Ο Ηρόδοτος πανηγυρίζει δύο μήνες μετά…

Ο Ηρόδοτος πανηγυρίζει την άνοδό του στη Football League, καθώς η δικαστική επιτροπή της ΕΠΟ απέρριψε την έφεση του Αστέρα Αμαλιάδας κατά της υπ’ αριθ. 218/31-5-2018 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ.

Σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση που διατηρείται σε ισχύ, ο Ηρόδοτος παίρνει στα χαρτιά το παιχνίδι που διακόπηκε λόγω επεισοδίων στην Αμαλιάδα, ενώ από τον Αστέρα που κρίθηκε υπαίτιος της διακοπής αφαιρέθηκαν πέντε βαθμοί.

Μοναδική ενθαρρυντική εξέλιξη για την ομάδα της Αμαλιάδας, είναι η απόρριψη και της έφεσης του Εθνικού Πειραιώς, καθώς ο Αστέρας παραμένει πρώτος επιλαχών σε πιθανή αναδιάρθρωση ή αδυναμία άλλης ομάδας να δηλώσει συμμετοχή στο ερχόμενο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής.

Μετά την απόφαση της επιτροπής εφέσεων, ο Ηρόδοτος μπορεί να προχωρήσει ελεύθερα τις διαδικασίες σύστασης ΠΑΕ, ακολουθώντας στη Football League τον Αήττητο Σπάτων.

Αυτό που προκαλεί την κοινή γνώμη, είναι οι χρόνοι που ακολουθούν τα δικαιοδοτικά όργανα στο ποδόσφαιρο. Το επίδικο παιχνίδι Αστέρα Αμαλιάδας-Εθνικού έγινε στις 13 Μαϊου, δηλαδή δύο μήνες πριν. Στις 31 Μαϊου η Πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ εξέδωσε την απόφαση για την τύχη του αγώνα. Ο Αστέρας Αμαλιάδας για την ήττα από τον Ηρόδοτο στα χαρτιά που του στέρησε την άνοδο στη Football League κατέθεσε έφεση στις 5 Ιουνίου, η οποία συζητήθηκε στις 21 Ιουνίου. Η επιτροπή εφέσεων εδέησε ν’ αποφανθεί στις 12 Ιουλίου για την τύχη του αγώνα, δημιουργώντας πολλά προβλήματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο…

 

 

Διαβάστε επίσης