Ο κορωνοϊός προκάλεσε κατάθλιψη στους ποδοσφαιριστές στην Αγγλία

Ο επικεφαλής για την Υγεία των ποδοσφαιριστών στην ένωση παικτών της Αγγλίας,  Μάικλ Μπένετ, μιλώντας στους Times, τόνισε ότι η αβεβαιότητα οδήγησε σε άγχος και περισσότεροι από 50 ποδοσφαιριστές υποφέρουν από κατάθλιψη εξαιτίας της αναστολής του ποδοσφαίρου λόγω του κορωνοϊού.

«Δεν ξέρουν αν πρόκειται να επιστρέψουν στο ποδόσφαιρο, δεν ξέρουν εάν η ποδοσφαιρική σεζόν θα ξεκινήσει ξανά, δεν είναι σίγουροι τι συμβαίνει», πρόσθεσε. «Υπάρχουν οικονομικές καταστάσεις δύσκολες στους συλλόγους που παίζουν οι παίκτες, υπάρχει αναβολή καταβολής μισθών. Έχουμε αρκετούς παίκτες που ζουν από τα χρήματα αυτά και αυτό έχει πραγματικό αντίκτυπο σε αυτούς συναισθηματικά. Επίσης ζητήματα υγείας, αν επιστρέψουμε στην σεζόν, μπορεί να λειτουργήσει; Θα λειτουργήσει; Τι γίνεται με την οικογένειά μου; Όλα αυτά τα…τι γίνεται αν;»

Η Premier League ελπίζει να ξαναρχίσει τη σεζόν τον Ιούνιο με αγώνες που θα παιχτούν χωρίς οπαδούς στα γήπεδα, ενώ οι υπόλοιπες κατηγορίες θα ψηφίσουν αυτήν την εβδομάδα για το μέλλον στις δικές τους σεζόν.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα