Ο Γκερντ Μίλερ προετοιμάζεται για το μεγάλο ταξίδι

Ο Γκερντ Μίλερ οδηγείται προς το τέλος. Από το 2008 ο σπουδαίος Γερμανός στράικερ πάσχει από άνοια, αλλά πλέον η κατάσταση της υγεία του έχει επιβαρυνθεί υπερβολικά, όπως ανέφερε η σύζυγός του Ούσι.

Μία ημέρα μετά τα 75α γενέθλια του συζύγου της, η Ούσι Μίλερ αποκάλυψε ότι η κατάσταση του παλαίμαχου Γερμανού στράικερ, ο οποίος νοσηλεύεται σε γηροκομείο εδώ και πέντε χρόνια είναι πρακτικά μη αναστρέψιμη: «Πρακτικά δεν τρώει τίποτα, μόνο καταπίνει το σάλιο του. Παραμένει καθηλωμένος στο κρεβάτι του 24 ώρες το 24ωρο.

Σπάνια έχει κάποιες στιγμές που ανοίγει τα μάτια του. Είναι τόσο όμορφο όταν ανοίγει τα μάτια του, έστω για λίγα λεπτά. Με το ανοιγόκλεισμα μπορεί κάποιες φορές να απαντήσει καταφατικά ή αρνητικά στις ερωτήσεις που του κάνουμε. Μερικές φορές βλέπουμε μαζί τηλεόραση, έστω κι αν δεν καταλαβαίνει. Πριν τον κορωνοϊό τον έβλεπα κάθε μέρα. Για τρεις μήνες δεν μπορούσα να τον επισκεφτώ και δεν μπορούσα να του εξηγήσω το γιατί. Τους πιο πρόσφατους μήνες η κατάσταση του χειροτέρεψε. Είναι σαν να βρίσκεται σε άγρυπνο κώμα. Κρατάει τα μάτια του κλειστά, τρώει μόνο αλεσμένη τροφή. Μου δίνει την αίσθηση ότι είναι γαλήνιος και ήρεμος. Δεν νομίζω ότι υποφέρει. Είναι σαν να κοιμάται και να προετοιμάζεται για το μεγάλο ταξίδι. Απλώς ελπίζω να μην είναι σε θέση να αντιληφθεί την τρέχουσα κατάσταση και την μοίρα του».

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα