Ο Γερμανός Μίκαελ Ένινγκ κέρδισε πόντους για τον Άρη

Ο Άγγελος Χαριστέας «χτενίζει» την αγορά με στόχο να βρει το νέο τεχνικό του Άρη.

Το τελευταίο διάστημα πόντους για τον πάγκο του Άρη, έχει κερδίσει ο Γερμανός τεχνικός Μίκαελ Ένινγκ, ο οποίος είναι σε συζητήσεις με τον Άγγελο Χαριστέα και δείχνει ιδιαίτερα θετικός στο ενδεχόμενο να μετακομίσει στη Θεσσαλονίκη.

Οι δύο πλευρές έχουν προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό τις συζητήσεις τους και δεν αποκλείεται μέσα στο επόμενο διάστημα να υπάρξουν σημαντικά βήματα που θα φέρουν την συμφωνία. Μάλιστα ο 53χρονος προπονητής βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη το Σαββατοκύριακο και συζήτησε με τον Άγγελο Χαριστέα χωρίς ωστόσο να προχωρήσουν σε σημαντικές λεπτομέρειες.

Ο Ένινγκ το μεγαλύτερο διάστημα της προπονητικής του καριέρας το έχει περάσει στην πατρίδα του τη Γερμανία. Συγκεκριμένα  ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα ως βοηθός στην Γκλάντμπαχ από τον Ιανουάριο του 2004 μέχρι το καλοκαίρι του 2005. Συνέχισε στην Βόλφσμπουργκ όπου είχε και πάλι τον ίδιο ρόλο είχε μέχρι τον Ιανουάριο του 2006.

Το καλοκαίρι του 2007 ανέλαβε την Κ19 ομάδα της Μπόχουμ, στον πάγκο της οποίας παρέμεινε μέχρι τον Φεβρουάριο του 2008 για να ακολουθήσει η παρουσία του στην Νυρεμβέργη. Τον Ιούνιο του 2010 εργάστηκε ξανά ως βοηθός προπονητή αλλά αυτή την φορά στο Αμβούργο, την τεχνική ηγεσία του οποίου ανέλαβε λίγους μήνες μετά και συγκεκριμένα τον Μάρτιο του 2011.

Τον επόμενο Σεπτέμβριο απομακρύνθηκε από τον πάγκο των Γερμανών και γενικότερα από τους πάγκους καθώς ακολουθήσει μία μακρά διακοπή πέντε ετών στην προπονητική του καριέρα.

Τον Ιανουάριο του 2016 επέστρεψε στους πάγκους και εργάστηκε για πρώτη φορά εκτός Γερμανίας για χάρη της ουγγρικής Βάσα, όπου παρέμεινε μέχρι το καλοκαίρι του 2018. Πέρυσι κάθισε στον πάγκο του Μαγδεμβούργου (2η κατηγορία) για 21 παιχνίδια, αποχωρώντας στις αρχές του καλοκαιριού και από τότε αναζητεί τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Διαβάστε επίσης