Ο Καρτερός επιτέθηκε στη Mαρέβα

Ο Θανάσης Καρτερός επιτέθηκε και στη σύζυγο του πρωθυπουργού. Με άρθρο του στην “Αυγή” ο πρώην διευθυντής του γραφείο τύπου του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ειρωνεύεται τη σύζυγο Μαρέβα Μητσοτάκη με αφορμή την παρουσία της στους Finacial Times.

H μοναξιά της Μαρέβας

How to spend it -πώς να τα ξοδέψετε…- λέγεται η ιστοσελίδα των “Financial Times” που φιλοξενεί τη Μαρέβα Μητσοτάκη. Επιτέλους μια Πρώτη Κυρία που δίνει στον βαλκανικό μας μικρόκοσμο κάτι από τον κοσμοπολιτισμό της. Έξοχα ντυμένη, με ειδικές κρέμες λάμψης, αλλά ευτυχώς όχι και κρότου, αέρινες φόρμες που δίνουν και αναδεικνύουν μια μοναδική ελαφρότητα του είναι, και γλάστρες όχι ομιλούσες, όπως συχνά συμβαίνει, αλλά ελληνικότατα ανθοφορούσες γύρω της, η Μαρέβα συγκίνησε βαθιά όσους δεν έχουν κυριευτεί από τον φθόνο του συριζαίου ή το κόμπλεξ του χυδαίου.

Εννοείται πως όλα πάνω της είναι πανάκριβα. Δεν είναι όμως τα ρούχα, οι καρφίτσες, οι πριγκηπικές τιμές -σε ευρώ ή σε δολάρια- και η λεπτεπίλεπτη καλαισθησία των ρούχων, που προκαλεί τη συμπάθεια του αναγνώστη. Είναι το μέσα, το βαθύτερο αίσθημα, η τρυφερή μελαγχολία, που κρύβεται στην ψυχή της. Η μοναξιά που φτάνει κάποτε μοιραία, και είναι η πιο κακή παρέα, αλλά στην Μαρέβα έφτασε πριν την ώρα της, λόγω της πανδημίας, και υπήρξε καλή παρέα. Γιατί την έκανε να φιλοσοφήσει για την αξία της ποιοτικής ζωής και του ποιοτικού χρόνου. Στη βεράντα, στο Κολωνάκι, με θέα την Ακρόπολη.

Είχαμε από καιρό εννοήσει γιατί είναι ενωμένοι εις σάρκα μία με τον Κυριάκο. Τη θαυμάσαμε στις περιοδείες του, σε επίσημες συναντήσεις του, στον ΟΗΕ όπου επισκίασε τη Μελάνια. Ακόμα και στις επιχειρήσεις της, που μπορεί οι κακόπιστοι να ισχυρίζονται ότι οικονομικά επιβιώνουν με κάτι μυστήριες ενέσεις, αλλά αισθητικά κόβουν την ανάσα. Τώρα όμως εννοήσαμε και τι τους ενώνει εις πνεύμα ένα: Το από μέσα, το εσώτερο, το ποιοτικό, που υπερβαίνει τα ρούχα και τις κρέμες και υλοποιεί στη Μαρέβα των “F.T.” την αρχαία διαπίστωση: Οία η μορφή, τοιάδε και η ψυχή.

Και κάτι τελευταίο. Δεν έχει μόνο ο Κυριάκος τη Μαρέβα που του αξίζει. Έχουμε κι εμείς -ως λαός, ως wannabe μεσαία τάξη, ως πολίτες- την πολυέλαιο εξουσία που μας, ή δεν μας, αξίζει. Μας, ή δεν μας, όμως, μια υποψία πίκρας αιωρείται. Η Μαρέβα μάς ενημερώνει τι πρέπει να αγοράσουμε για να είμαστε αισθητικά αποδεκτοί. Με τι να τα αγοράσουμε, όμως, γιατί δεν λέει κουβέντα;

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα