Ο Ιβάν: Έχει καβούρια το Πόρτο Καρρά(!!!) και η τσέπη…

Κατ’ αρχάς, να καλωσορίσουμε τον Ιβάν Σαββίδη. Μαύρα μάτια κάναμε να τον δούμε, πάνω από έναν χρόνο την έβγαλε το Ροστόφ στη φάρμα του με τα άλογα. Τον αναζητούσαν στη Σαλονίκη ξημερώματα, αλλά αυτός δεν ερχόταν. Ήρθε, όμως, κι είναι στο Πόρτο Καράς, αραχτός για ξεκούραση και κλειστή ατζέντα, γράφει η Ελενίτσα η Σαββιδοτέχνισσα. Μην του μιλάτε του παιδιού, δηλαδή. Όποιοι θέλετε να του κάνετε ερωτήσεις, δεν θα δεχτεί κόσμο. Για μεταγραφές και άλλα τέτοια, τι άλλο να ρωτήσει ο ΠΑΟΚτσής, δηλαδή; Πώς είναι το καλοκαίρι οι θερμοκρασίες στο Ροστόφ κι αν έχει υγρασία;

Άλλο θέλω να σου πω. Δεν έπρεπε ο Ιβάν να ενημερώσει ότι φτάνει στη Θεσσαλονίκη; Μπορεί να ήθελε να πάνε να τον υποδεχτούνε οι ΠΑΟΚτσήδες. Μεταγραφή αεροδρομίου είναι ο Ιβάν για τον ΠΑΟΚ, δεν είναι κανένας τυχαίος. Δεν έπρεπε να πάει μία επιτροπή για τα καλωσορίσματα και να δώσει κανένα μπουκέτο λουλούδια; Έπρεπε, λέω εγώ. Εθιμοτυπικά, δηλαδή.

Πλάκα κάνουμε τώρα, ρε; Στα κλεφτά ήρθε ο Ιβάν, μην τον πάρουν χαμπάρι και τρέχουνε να του ζητάνε παικταράδες. Γι’ αυτό και δεν πήρε κανένας χαμπάρι ότι ήρθε κι η Ελενίτσα έγραφε ότι ήρθε μονάχα για να αράξει. Πού να ξέρει η Ελενίτσα, τώρα. Έτσι της είπανε, έτσι έγραψε.

Οι φραγκάτοι δεν ξεκουράζονται ποτέ. Και βουτιές μέσα στη θάλασσα να κάνουνε, έχουν το κινητό στο χέρι και δίνουν εντολές. Δεν σταματάνε ποτέ. Αδιάβροχο κινητό. Άντε κι έλεγε ο Ιβάν ότι καταφτάνει. Ορδές θα τον περίμεναν στο αεροδρόμιο. Σου λέει, ήρθες και πες τι παικταράδες θα πάρουμε.

Έτσι είναι. Άπαξ τη βγάζει με τον Ολιβέιρα κι έναν Τέιλορ, άντε γεια το πρωτάθλημα. Και τι θ’ απαντούσε ο Σαββίδης; Σάμπως είχε καμία έτοιμη απάντηση; Ό,τι λέει ο Λουτσέσκου. Και τι να λέει ο Λουτσέσκου, ο «στρατηγός», όπως τον αποκαλεί ο κόλακας Σταύρος; Δικά του είναι τα λεφτά; Παίκτες θέλει.

Και διαβάζεις από κάτω στα σχόλια των ΠΑΟΚτσήδων, τον πήρανε στο μεζέ τον Ιβάν. Ήρθε, σου γράφει ο άλλος, κι ετοιμαζόμαστε για μεταγραφή αεροδρομίου. Στο χαβαλέ, δηλαδή. Άλλος γράφει ότι ήρθε ο Ιβάν στη Θεσσαλονίκη και τώρα θα δείτε τι μεταγραφές θα κάνει ο Μπέος. Άδικο είναι αυτό το πράγμα να τον χλευάζουνε τον Ιβάν, τόσα έχει κάνει για τον ΠΑΟΚ, αλλά η ζωή δεν σταματάει ούτε στα κύπελλα, ούτε στο αήττητο νταμπλ. Συνεχίζεται. Κι άπαξ και την αφήσεις να φύγει, μπορεί να μην ξαναγυρίσει ποτέ πίσω. Κι ο Ιβάν την ποδοσφαιρική ζωή την εγκατέλειψε.

Έτσι είναι. Ούτε ένας παικταράς δεν ήρθε στον ΠΑΟΚ. Τώρα, θα πεις, μπορεί να περιμένει την κλήρωση της Δευτέρας για να δει αν θα βάλει το χέρι στην τσέπη. Άπαξ κι ο ΠΑΟΚ κληρωθεί με κανένα χωριό, δεν παίρνει. Άπαξ και κληρωθεί με τίποτα σοβαρό αντίπαλο, πρέπει να πάρει, αλλιώς θα τον πάρουνε με τις ντομάτες. Άτιμο πράγμα είναι ο οπαδός.

Πάμε παρακάτω. Διαβάζεις το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ κι έτσι κι είναι κανένας σοβαρός ΠΑΟΚτσής κι όχι κανένα καμένο με τους κόλακες, σε πιάνει η ψυχής σου, ρε φίλε. Ο στρατηγός Λουτσέσκου έδιωξε τον Ουάρντα από την προπόνηση, σου λέει. Αυτό έκανε ο στρατηγός, που τον λέει ο κόλακας.

Σιγά το πράγμα, δηλαδή. Λες κι έκανε τίποτα το φοβερό ο Ρουμάνος. Έστειλε τον Ουάρντα για ύπνο, του απαγόρευσε να κάνει απογευματινή προπόνηση. Μάλιστα. Ο Μπαμπς Τεννές να ήταν προπονητής στον ΠΑΟΚ, το ίδιο θα έκανε. Το μόνο εύκολο είναι να διώχνεις έναν ποδοσφαιριστή. Σιγά το κατόρθωμα που έκανε ο στρατηγός, για να βαράνε παλαμάκια οι κόλακες.

Άπαξ κι ήτανε μάγκας ο Λουτσέσκου, θα τον είχε πάρει με τα νερά του τον Ουάρντα. Έτσι κάνουν οι στρατηγοί. Τσαμπουκάδες πουλάνε μόνο οι επιλοχίες του λόχου. Ο Πάμπλο Γκαρσία πώς τον έκανε τον Ουάρντα να τα δίνει όλα και να παίζει μπαλάρα; Ποιος είναι ο πετυχημένος ηγέτης, δηλαδή; Ο Λουτσέσκου ή ο Γκαρσία; Ο ΠΑΟΚ έχασε έναν παίκτη του από τον στρατηγό Λουτσέσκου; Θα δείξει…  Έναν πολύ καλό παίκτη, που παίζει και δεκάρι και στα άκρα.

Τώρα, αν το έκανε αυτό ο Ρουμάνος γιατί θέλει δεκάρι και έδιωξε τον Ουάρντα για να φέρει προ τετελεσμένων τον Ιβάν, αυτό δεν το ξέρω. Κανένας δεν μπορεί να μπει στο μυαλό του αλλουνού. Πόσω μάλλον, αν ο άλλος αυτός είναι και στρατηγός, όπως τον λέει ο κόλακας.

Να σ’ το πάρω κι αλλιώς. Φόρα τα παπούτσια του Λουτσέσκου. Και τι δεν θέλει ο ΠΑΟΚ. Μπακ θέλει, κεντρικό αμυντικό θέλει, δεκάρι, το ίδιο κι έναν πλάγιο επιθετικό. Δεν είναι και λίγο. Και τι του πήρε ο Ιβάν; Τον Ολιβέιρα. Μάλιστα. Και πλακώνουνε οι Σαββιδοτέχνες το παραμύθι, ότι ο Εσίτι είναι ο παίκτης που χρειαζόταν ο ΠΑΟΚ για κόφτη. Οι ίδιοι που τον βρίζανε και γράφανε ότι δεν κάνει για τον ΠΑΟΚ, τώρα τον αποθεώνουν. Ογκόλιθος, σου λένε. Μπουγάτσα με σανό κανονική στον λαό του ΠΑΟΚ.

Κι όχι μόνο αυτό. Γράφουνε ότι ο Γκαγκάβα με τον Μπίσεσβαρ ξανάνιωσαν με τον στρατηγό Λουτσέσκου. Τώρα στα γεράματα μάθε, γέρο, γράμματα, ένα πράγμα. Κι ότι ο Βρακάς και ο Κούτσιας είναι τα nextbigthing. Πιάσε το αυγό και κούρευτο και κάν’ του και χωρίστρα. Ο Βρακάς με τον Κούτσια. Όλοι έγιναν παικταράδες, γιατί ο Ιβάν Σαββίδης κάνει τις διακοπές του στο Πόρτο και δεν θέλει να μιλάει σε άνθρωπο.

Το καλύτερο σ’ το άφησα για το τέλος. Βασίλης Γκορντεζιάνι. Μάλιστα. Τι θα πει Βασίλης Γκορντεζιάνι; Ένας παίκτης είναι, 19 ετών που έπαιξε στο φιλικό με τον Βόλο. Μάλιστα. Και πλακώνει το Σαββιδοτεχείο να γράφει κατεβατά. Ούτε για τον Μέσι δεν γράφτηκαν τόσο πολλά. Έτσι ο Γκορντεζιάνι, αυτό ο Γκορντεζιάνι, το παρ’ άλλο ο Γκορντεζιάνι.

Ένας Σαββιδοτέχνης, μάλιστα, τον παρομοίασε με τον Πολ Μπράιτνερ, τον Νίκο Βαμβακούλα, τον ΣόρενΛέρμπι, τον Χανς Πέτερ Μπρίγκελ και τον Τζακ Γκρίλις. Γιατί; Γιατί έπαιξε στο φιλικό με κατεβασμένες κάλτσες! Ορκίζομαι στην Παναγία, αν λέω ψέματα. Που πάει να πει, δηλαδή, ότι αφού κι ο Βασιλάκης Γκορντεζιάνι έχει κι αυτός κατεβασμένες κάλτσες, είναι στον σωστό δρόμο για να γίνει Μπρίγκελ και Λέρμπι και Μπράιτνερ. Μιλάμε για τρελή ασέβεια προς τον λαό του ΠΑΟΚ. Τον περνάνε για κουτό, για βλάκα, ότι επειδή δεν υπάρχει ρούβλι για μεταγραφές, ο Γκορντεζιάνι θα γίνει Μπρίγκελ. Ξεφτίλα.

Τρέλα ο Γκορντεζιάνι, ποδοσφαιρική αλητεία ο Γκορντεζιάνι. Φοράει και χρωματιστά παπούτσια ο Γκορντεζιάνι, όπως ο Μέσι. Παικταράς ολκής ο Γκορντεζιάνι. Κι ακολουθούν κάτι χαρακτηρισμοί «ταυρί», χαλύβδινα πόδια» κι άλλες τέτοιε παπαριές. Έπρεπε να τον αποκαλούν και Έρλιγκ Χάλαντ. Τζάμπα είναι. Σάμπως θα τους έκανε κανένας παρατήρηση;

Να σ’ το σοβαρέψω. Κι αν ο Γκορντεζιάνι είναι όλα αυτά, ο Χρηστάκης ο Τζόλης δεν είναι τίποτα; Κουβέντα για τον Χρηστάκη, που τον ήθελε πρώτα η Μπαρτσελόνα, και μετά ξέπεσε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Ντόρτμουντ. Μακάρι να μην του έχουν καταστρέψει την καριέρα οι άνθρωποι του Σαββίδη. Και τι δεν του έγραφαν του Χρηστάκη… Πού είναι τώρα ο Χρηστάκης; Κοστίζει γύρω στα 25-30 μιλιόνια που είπε σοβαρά-σοβαρά ο Μίνος στην ΕΡΤ;

Έτσι είναι. Οι Σαββιδοτέχνες άπαξ κι άρχισαν το λιβανιστήρι στον Γκορντεζιάνι, δεν το βλέπω καλά το παλικάρι. Ο ίδιος ο Ιβάν πρέπει να το σταματήσει αυτό το πράγμα, μην πάει χαμένο το παλικάρι, η περιουσία του δηλαδή. Όπως έγινε με τον Τζόλη. Μπορεί τον Ιβάν να τον βολεύουν αυτά, αφού έχει καβούρια στην τσέπη και δεν κάνει μεταγραφές ολκής, αλλά υπάρχει κι ένα όριο στις παπαριές.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα