Ο Ινφαντίνο θέλει να παραμείνει στη FIFA μέχρι το 2031

Πρόεδρος της FIFA για άλλα τέσσερα χρόνια θα παραμείνει ο Τζάνι Ινφαντίνο. Ο Ιταλός θα παραμείνει στη θέση του στην παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία για άλλη μια θητεία, κάτι που θα οριστικοποιηθεί την Πέμπτη.

Στο πλαίσιο του 73ου Συνεδρίου της FIFA, που θα πραγματοποιηθεί  στη Ρουάντα, ο Τζάνι Ινφαντίνο θα επανεκλεγεί πρόεδρος της ανώτατης ποδοσφαιρικής οντότητας. Χωρίς να υπάρξει αντίπαλος για να καταθέσει υποψηφιότητα, οι εκπρόσωποι των 211 ομοσπονδιών-μελών θα έχουν την ευκαιρία να ψηφίσουν μόνο τον 52χρονο, ο οποίος θα ξεκινήσει νέα θητεία για άλλα τέσσερα χρόνια.

Το καταστατικό της FIFA επιτρέπει πλέον το πολύ τρεις τετραετείς θητείες στη θέση, αλλά ο Ινφαντίνο προετοιμάζει ήδη το έδαφος για να παραμείνει τελικά μέχρι το 2031! Μάλιστα, τον περασμένο Δεκέμβριο, κατέστησε σαφές ότι η πρώτη του θητεία, η οποία διήρκεσε από το 2016 έως το 2019, δεν ήταν πλήρης, επομένως δεν θα μετρούσε ως τετραετής θητεία.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Νορβηγική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία υπόσχεται να είναι η μοναδική που θα διαχωρίσει τη θέση της από το Κογκρέσο την Πέμπτη. Έβαλε στην ημερήσια διάταξη συζήτηση για «αποζημίωση σε περίπτωση παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» που συνδέεται με τις διοργανώσεις της FIFA. Οι οικογένειες των εργαζομένων που σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν στις εργασίες του τουρνουά του Κατάρ ζητούν αποζημίωση».

Μάλιστα περισσότερες από ένα εκατομμύριο υπογραφές πολιτών από τουλάχιστον 190 χώρες συνέλεξαν μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί και ενώσεις για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σε μία πρωτοβουλία που απαιτεί από τη FIFA να αποζημιώσει του εργαζόμενους και τις οικογένειες των θυμάτων από τα εργοτάξια του Κατάρ.

Παραπάνω από 7.000 άνθρωποι που συμμετείχαν στον κύκλο εργασιών γύρω από την προετοιμασία και τη διεξαγωγή του πρόσφατου Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ υπολογίζεται ότι έχασαν τη ζωή τους. Ταυτόχρονα, υπάρχουν εκατοντάδες καταγγελίες για συνθήκες εργασιακής εκμετάλλευσης ακόμα και για μισθούς μεταναστών εργατών οι οποίοι ουδέποτε καταβλήθηκαν.

Η «αιματοβαμμένη» όπως αποκαλείται από τις οργανώσεις, διοργάνωση, έχει ολοκληρωθεί εδώ και περίπου τρεις μήνες, με τον ισχυρό άνδρα της παγκόσμιας ομοσπονδίας, Τζάνι Ινφαντίνο να κάνει λόγο για περίπου 7 δισ. ευρώ κέρδη.

Η παραπάνω πραγματικότητα, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι εξαγγελίες της FIFA για τη δημιουργία οργανισμού που θα χρηματοδοτήσει τους εργαζόμενους παραμένουν στα χαρτιά, έχουν εξοργίσει την κοινή γνώμη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα