Ο Ιβάν στο Ροστόφ και ο ΠΑΟΚ κατρακυλάει

Στο μακρινό Ροστόφ κατοικοεδρεύει τα τελευταία χρόνια ο Ιβάν Σαββίδης και στον ΠΑΟΚ έχουν χάσει την μπάλα. Ο ισχυρός άνδρας του δικέφαλου του βορρά έχει δείξει πως δεν πρόκειται να ρίξει πολλά χρήματα, όπως έκανε τα πρώτα χρόνια που ανέλαβε τον σύλλογο, κάνοντάς τον πρωταγωνιστή. Πλέον αναζητεί περισσότερα έσοδα, καθώς το βάρος θα πέσει στην δημιουργία της νέας Τούμπας.

Ο δικέφαλος του βορρά μπαίνει σε μια νέα φάση οριοθέτησης στόχων. Ο ΠΑΟΚ στόχευε να μπει στους ομίλους του Conference. Πλέον αυτοί οι πέντε αγώνες (δυο σε τρίτο προκριματικό και play offs και τρεις στην φάση των ομίλων) δεν υπάρχουν. Απώλεια εσόδων; Τεράστια από αυτά που προσδοκούσε από την πώληση εισιτηρίων.

Τα επόμενα χρόνια ο ΠΑΟΚ ίσως κληθεί να μπει σε κληρώσεις των ευρωπαϊκών διοργανώσεων ως ανίσχυρος. Πολύ περισσότερο όταν στοχεύει να αγωνιστεί στο CHL αφού η ομάδα που θα τερματίσει δεύτερη στο Πρωτάθλημα που αρχίζει στις 20 Αυγούστου θα παίξει στα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Πέραν όμως αυτών, ο ΠΑΟΚ δεν θα μπορεί να μοσχοπουλήσει κάποιον παίκτη του. Κάθε ευρωπαϊκή διοργάνωση δίνει την ευκαιρία στους παίκτες να προσελκύσουν το ενδιαφέρον ομάδων για μεταγραφή. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα του Χρήστου Τζόλη που μέσα από τα προκριματικά του CHL πριν από δυο καλοκαίρια έφερε στον ΠΑΟΚ πρόταση 11.5 εκατομμυρίων ευρώ από την Νόριτς. Ειδικά φέτος όπου είναι ξεκάθαρο πως τα έσοδα καθορίζουν την πολιτική, αυτό πλέον το πλεονέκτημα για την ασπρόμαυρη διοίκηση απουσιάζει αφού οι μοναδικοί αγώνες του ΠΑΟΚ θα είναι στις εγχώριες διοργανώσεις.

Συνεπώς στην Τούμπα το καλάθι θα είναι πολύ μικρό. Και αυτό την ώρα που μεγαλώνουν ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και Άρης…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα