«Ο κ. Τσίπρας βάζει φιτιλιές στην πλάτη του ελληνικού λαού»

Δεν έχασε ευκαιρία να επιτεθεί στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, με αφορμή τις επαφές για την εξεύρεση 120 βουλευτών, με τις υπογραφές των οποίων μπορεί να ξεκινήσει η διαδικασία για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

Η κα Βούλτεψη, μιλώντας στον τ/σ Mega, κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα πως «βάζει φιτιλιές» και «υποδαυλίζει κινητοποιήσεις» στην πλάτη του ελληνικού λαού, προκειμένου να συσπειρώσει το κόμμα του. Διερωτήθηκε αν η ΔΗΜΑΡ ή το ΚΚΕ θα παραδώσουν «τα κλειδιά των κομμάτων» στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο κ. Τσίπρας δε μπορεί να είναι ηγέτης στο κόμμα του και θα γίνει ηγέτης της αντιπολίτευσης; Η ρήση είναι: βλέπει ο ποντικός τη σκιά του στον τοίχο και θεωρεί ότι είναι λιοντάρι».

Η κυβερνητικής εκπρόσωπος δεν άνοιξε τα χαρτιά της κυβέρνησης στο ενδεχόμενο που συγκεντρωθούν οι 120 ψήφοι που απαιτούνται. Οπως είπε αποκλείει ένα τέτοιο ενδεχόμενο και δεν μιλά «με το αν» ενώ τόνισε πως σε περίπτωση που οι ψήφοι αυτοί συγκεντρωθούν «θα αποτελεί ένα πολιτικό παράδοξο». Απαντώντας σε ερώτηση αν η βεβαιότητά της πηγάζει στο ότι η κυβέρνηση έχει έρθει σε συνεννόηση με κάποιο κόμμα, είπε πως κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί και πως η κυβέρνηση «δε μπορεί να καθίσει να κάνει αυτή τη δουλειά».

Σχετικά με το ενδεχόμενο επιστράτευσης των απεργών της ΔΕΗ, η κ. Βούλτεψη σημείωσε πως η ίδια η εταιρία, που έχει προσφύγει στα δικαστήρια, θα κρίνει αν υπάρχει πρόβλημα να καταπέσει το σύστημα ή όχι. «Γι’ αυτό δεν είπα τη λέξη επιστράτευση» τόνισε και επανέλαβε πως η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα