Ο Καλογρίτσας έδιωξε τους απεσταλμένους του ΣΥΡΙΖΑ

Απέτυχε η προσέγγιση και στην Κουμουνδούρου έβαλαν μπρος το σχέδιο Καρτερού στοχοποιώντας τα ΜΜΕ για να «πνίξουν» τις καταγγελίες του «κόκκινου εργολάβου»

Δεν έπιασαν τόπο οι προσπάθειες να προσεγγιστεί ο Χρήστος Καλογρίτσας από παλιές καραβάνες της ανανεωτικής αριστεράς. Τον Ιούλιο «ο κόκκινος εργολάβος» αποκάλυψε ενώπιον δικαστηρίου για τα νταραβέρια του Παππά, ώστε να στηθεί ο διαγωνισμός να πάρει άδεια ο Καλογρίτσας κι εν συνεχεία να στηθεί ένα ΣΥΡΙΖΑ Channel.

Όταν κόπασε ο θόρυβος και το θέμα έφυγε από τα πρωτοσέλιδα, λόγω των εξελίξεων στα εθνικά, αλλά και την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού παλαιοί γνώριμοι του Καλογρίτσα από τον ΣΥΡΙΖΑ έκαναν κινήσεις να προσεγγίσουν τον «κόκκινο εργολάβο» με την πλούσια προϊστορία στο χώρο της αριστεράς. Ας μην ξεχνάμε ότι ο κ. Καλογρίτσας ήταν από τους στενούς συνομιλητές των αείμνηστων Χαρίλαου Φλωράκη και Λεωνίδα Κύρκου κι έπαιξε σημαντικό ρόλο για την προσέγγιση ΚΚΕ και ΕΑΡ και την ίδρυση του Συνασπισμού το 1989.

Την ιδέα για την προσέγγιση είχε ο Αλέκος Φλαμπουράρης, αλλά οι απεσταλμένοι δεν έγιναν δεκτοί από τον Καλογρίτσα που τα έχει πάρει-πολύ άσχημα- στο κρανίο. Απλά ενημέρωσε ότι οι αποκαλύψεις θα έχουν και συνέχεια, ενώ κράτησε μυστικό ποιοι ήταν απεσταλμένοι.

Το σχέδιο Καρτερού

Όπως όλοι θυμόμαστε ένας από τους βασικούς υποστηρικτές του Νίκου Παππά ήταν ο Θανάσης Καρτερός, ο οποίος έγραψε και σχετικό άρθρο, όπου προέταξε ως επιχείρημα, ότι ο πρώην υπουργός εξακολουθεί και ζει στο ενοίκιο. Ο Θανάσης Καρτερός, λοιπόν, ήταν και ο άνθρωπος που σχεδίασε και την γραμμή άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ μετά το υπόμνημα που κατέθεσε προ ημερών (και είδε το φως της δημοσιότητας) ο Χρήστος Καλογρίτσας στην δικαιοσύνη υποστηρίζοντας τις καταγγελίες του.

Η γραμμή άμυνας του Καρτερού κινείται στα γνωστά ΣΥΡΙΖΑικα στάνταρ. Δηλαδή της στοχοποίσης και του μπούλινγκ. Κάτι που έκανε με μαεστρία την περίοδο 2010-2015. Έτσι η Κουμουνδούρου σήκωσε τους τόνους, στοχοποιεί τα ΜΜΕ και συγκεκριμένους τηλεοπτικούς σταθμούς, τους οποίους η Κουμουνδούρου καλεί να μη δεχθούν «νέα χυδαία χρηματοδότηση από την Κυβέρνηση», όπως υποστηρίζουν, καθώς στους δημοσιογραφικούς κύκλους ψιθυρίζεται ότι ετοιμάζεται και νέα διαφημιστική καμπάνια για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Τι θέλει να επιτύχει ο ΣΥΡΙΖΑ; Να «πνίξουν» τα ΜΜΕ τις νέες καταγγελίες Καλογρίτσα. Και εάν τις «πνίξουν», τότε και ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται-δια του κλεισίματος του ματιού- ότι δεν θα διαμαρτυρηθεί εάν τελικά η κυβέρνηση ετοιμάσει νέα καμπάνια. Και αυτό που τους ανησυχεί περισσότερο στην Κουμουνδούρου είναι ότι ο Καλογρίτσας επιβεβαιώνει τις καταγγελίες Μαρινάκη ότι «μου έστειλε ο Παππάς τον Καλογρίτσα για να του δώσω δανεικά για να ανοίξει κανάλι». Ανάλογες καταγγελίες έχει κάνει και ο Κοντομηνάς «μου έστειλαν τον Καλογρίτσα να γίνει συνέταιρος μου δίχως να βάλει λεφτά και να ελέγχει το ειδησεογραφικό τμήμα».

Πάντως και ο Καλογρίτσας από την πλευρά του απέστειλε το δικό του μήνυμα (μέσω των απεσταλμένων του Φλαμπουράρη) στην Κουμουνδούρου: «Έχω τα στοιχεία για να τους κάψω όλους. Θα πληρώσουν για τον τρόπο που μου φέρθηκαν. Τώρα θα μάθουν τι θα πει σεβασμός». Και οι παλιές καραβάνες της αριστεράς γνωρίζουν ότι «ο κόκκινος εργολάβος» ξέρει να μιλάει όταν πρέπει.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα