Ο καλύτερος πιλότος του ΝΑΤΟ είναι Έλληνας και Κρητικός

Σε ελληνικά χέρια κατέληξε για ακόμα μία φορά το βραβείο «Best Warrior» μετά από ψηφοφορία των πιλότων του ΝΑΤΟ.

Συγκεκριμένα το βραβείο για τον καλύτερο πιλότο της συμμαχίας δόθηκε στον σμηναγό από την Κρήτη, Αναστάσιο Ανδρονικάκη, ο οποίος υπηρετεί στην 340 Μοίρα «Αλεπού».

«Είναι τιμή μας ότι μας επιλέγουν γι’ αυτόν τον τίτλο. Το μήνυμα αυτό, το οποίο περνάνε και οι σύμμαχοι μας, είναι ότι εμείς είμαστε εδώ, κάνουμε τη δουλειά μας, τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο», δήλωσε στην ΕΡΤ, ο Αναστάσιος Ανδρονικάκης.

Στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας βρίσκεται και το λεγόμενο ελληνικό «Top Gun», εκεί στο Σχολείο Όπλων Τακτικής, οι ιπτάμενοι μελετούν ατελείωτες ώρες και εκπαιδεύονται μαθαίνοντας όλα εκείνα τα «μυστικά» που θα τους κάνουν να ξεχωρίσουν.

Αυτή την εποχή το ελληνικό «Top Gun» «ζωντάνεψε» μετά από ένα χρόνο, αφού διεξάγεται η Πολυεθνική Διακλαδική Άσκηση Μεσαίας Κλίμακας «Ηνίοχος 2021», στην οποία συμμετάσχει η «αφρόκρεμα» των πολεμικών αεροποριών συμμαχικών χωρών.

Μάλιστα ήδη σχεδιάζεται η άσκηση για τον επόμενο χρόνο, με τους αεροπόρους να περιμένουν πώς και πώς τα νέα αποκτήματα της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, τα γαλλικά Rafale, τα οποία αποτελούν «game changer» όπως τονίζουν επιτελείς της.

Στην επόμενη άσκηση «Ηνίοχος», τα πρώτα έξι Rafale θα έχουν προσγειωθεί στην αεροπορική βάση της Τανάγρας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα