Ο «ήρωας» Σαλπιγγίδης στο site της FIFA

Η φήμη του Δημήτρη Σαλπιγγίδη πέρασε τα ελληνικά σύνορα, αφού η ιστοσελίδα της FIFA ετοίμασε ειδικό αφιέρωμα στον διεθνή επιθετικό, φιλοξενώντας και δηλώσεις του. Μάλιστα, το site της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας χαρακτηρίζει τον «Σάλπι», ως ήρωα της Ελλάδας.

Screen shot 2013-11-18 at 5.37.34 PM

 

 

 

 

 

 

 

 

«Έχοντας πετύχει 13 γκολ σε 71 συμμετοχές σε οκτώ χρόνια, ίσως κάποιος θεωρεί πως ο 32χρονος Σαλπιγγίδης δεν θα αφήσει ανεξίτηλα τη σφραγίδα του στην ιστορία της Ελλάδας. Ωστόσο, στο στόμα κάθε Έλληνα, μία λέξη τον περιγράφει, ήρωας», σημειώνεται στο κείμενο.

Στη συνέχεια, ο επιθετικός του ΠΑΟΚ αναφέρεται στο κρίσιμο γκολ που είχε πετύχει απέναντι στην Ουκρανία στα μπαράζ του προηγούμενου Παγκοσμίου Κυπέλλου, αυτό του 2010 δηλαδή: «’Αυτή ήταν μία από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής μου. Όχι μόνο για τον εαυτό μου αλλά επειδή όλοι ήθελαν να συμμετάσχουν σε αυτή τη διοργάνωση’, δηλώνει ο παίκτης και στη συνέχεια μιλάει για το πρώτο τέρμα της Ελλάδας σε παγκόσμιο Κύπελλο, αυτό που σημείωσε στο ματς με τη Νιγηρία: ‘Πήγαμε στη Νότια Αφρική με μεγάλες φιλοδοξίες και θέλαμε να δείξουμε ότι η Ελλάδα είναι μία από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου και ότι δε βρίσκεται τυχαία εκεί. Έχουμε πάρει το Euro αλλά δεν είχαμε συχνές παρουσίες σε Μουντιάλ. Αυτό το γκολ σήμαινε πολλά για μένα. Ποτέ δε σκέφτομαι την ιστορική πλευρά ενός γκολ, για να είμαι ειλικρινής ποτέ δεν σκέφτομαι τέτοια πράγματα όταν παίζω. Θέλω να σκοράρω όλη την ώρα, κάθε μέρα, σε κάθε παιχνίδι, σε κάθε προπόνηση ! Και αν δεν μπορώ, θέλω να βοηθήσω την ομάδα μου με οποιονδήποτε τρόπο’.

Οσο για το τι του έχει μείνει χαραγμένο στη μνήμη, φορώντας τη φανέλα με το εθνόσημο: «Πρώτον, το γκολ στην Ουκρανία, δεύτερο με τη Νιγηρία και το τρίτο ελπίζω να είναι με τη Ρουμανία’».

Τέλος, ο Σαλπιγγίδης κάνει μνεία στα παιδικά του χρόνια, την πάλη, αλλά και την αγάπη του για τον ΠΑΟΚ: «Ήμουν 10 χρονών όταν συνειδητοποίησα ότι θέλω να γίνω ποδοσφαιριστής. Μέχρι τότε ήθελα να γίνω παλαιστής. Κατάγομαι από τη Θεσσαλονίκη και είμαι οπαδός του ΠΑΟΚ, όπως και μεγάλος μέρος της πόλης. Παίζω στην ομάδα από τη δεκαετία του ’90 και αισθάνομαι μια χαρά. Παίζω σε μια ομάδα που έχει μεγάλες φιλοδοξίες . Ο ΠΑΟΚ ανήκει σε ένα κλειστό κύκλο συλλόγων με τους πιο φανατικούς υποστηρικτές στην Ευρώπη. Ολόκληρη η Βόρεια Ελλάδα ζει για αυτή την ομάδα. Ποτέ δεν έχω θέσει ως προσωπικό στόχο να παίξω στο εξωτερικό. Θα πήγαινα αλλά για ένα μεγάλο ευρωπαϊκό σύλλογο. Στόχος μου είναι να παίξω και πάλι στο Παγκόσμιο Κύπελλο και να κερδίσω έναν τίτλο με τον ΠΑΟΚ».

 

Διαβάστε επίσης