Ο Γιώργος Τσίπρας αρνήθηκε τη δήλωση “να πληρώνουμε όλοι τις ζημιές μαθητών”

Έκανε λόγο για διαστρέβλωση όταν του έδειξαν το βίντεο, παρόλα αυτά δήλωσε πως «είναι λάθος να καλείται ο γονιός να πληρώσει τις ζημιές του παιδιού του»

Για διαστρέβλωση και μοντάζ έκανε λόγο ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας, αναφερόμενος στην χθεσινή δήλωσή του πως τις ζημιές και τους βανδαλισμούς που πιθανόν να κάνουν μαθητές, θα πρέπει να πληρώνει ο κρατικός προϋπολογισμός και όχι οι γονείς των παιδιών.

Συγκεκριμένα μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στο MEGA, κλήθηκε να σχολιάσει τη δήλωσή του η οποία και συζητήθηκε, αρνούμενος πως δήλωσε κάτι τέτοιο και υπογράμμισε πως «αυτό που δημοσιεύτηκε δεν έχει καμία σχέση με αυτό που είπα. Είπα πως είναι λάθος να πληρώνει ο γονιός τα πάντα, και ό,τι κάνει το παιδί του. Είναι μοντάζ αυτό που μεταδόθηκε από κάποια μέσα».

Δείτε το βίντεο της συζήτησης:

 

Στο σημείο εκείνο, ωστόσο, από την εκπομπή προέβαλλαν ξανά τις δηλώσεις του με τον κ. Τσίπρα να διαψεύδει εκ νέου και να μιλά για μοντάζ από συγκεκριμένα Μέσα. «Υπάρχει νομοθεσία που επιτρέπει και ποινές διοικητικές μέσα στο σχολείο και μπορεί να υπάρχει ποινικό αδίκημα και να πληρώσει αυτός που πρέπει να πληρώσει. Είναι λάθος να καλείται ο γονιός να πληρώσει τις ζημιές που προκαλεί το παιδί του. Πρέπει όσο το δυνατόν αυτά τα ζητήματα να επιλύονται εντός της σχολικής κοινότητας. Το πράγμα πάει στις καταλήψεις, οι οποίες είναι μια μορφή αγώνα. Αρχίζουν και απειλούν γονείς ότι τις καταλήψεις και τις ζημιές των παιδιών τους, θα τις πληρώσουν οι γονείς τους. υπάρχει μία υποκρισία: αν εξαιρέσει κανείς την πλατφόρμα για τις καταγγελίες υπάρχει μεγάλο πρόβλημα που δεν επιλύεται. Δεν ξέρω αν έχει συμβουλευτεί κάποιον επιστήμονα – παιδαγωγό η κυβέρνηση για να παίρνει αυτά τα μέτρα και φέρνει μία αυστηροποίηση ποινών για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα», είπε μεταξύ άλλων.

Δείτε βίντεο, οι χθεσινές δηλώσεις του Γιώργου Τσίπρα:

 

Στην ερώτηση του Action 24, «όταν το παιδί μου σπάει τρία τζάμια και δύο θρανία, είναι σωστό να είμαι υποχρεωμένος να το πληρώνω εγώ ο γονιός;» o υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε «δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα αυτό. Μέχρι τώρα ποιος τα πλήρωνε; Nα συνεχίσουμε να τα πληρώνουμε όλοι μας. Αυτή η αντίληψη περί ατομικής ευθύνης, δεν πρόκειται να λύσει απολύτως τίποτα. Τις καλύπτει η ελληνική κοινωνία και το κράτος. Αυτό είναι το σωστό να γίνει».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα