Ο Καντίροφ ζητά την επιβολή στρατιωτικού νόμου στη Ρωσία

«Σύντομα θα δείξουμε στη ζώνη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης τι είναι η εκδίκηση»

Ο Ράμζαν Καντίροφ ζήτησε την επιβολή στρατιωτικού νόμου στη Ρωσία, μία μέρα μετά τις επιθέσεις με drones στη Μόσχα. Ο Τσετσένος ηγέτης ανέφερε πως  «Πιστεύω ότι είναι απαραίτητο να κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Ρωσία και να χρησιμοποιηθούν όλα τα μέσα μάχης που προορίζονται γι’ αυτό προκειμένου να «καθαριστεί» άμεσα αυτός ο τρομοκρατικός πυρήνας.

Πιστεύω ότι οι όροι «ουκρανικός στρατός και Ουκρανοί πολιτικοί» δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται αλλά να αντικατασταθούν από «τρομοκράτες», έγραψε ο Καντίροφ, όπως μετέδωσε το ρωσικό δίκτυο «RIA Novosti». Το γερμανικό δημοσίευμα υπογράμμισε ότι ο Καντίροφ θέλει να εκδικηθεί τονίζοντας ότι το Κρεμλίνο μπορεί να επιτεθεί σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης για τα όσα έγιναν χθες στη ρωσική πρωτεύουσα την ώρα που ο Πούτιν υποβαθμίζει τις επιθέσεις, όπως εκτιμούν Αμερικανοί εμπειρογνώμονες.

Νέες ρωσικές απειλές κατά της Ουκρανίας

Μετά τις επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη Μόσχα, η Ρωσία απείλησε την Ουκρανία με αντίποινα. Εκτός από τον ισχυρό άνδρα του Κρεμλίνου, ο οποίος κατηγόρησε το Κίεβο για τρομοκρατική ενέργεια και απείλησε ότι θα υπάρξει ρωσική αντίδραση, ο έμπιστος συνεργάτης του, Ραμζάν Καντίροφ, ορκίστηκε εκδίκηση: ο ηγέτης της Τσετσενίας ζήτησε την επιβολή στρατιωτικού νόμου στη Ρωσία προκειμένου να ληφθούν σκληρότερα μέτρα κατά του Κιέβου, ανέφερε το δίκτυο n-tv.

Η Ουκρανία, η οποία έχει δεχθεί επανειλημμένα επιθέσεις από τη Ρωσία, αρνήθηκε την ευθύνη για τις χθεσινές επιθέσεις με drones στη Μόσχα. «Σύντομα θα δείξουμε στη ζώνη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης τι είναι η εκδίκηση με όλη τη σημασία της λέξης», έγραψε ο Καντίροφ στην πλατφόρμα Telegram. Ο Τσετσένος ηγέτης απείλησε επίσης τη Δυτική Ευρώπη με ρωσικές επιθέσεις, λέγοντας ότι το Κρεμλίνο θα μπορούσε να χτυπήσει την … πόρτα της Γερμανίας ή της Πολωνίας, για παράδειγμα.

Τι ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας

Την ίδια ώρα, Αμερικανοί εμπειρογνώμονες εκτιμούν ότι ο Πούτιν προσπαθεί να υποβαθμίσει τις επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη Μόσχα. Σύμφωνα με ανάλυση του Ινστιτούτου για τη Μελέτη του Πολέμου (ISW) στην Ουάσινγκτον, ο ηγέτης του Κρεμλίνου θέλει να «κρύψει» τις περιορισμένες δυνατότητές του για αντίποινα κατά της Ουκρανίας.

Χωρίς να έχει αποδεικτικά στοιχεία, ο πρόεδρος Πούτιν, έχει υποστηρίξει ότι οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν στο αρχηγείο της ουκρανικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών πριν από δύο ή τρεις ημέρες. «Η έμφαση που δίνει ο Πούτιν στις παλαιότερες ή τις τελευταίες πυραυλικές επιθέσεις εναντίον του Κιέβου, είναι πιθανότατα μια προσπάθεια να δείξει ότι η Ρωσία αντιδρά ήδη ενεργά και δεν χρειάζεται να απαντήσει σε περαιτέρω ουκρανικές προκλήσεις», υποστηρίζουν εμπειρογνώμονες του ινστιτούτου (ISW).

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε χθες ότι η Ουκρανία πραγματοποίησε τρομοκρατική επίθεση με drones σε κτίρια στη Μόσχα. Στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου αναφέρεται ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε με οκτώ drones, πέντε εκ των οποίων καταρρίφθηκαν από το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας στην περιοχή της Μόσχας, ενώ τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη εξουδετερώθηκαν ηλεκτρονικά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα