«Ο κ. Τσίπρας θα κάνει κάθε είδους “ασχήμιες” καθώς θα πέφτει…»

Με εμφανώς σκωπτική διάθεση, ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολιάζει με τη φράση «και πού να σφίξουν οι ζέστες…», τα όσα υποστηρίζει η κυβέρνηση για εν εξελίξει σχέδιο αποστασίας. Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας προσθέτει ότι «δεν υπάρχει ούτε ένας που να ασχολείται στην Ελλάδα με αυτά τα… παραμύθια».

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρει ότι η συμφωνία των Πρεσπών, μπορεί να περάσει με απλή πλειοψηφία στη Βουλή, καθώς το Σύνταγμα δεν επιτρέπει 180 ψήφους γι’ αυτή τη συμφωνία, και εκτιμά ότι οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος θα φέρουν τη συμφωνία στη Βουλή «την ώρα που θα έχουν αποφασίσει να κάνουν εκλογές». Παράλληλα, λέει για τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ πως θα πει «έριξα την κυβέρνηση για τη Μακεδονία, μήπως… τσιμπήσει κανείς και ανέβουν τα ποσοστά του». Σημειώνει, επίσης ότι η επόμενη κυβέρνηση θα έχει ελάχιστα περιθώρια βελτίωσης της συμφωνίας εάν αυτή κυρωθεί από την παρούσα Βουλή.

Σε ερώτηση για την κάθαρση που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στο Ζάππειο, απάντησε ότι «ο κ. Τσίπρας πέφτοντας θα κάνει κάθε είδους “ασχήμιες” μήπως μπορέσει και σώσει τον εαυτό του», προσθέτοντας, μεταξύ άλλων, «είμαι έτοιμος να δω και παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, όπως άλλωστε προανήγγειλαν -μέσω του γνωστού non paper του Μαξίμου- εναντίον του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης». Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία για το χρέος, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι «οι αγορές αποτίμησαν αυτή τη συμφωνία σαν μια μέτρια συμφωνία που δεν αλλάζει την πορεία της χώρας. Απλώς αναβάλλει το πρόβλημα του ελληνικού χρέους για μια δεκαετία και αυτό για τις αγορές σημαίνει αστάθεια».

Επισήμανε δε ότι η ΝΔ έχει καταθέσει δύο οικονομικά προγράμματα με μειώσεις φόρων εκ των οποίων το πρώτο δεν περιλαμβάνει αλλαγή των δημοσιονομικών στόχων, ενώ το δεύτερο περιλαμβάνει μείωση των δημοσιονομικών στόχων σε συνεργασία με τους εταίρους. «Σε κάθε περίπτωση θα μειώσουμε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές. Το ύψος αυτής της μείωσης και η ταχύτητα θα εξαρτηθούν και από τη διαπραγμάτευση με τους έξω» παρατήρησε ο αντιπρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι «δεν μπορείς να χωρίσεις το κράτος από την Εκκλησία γιατί λαός και Εκκλησία είμαστε ένα».

Διαβάστε επίσης