Ο κάθε σύμβουλος της ΕΠΟ παίζει πλέον για… πάρτη του

Η ΑΝΘΡΩΠΟΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΓΟΥΔΗ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΑΡΕΕΣ

Η νέα μετωπική σύγκρουση του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ ανέδειξε για άλλη μια φορά τον τρόπο που κινούνται και λειτουργούν οι παράγοντες της ΕΠΟ.

Τα βασικά στηρίγματα του Ευάγγελου Γραμμένου και των συνεργατών του μπήκαν στα χαρακώματα. Από το βράδυ της Κυριακής άρχισαν την ανταλλαγή πυρών και ανακοινώσεων. Στην ΕΠΟ, όμως, σφύριξαν αδιάφορα.

Αν εξαιρέσει κάποιος τον Νίκο Βακάλη που μπήκε στον πόλεμο μέσω του FaceBook, τα υπόλοιπα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής έκαναν τους… Κινέζους. Όχι βέβαια για να πάρουν χρυσή βίζα παραμονής στην Ελλάδα και άρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μα για να ’χουν το κεφάλι τους ήσυχο και τους εκλεκτούς τους απόλυτα προστατευόμενους.

Κάθε ουδέτερος παρατηρητής μπορεί να αντιληφθεί ότι στην ΕΠΟ οι δύο παρατάξεις, δηλαδή τα μπλοκ του Βορρά και του Νότου, υφίστανται επί της ουσίας στα χαρτιά και τα μυαλά όσων τα στηρίζουν. Στην πράξη έχουν δημιουργηθεί κάποιες παρέες που η καθεμία ασχολείται μόνο με τα δικά της συμφέροντα.

Θα κάνουμε μία χαρτογράφηση για να αναδείξουμε την ανθρωπογεωγραφία. Για να δει ο καθένας τις ισορροπίες. Ο Γραμμένος, για παράδειγμα, έχει μείνει μόνο με έναν άνθρωπο της απολύτου εμπιστοσύνης.

Πρόκειται για τον Παναγιώτη Διακοφώτη. Μόνο με τον «παππού» μπορεί να πει μια κουβέντα παραπάνω ο πρόεδρος της ΕΠΟ. Είναι ο μόνος που εμπιστεύεται. Τους δένει και η αγάπη που ’χει ο Ροδίτης για τη Σαλονίκη.

Οι παλιές παρέες του Βάγγου, ο Αστέριος Αντωνίου, ο Κώστας Βρακάς και ο Περικλής Λασκαράκης πήγαν στην άκρη. Ο καθένας για διαφορετικούς λόγους έπαψαν να απολαμβάνουν την εμπιστοσύνη του προέδρου.

Με τον ίδιο τρόπο σταμάτησε και η στενή παρέα που έκαναν κυρίως οι δύο πρώτοι. Ο Αντωνίου ξέχασε όσα έλεγε για το «καλό παιδί» και άρχισε την αμφισβήτηση σε κάθε επιλογή του Βρακά.

Ο Γιαννιώτης τα έσπασε με τον Λασκαράκη εξ αιτίας της πρωτοβουλίας που πήρε για να αποκτήσουν οι Εθνικές ομάδες το δικό τους σπίτι.

Ο Κώστας κατάφερε και πέρασε την επιλογή των Σπάτων, ενώ ο Περικλής πάλευε να υλοποιήσει την επιθυμία του Αχιλλέα Μπέου για τη δημιουργία προπονητικού κέντρου στη Μαγνησία.

Όσο για τις διαφορές Αντωνίου και Λασκαράκη, τις εντοπίζει ο καθένας στις φιλοδοξίες που τρέφει ο ταμίας της Ομοσπονδίας. Είναι τόσο αισθητή η αγάπη του στην προεδρική καρέκλα, που έκανε έξαλλο τον Αστέριο. Κυρίως επειδή ο τελευταίος κατάλαβε ότι τον χρησιμοποίησαν ο καθένας για διαφορετικούς σκοπούς.

Αν πάμε στο άλλο μπλοκ, του Νότου, επί της ουσίας θα βρούμε μόνο μία παρέα. Ένα δίδυμο. Το συνθέτουν, κατά πώς λένε οι επισκέπτες της ΕΠΟ, ο Παναγιώτης Δημητρίου και ο Λεωνίδας Θωμαΐδης. Γενικά ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αθηνών εμπιστεύεται ελάχιστους. Κι έχει τους λόγους του.

Να, για παράδειγμα, ο Παναής δεν έχει χωνέψει πώς του την έφερε ο Νίκος Βακάλης, με τον οποίο τα έλεγαν τρεις φορές την ημέρα. Οι δυο τους είχαν μία σχέση σαν κι αυτή ανάμεσα στον ασθενή και την αντιβίωση. Μέχρι που αθετήθηκε η προγραμματική συμφωνία.

Τι προέβλεπε; Την παρουσία του Βακάλη για δύο χρόνια στη θέση του αναπληρωτή προέδρου και την αντικατάστασή του από τον Δημητρίου, για να υπάρξει μοιρασιά ρόλων και αρμοδιοτήτων. Με το ψηστήρι και του Γραμμένου, ο παράγοντας από τη Σάμο αθέτησε τη συμφωνία.

Για τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας η αναβάθμιση του Δημητρίου θα αποτελούσε έναν έξτρα πονοκέφαλο, διότι δεν μπορεί να τον κάνει ζάφτι. Σε αντίθεση με τον Βακάλη, που τον άγει και τον φέρει ανάλογα με τα κέφια του. Όχι επειδή είναι ευκολόπιστος ο Νικόλας, αλλά κάτι μία πρόσληψη, λίγο κάποια ρουσφέτια, ο Βάγγος βρίσκει τον τρόπο.

Σε κάποιες περιπτώσεις με τους Δημητρίου και Θωμαΐδη συντάσσεται και ο Ψαρρόπουλος. Αλλά όχι με ιδιαίτερη ζέση. Ο Σταύρος, άλλωστε, έχει τα δικά του στη Λέσβο και πολλές φορές αναγκάζεται να ασχοληθεί και με αυτά τα ζητήματα.

Κάπως έτσι αποφεύγονται οι συγκρούσεις των δύο μπλοκ στην ΕΠΟ όταν εκτοξεύονται πύραυλοι εδάφους-εδάφους από τον Ιβάν και τον Μελισσάν. Από τη μία τα δύο μπλοκ έχουν διαιρεθεί, από την άλλη ο Γραμμένος βρήκε τρόπο να κουμαντάρει κάποιους από τον Νότο, και η ζωή συνεχίζεται.

Α, υπάρχει και ο Λυσάνδρου. Αλλά ο Μηνάς μοιάζει στην ΕΠΟ με τον φιδέ που σερβίρουν στους ασθενείς την πρώτη μέρα μετά από μία χειρουργική επέμβαση. Άνοστος και άγευστος.

«Περισσότερη ένταση είχαμε με τον Μπαταγιάννη», λέει συχνά-πυκνά ο Γραμμένος, και δεν έχει άδικο. Ο πρώην πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας έκανε περισσότερο θόρυβο και ας είχε στο πλευρό του μόνο τον Τάκη Αγραφιώτη, ο οποίος αποτελεί μία κατηγορία μόνος του.

Ποιος έμεινε; Επί της ουσίας ο Μάκης Γκαγκάτσης. Αλλά αυτός λειτουργεί στην ΕΠΟ περισσότερο ως ρεπόρτερ και λιγότερο ως παράγοντας.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα