Ο Ηλιόπουλος “άδειασε” τον Βαξεβάνη

«Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζονται από τον Πρόεδρο και τον εκπρόσωπο τύπου, δεν χρεώνουμε φιλικές σχέσεις ή γνωριμίες σε κανέναν, η κριτική μας είναι παρά πολύ συγκεκριμένη».

Με τη δήλωση αυτή (Θέμα fm) ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, πήρε σαφείς αποστάσεις από τον Κώστα Βαξεβάνη αλλά και από τα όσα ακούγονται τις τελευταίες ημέρες από τον ευρύτερο χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ακόμα και σε βάρος του πρωθυπουργού σχετικά με την υπόθεση Λιγνάδη.

Ο κ. Ηλιόπουλος σημείωσε ότι «η κυβέρνηση επειδή είναι πιεσμένη απέναντι στους ανθρώπους του πολιτισμού και την Πέμπτη στη Βουλή θα έρθει να απολογηθεί γι αυτά που δεν έκανε στη συγκεκριμένη υπόθεση, αν πιστεύουν ότι μπορούν γενικά και αόριστα, όταν έχουν καλύψει αυτό το σκάνδαλο να συζητάμε για τα τρολ του τουίτερ έχουν πάρα πολύ μεγάλο άδικο».

Κατά τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ «είναι επικοινωνιακό κόλπο» η συζήτηση της Πέμπτης. Κατά την εκτίμησή του «η κυβέρνηση προσπαθεί να μετατοπίσει το πεδίο της συζήτησης, το οποίο αντικειμενικά είναι οι κυβερνητικές ευθύνες για την προσπάθεια συγκάλυψης».

Ο κ. Ηλιόπουλος σημείωσε ότι «την Πέμπτη ο κ. Μητσοτάκης θα είναι απολογούμενος, δεν θα έρθει να βάλει σε θέση απολογούμενο τον ΣΥΡΙΖΑ για να πολιτική χυδαιότητα, ειδικά όταν ο ίδιος έλεγε κάποτε μέσα στη Βουλή ότι ανταλλάξαμε το όνομα της Μακεδονίας για το μη κόψιμο των συντάξεων».

Τόνισε ότι πρέπει «να ανοίξουν όλα, να πέσει άπλετο φως παντού, και για τις καταγγελίες του 2012 και για το Αρσάκειο και για όλα».

Κατά τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ «η παραίτηση της κυρίας Μενδώνη πλέον δεν είναι αρκετή, αντικειμενικά έχει πολιτική ευθύνη ο κ. Μητσοτάκης. Η μη παραίτηση της κυρίας Μενδώνη είναι εξοργιστική».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα