Ο Ινφαντίνο αρνήθηκε να επιστρέψει το «παράσημο φιλίας» στον Πούτιν, η FIFA κινδυνεύει με διάλυση (video)

Αν δεν αποκλείσει τη Ρωσία από το Μουντιάλ, μπορεί να μην πάνε πολλές ομάδες από τη Δύση

Τι θα γίνει με την Ρωσία; Θα την αποκλείσει ο Ινφαντίνο από το Μουντιάλ του Κατάρ; Είναι πολύ δύσκολη η θέση του Ιταλοελβετού προέδρου της FIFA. Και θα σου πω γιατί.

Όταν έγινε η ψηφοφορία για την ανάληψη της διοργάνωσης, όπου κέρδισε η Ρωσία το 2018 και το Κατάρ το 2022, προκλήθηκε χαμός. Μίζες, λαδώματακαι άλλα ωραία.

Στην φυλακή έβαλαν οι Αμερικανοί τον Τζακ Γουόρνερ, πρώην αντιπρόεδρος της FIFA, γιατί αυτός είχε αναλάβει να μοιράσει το… λαδάκι του Θεού στα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής.Κι ο Μπεκενμπάουρερ κατηγορήθηκε ότι τα άρπαξε.

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, όταν πήγε στο Κρεμλίνο και παρέδωσε την κούπα στον Πούτιν, πήρε το «παράσημο φιλίας» από τον Ρώσο πρόεδρο. Καρφιτσωμένο κανονικά στο στήθος. Όλος ο πλανήτης το είδε.

Πριν από δυο – τρεις μέρες ο Ινφαντίνο ρωτήθηκε τι πρόκειται να κάνει με το «παράσημο φιλίας», αν θα το παραδώσει στον Πούτιν, να το στείλει πίσω δηλαδή, μετά την εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία.

Και τι απάντησε; Ότι δεν… απάντησε. Αρκέστησε σε κάτι γενικόλογα, ότι είναι πολύ κακό για την ανθρωπότητα να γίνονται πόλεμοι και άλλα τέτοια.

Το να κάνει τώρα, ο άνθρωπος; Να πάει κόντρα στην Δύση που είναι όλη εναντίον του Πούτιν; Κι αν του πούνε του Τζιάνι, «κάντο μόνος σου το Μουντιάλ, αν δεν αποβάλεις την Ρωσία» τι θα γίνει;

Τώρα, αυτά τα κουραφέξαλα ότι το ποδόσφαιρο ενώνει τους ανθρώπους είναι μια παπαριά και μισή και δεν πείθουν κανέναν. Εδώ μιλάμε ότι ξαναστήνεται η πλανήτης και η FIFA πρέπει να διαλέξει.

Γι αυτό σου λέω ότι ο Ινφαντίνο είναι σε τρομερά δύσκολη θέση και καλά ξεμπερδέματα. Εδώ, μιλάμε κινδυνεύει με διάλυση ολόκληρη FIFA, τώρα, όχι παίξει – γέλασε.

Κι εγώ, σου λέω το εξής απλό: Πες ότι αυτός ο teen Μπόρις Τζόνσον λέει, «εγώ δεν στέλνω την Αγγλία στο Μουντιάλ». Κι ακολουθήσουν κι άλλες χώρες που προκρίθηκαν. Τι χαμπάρια, μάστορα;

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα