Ο Κλάτενμπεργκ δικαίωσε τους διαιτητές για τις αποφάσεις τους

Ο πρόεδρος της ΚΕΔ Μαρκ Κλάτενμπεργκ στην καθιερωμένη ανάλυση του για playouts και playoffs της Super League 1, στάθηκε μόλις σε δύο φάσεις στους αγώνες Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ και ΟΦΗ – ΠΑΣ Γιάννινα και στις περιπτώσεις των οφσάιντ.

Ο Άγγλος αρχιδιαιτητής της ΚΕΔ υποστήριξε συγκεκριμένα πως σωστά δεν δόθηκε πέναλτι σε χέρι του Αουγκούστο στο Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ, ενώ σωστά δόθηκε στον ΟΦΗ στο χέρι του Κάργα στην αναμέτρηση με τον ΠΑΣ, δικαιώνοντας τους διαιτητές για τις αποφάσεις τους.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΌΣ – ΠΑΟΚ

Για χέρι του Ντόουγκλας που δεν δόθηκε πέναλτι:

“Ο διαιτητής έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι σε φάση κατά την οποία η μπάλα χτύπησε στο χέρι αμυνόμενου της ομάδας του ΠΑΟΚ εντός της περιοχής πέναλτι. Ο VAR έλεγξε το περιστατικό σαν πιθανή περίπτωση πέναλτι και συμφώνησε με την απόφαση του διαιτητή για συνέχεια του αγώνα. Η ΚΕΔ συμφωνεί ότι δεν πρόκειται για παράβαση πέναλτι καθώς η μπάλα παίχτηκε από τον επιτιθέμενο από πολύ κοντινή απόσταση και το χέρι τη στιγμή της επαφής ήταν σε φυσική θέση”.

ΟΦΗ – ΠΑΣ Γιάννινα

Το πέναλτι που δόθηκε στον ΟΦΗ για το χέρι του Κάργα:

“Ο διαιτητής έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι σε φάση όπου η μπάλα χτύπησε στο χέρι αμυνόμενου εντός της περιοχής πέναλτι. Ο VAE έλεγξε το περιστατικό από διαφορετικές γωνίες λήψης και συνέστησε ανασκόπηση της φάσης εντός αγωνιστικού χώρου, έπειτα από την οποία ο διαιτητής άλλαξε την απόφαση του και καταλόγισε πέναλτι. Η ΚΕΔ συμφωνεί ότι πρόκειται για παράβαση παίξματος της μπάλας με το χέρι, καθώς όταν πραγματοποιήθηκε η επαφή η μπάλα ερχόταν από μακρινή απόσταση και ο αμυνόμενος έκανε μια ξεκάθαρη κίνηση με το χέρι του προς αυτήν”.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΟΦΣΑΙΝΤ

“Υπήρξαν δύο περιπτώσεις κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου όπου χρειάστηκε η συνδρομή του VAR για να επιβεβαιωθούν ή να διορθωθούν μερικές σημαντικές αποφάσεις που αφορούσαν σε περιπτώσεις οφσάιντ. Στον αγώνα Ατρόμητος – Απόλλων Σμύρνης ο βοηθός διαιτητή λανθασμένα καταλόγισε οφσάιντ σε τέρμα που σημείωσε η ομάδα του Ατρόμητου. Ο VAR διόρθωσε την απόφαση χρησιμοποιώντας την τεχνολογία. Το ίδιο συνέβη και αργότερα στην ίδια αγωνιστική στον αγώνα μεταξύ των ομάδων της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού”

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα