Ο Καραμανλής έμαθε για Παπαγγελόπουλο όταν ξύπνησε… (από χειμερία νάρκη…)

Στο διαδίκτυο αναρτήθηκε ένα κείμενο με τίτλο: «Μια εικονική προεκλογική κοκορομαχία». Μας άρεσε. Το δημοσιεύουμε αυτούσιο.

Μια εικονική προεκλογική κοκορομαχία

Ξαφνικά χθες, εμφανίστηκαν ως αντίπαλοι ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κώστας Καραμανλής. Οι άριστες σχέσεις που είχαν ολόκληρη την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, διαπίστωσαν ότι δεν τους εξυπηρετούν πια.

Ο κ. Τσίπρας επιδιώκει να ενισχύσει το αντιδεξιό του προφίλ, έτσι δεν καταγγέλλει μόνο το «νεοφιλελευθερισμό» του Μητσοτάκη αλλά και τη λαϊκή δεξιά του Καραμανλή. Από την πλευρά του ο κ. Καραμανλής που μάλλον στοχεύει στην Προεδρία της Δημοκρατίας, αποφάσισε να ξυπνήσει, γιατί επιθυμεί να συμμετέχει στα λάφυρα της νεοδημοκρατικής εξουσίας. Πιστεύουν πως μια αντιφατική έστω προεκλογική αντιπαλότητα θα καταφέρει να αποσβέσει την διαμορφωμένη εικόνα στη συνείδηση των πολιτών, ότι πρωτίστως η Ν.Δ της περιόδου 2004 – 2009 του Κώστα Καραμανλή έφερε τα ελλείμματα και την οικονομική κρίση και το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα αν και παρέλαβε πλεόνασμα, με την αλλοπρόσαλλη διαπραγμάτευση προκάλεσε την δευτερογενή οικονομική κρίση, που συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Προηγήθηκε η κριτική Φίλη, που επιδιώκει να έχει προνομιακή θέση στην κούρσα των εξελίξεων, μετά την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ : «Ο Καραμανλής οδήγησε στην ξέρα την οικονομία», «στο DNA της κρίσης είναι η πολιτική Καραμανλή που μας οδήγησε το 2009 στην οικονομική χρεοκοπία» και «εντός ΣΥΡΙΖΑ υπήρξαν διάφορες ψευδαισθήσεις για τον ρόλο του Καραμανλή».

Έτσι θυμήθηκε και ο κ. Τσίπρας, ότι ο Κώστας Καραμανλής «άφησε την χώρα με 24 δισ. ευρώ πρωτογενές έλλειμμα» ενώ ίδιος «παρέλαβε άδεια ταμεία» αποσιωπώντας ότι κάποιοι άλλοι ενδιάμεσα βρέθηκαν σε χειρότερη μοίρα και υβριζόμενοι από τον ίδιο, κατάφεραν να επιτύχουν την δύσκολη δημοσιονομική προσαρμογή και να παραδώσουν χωρίς βάρη, τα ταμεία που παρέλαβε. Ξέχασε όμως ότι από το 2015 μέχρι το 2017 καταδίωξε τον επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, που ενώ είχε ήδη αθωωθεί με την πρώτη αναίρεση, έγραφαν στην ΑΥΓΗ 4/8/2016 «Ο εκτελεστής Γεωργίου και οι εντολοδότες του…Η ψευδής βεβαίωση χρησιμοποιήθηκε το 2009 προκειμένου να εισαχθεί η Ελλάδα στο καθεστώς των Μνημονίων λόγω της τεχνικής διόγκωσης του ελλείμματος… Εξαπάτησαν τη χώρα και τους Έλληνες με ψεύτικα στοιχεία, συμπράττοντας με ξένα συμφέροντα…» Έπρεπε να τους υποχρεώσει η Ευρωπαϊκή Ένωση και μάλιστα να πληρώσουν τα δικαστικά έξοδα, για να σταματήσουν την δίωξη Γεωργίου…

Και ασφαλώς έχει ξεχάσει όσα έλεγε» στις 26/8/2016 ο Νίκος Παππάς, τότε κοντινότερος συνεργάτης του, για τις τηλεοπτικές άδειες «στο νόμο Ρουσόπουλου ο αριθμός αδειών ήταν αντικείμενο υπουργικής απόφασης, συνεχίζουμε την ημιτελή προσπάθεια  Καραμανλή, εναντίον των νταβατζήδων».

Παρεπιπτόντως ο κ. Τσίπρας  θυμήθηκε και τα Ζάππεια του κ. Σαμαρά, περιέργως όμως λησμόνησε τη δική του Θεσσαλονίκη…

Ο κ. Τσίπρας, θυμήθηκε επιτέλους ότι «ο Κώστας Καραμανλής άνοιξε την πόρτα στα μνημόνια» αλλά δεν είπε το παραμικρό για την προικοδότηση που έλαβε από τον Κώστα Καραμανλή με τον κ. Παυλόπουλο, δηλαδή τον εμβληματικό Υπουργό των ελλειμμάτων Καραμανλή, για την Προεδρία της Δημοκρατίας και ας περιμένει ακόμη ο Αβραμόπουλος στις Βρυξέλλες  τηλέφωνο για να έλθει να ορκιστεί…

Ούτε για τις δημόσιες αναφορές στήριξης των στενότερων συνεργατών του Θ. Ρουσόπουλου (17/12/2015) «Ηγέτης επιπέδου Ανδρέα Παπανδρέου ο Αλέξης Τσίπρας, υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ Κώστα Καραμανλή και Αλέξη Τσίπρα και του Ευ. Αντώναρου, «αντανακλαστικά μαέστρου ο Τσίπρας για Πρέσπες» «υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Καραμανλή κατά την 17ωρη διαπραγμάτευση του Ιουλίου, ζητάς τη γνώμη εκείνου που εκτιμάς» Άλλωστε όπως βεβαιώνει ο πρώην ultra αντιμνημονιακός και νυν υποψήφιος ΚΙΝΑΛ Κώστας Χαρδαβέλας από το περιβάλλον Καραμανλή διοχετεύτηκε ότι «ο μικρός -εννοώντας τον κ. Τσίπρα- έκανε ότι δεν έκαναν οι άλλοι»  …έφερε στο κέντρο του ενδιαφέροντος και της διαπραγμάτευσης τη δεινή ανθρωπιστική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας και μάλιστα πέτυχε μέσω της διαπραγμάτευσης να δοθεί «πακέτο βοήθειας» για την αντιμετώπισή της».

Αλλά και ο Κώστας Καραμανλής δεν ξέρει τίποτα πως ο κ. Παπαγγελόπουλος που του εμπιστεύτηκε την ευαίσθητη Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, έγινε υπουργός του Τσίπρα.  Απλά το έμαθε μόλις συνήλθε από την πολύχρονη χειμερία νάρκη, έτσι δεν είπε τίποτα ούτε για τη σκευωρία Novartis ούτε για τις διώξεις των νεοδημοκρατών συναδέλφων του πρώην υπουργών…

Όσες προσπάθειες όμως και να επιχειρήσουν, όσες επινοήσεις και αν διοχετεύσουν αποκλείεται να διαγράψουν από την μνήμη μας, ότι ο Κώστας Καραμανλής υπήρξε ο αφανής τρίτος εταίρος της καταστροφικής διακυβέρνησης Τσίπρα – Καμένου, κατά την ευφυή, αντιπροσωπευτική και ιστορικά πλήρως επιβεβαιωμένη πολιτική εκτίμηση του Ευ. Βενιζέλου.

 

 

Διαβάστε επίσης