μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες.
Εκφράζω τις θερμές ευχές μου, στους συναδέλφους που αναλαμβάνουν το Υπουργείο Εσωτερικών. Θα έχουν την αμέριστη στήριξη μου, στην υλοποίηση των υπολοίπων μεταρρυθμίσεων που έχουμε δρομολογήσει.
Και ασφαλώς ένα μεγάλο ευχαριστώ στον υπέροχο, απλό κόσμο, της Νέας Δημοκρατίας για τις μάχες που δώσαμε ως τώρα, ιδίως στα δύσκολα χρόνια της αντιπολίτευσης. Ως πολίτης και ως βουλευτής αυτής της μεγάλης λαϊκής μεταρρυθμιστικής παράταξης της Νέας Δημοκρατίας, θα συνεχίσω να μάχομαι για τις ιδέες της ελευθερίας, της αλληλεγγύης και του υπεύθυνου πατριωτισμού! Πάμε μπροστά!».
Όσοι όμως γνωρίζουν τον Τάκη Θεοδωρικάκο και τον τρόπο που σκέφθηκε γνωρίζουν πολύ καλά πως δεν τελείωσε με τον Γεραπετρίτη. Οπότε θα πρέπει να αναμένουμε το επόμενο διάστημα να ενεργοποιηθούν πολλοί φίλοι του πρώην υπουργού Εσωτερικών στον Τύπο. Και είναι πολλοί αυτοί, πολύ σκληροί στις εκφράσεις τους και προέρχονται από όλους τους πολιτικούς χώρους. Γι’ αυτό και ο υπουργός Επικρατείας δεν πρέπει να κοιμάται ήσυχος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα