Ο καλός ο… Χριστανός πριν πεινάσει μαγειρεύει

Ο Πάνος Καμμένος, ο Κρίστιαν Χατζημηνάς και η Ένωση Ελληνικών Εταιριών Αεροδιαστημικής, Άμυνας και Ασφάλειας

Πολλοί το διάβασαν, λίγοι αντιλήφθηκαν περί τίνος πρόκειται και ακόμη λιγότεροι –αλλά μάλλον οι πιο μυημένοι– έπιασαν το νόημα πίσω από τις γραμμές της παρακάτω είδησης.

Στις 14 Μαΐου η Ένωση Ελληνικών Εταιριών Αεροδιαστημικής, Άμυνας και Ασφάλειας, κατά… κόσμον Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α., εξέλεξε νέο Δ.Σ., το οποίο και συγκροτήθηκε σε σώμα. Μάλιστα, σε μία περίπου εθιμοτυπική δήλωσή του ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της ένωσης, Νικόλαος Παπάτσας, ξεκαθάρισε πως στην ατζέντα της νέας διοίκησης της Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α. βρίσκεται πολύ ψηλά η εντατικοποίηση των πρωτοβουλιών και των προσπαθειών «για τη μεγιστοποίηση της συμμετοχής μας στα εξοπλιστικά προγράμματα των ΕΔ αλλά και στην εξωστρέφεια των ελληνικών αμυντικών βιομηχανιών».

Συμπλήρωσε δε ότι, σε συνεργασία με το ΥΠΕΘΑ και τις Ένοπλες Δυνάμεις, η Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α. χρειάζεται να γίνει αρωγός «στον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό τους, που σε συνδυασμό με κονδύλια έρευνας και ανάπτυξης θα βοηθήσει στο να δημιουργηθούν οι συνθήκες εκείνες που πραγματικά η ελληνική αμυντική βιομηχανία να αποτελέσει πυλώνα της εφοδιαστικής αλυσίδας και υποστήριξης για τις ΕΔ, αλλά και θα συμβάλει στη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας».

Μέχρι εδώ όλα καλά. Ώσπου ένα πουλάκι σφύριξε στα κοριουδάκια του Κίτσου ότι ο νέος επικεφαλής της Ένωσης Ελληνικών Εταιριών Αεροδιαστημικής, Άμυνας και Ασφάλειας, Ν. Παπάτσας, είναι αντιπρόεδρος του Ομίλου EFA GROUP (EFA VENTURES, THEON SENSORS, SCYTALYS, ES-SYSTEMS), όμιλο στον οποίο προεδρεύει ο Κρίστιαν Χατζημηνάς.

Για τους πολλούς που χρειάζονται τις συστάσεις ο Χριστιανός – ελληνιστί ο Κρίστιαν– είναι σύμφωνα με τους γνωρίζοντες την πιάτσα των «οπλάδων» κολλητός τού άλλοτε συγκυβερνήτη του Αλέξη Τσίπρα και πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμένου. Μάλιστα, οι κακές γλώσσες λένε ότι επειδή ο καλός ο… Χριστιανός πριν πεινάσει μαγειρεύει, ο Χατζημηνάς θα επιδιώξει τώρα να πιάσει στασίδι για τον χειμώνα στη λεωφόρο Μεσογείων, χρησιμοποιώντας ως θεσμικό καμουφλάζ παραλλαγής την –παρηκμασμένη κατά κάποιους– Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α.

Η πλάκα είναι ότι στο πρόσφατο Φόρουμ των Δελφών ο Χρ. Χατζημηνάς, με την ιδιότητά του ως αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (Ε.ΕΝ.Ε.), εκθείασε την κυβέρνηση για τη λήψη οριζόντιων μέτρων στη φορολογία επιχειρήσεων (μείωση συντελεστών φορολογίας και μείωση προκαταβολής φόρου) τονίζοντας ότι βοηθούν όλους οριζόντια και κυρίως τις υγιείς επιχειρήσεις.

Στο πρόβλημα, πάντως, που ο Χατζημηνάς δεν φαίνεται να έχει βρει λύση είναι ότι ο Μητσοτάκης δύσκολα θα ξεγελαστεί από τα… χαϊδολογήματά του. Άλλωστε, στο Μέγαρο Μαξίμου και στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αντιλαμβάνονται πλήρως ότι άλλο πράγμα είναι η παραγωγική ανάκαμψη της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας και άλλο πράγμα οι εταιρείες που έχουν βασικό μέτοχο στην Ελβετία και εντός των τειχών θέλουν να παίξουν και τον ρόλο του θεσμικού εκπροσώπου του κλάδου των οπλικών συστημάτων. Απόδειξη; Οι δουλειές που γίνονταν επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και παλαιότερα ελάχιστα άφησαν στην πραγματική οικονομία. Κι αυτό κάποια στιγμή πρέπει να τελειώσει…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα