Ο κορωνοϊός θερίζει στα γηροκομεία

Εφιάλτης στον Άγιο Παντελεήμονα αφού ο κορωνοϊός θερίζει στα γηροκομεία.

Σε οίκο ευγηρίας στον Άγιο Παντελεήμονα,εντοπίστηκαν τουλάχιστον 32 θετικά κρούσματα σε τροφίμους, δηλαδή σε ηλικιωμένους με υποκείμενα νοσήματα, σε σύνολο 70 τεστ.

Σύμφωνα μάλιστα με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, τα κρούσματα ξεπερνούν τα 40.

Νωρίς το πρωί της Πέμπτης άρχισαν να καταφθάνουν στον εν λόγω οίκο ευγηρίας ασθενοφόρα, προκειμένου να μεταφέρουν όλους τους νοσούντες σε νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής. Παράλληλα, ειδικά συνεργεία άρχισαν να απολυμαίνουν τον χώρο.

Ήδη έχουν διακομισθεί δέκα ηλικιωμένοι στα Νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Σισμανόγλειο», «Αττικόν» και «Ασκληπιείο» και συνεχίζονται οι διακομιδές άλλων 8 ηλικιωμένων.

Tι είπε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας έκανε λόγο για πολύ μεγάλη διασπορά στον οίκο ευγηρίας. βΤόνισε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων ξεπέρνα τους 40, ενώ όπως υποστήριξε κάποιοι νοσηλευτές φαίνεται από τους πρώτους έλεγχους να νοσούν εδώ και δυο εβδομάδες.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο σοβαρό «καμπανάκι» χτύπησε στον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης, στα μέσα Αυγούστου όταν και καταγράφηκε μια εξαιρετικά σημαντική εστία διασποράς. Αποτέλεσμα; Από τους 40 τρόφιμους, κατέληξε η πλειοψηφία (σύμφωνα με την εφημερίδα «Μακεδονία» 20 άτομα), με την τελευταία ασθενή να φεύγει από τη ζωή την Τρίτη…

Έκτοτε ελήφθησαν έκτακτα μέτρα για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού σε αυτούς τους εξαιρετικά ευαίσθητους χώρους, με κυριότερο αυτό της απαγόρευσης των επισκεπτηρίων.

Και μπορεί να μετράμε ακόμη θύματα από το γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι, μπορεί τα κρούσματα του κορωνοϊού πλέον να βρίσκονται πάνω από τα 300 κάθε ημέρα, μπορεί να πέφτουν στο τραπέζι διαρκώς νέα περιοριστικά μέτρα, ωστόσο ορισμένοι δεν έμαθαν το μάθημά τους.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα