Ο Κουφοντίνας «πυροβολεί» την κυβέρνηση για την μεταγωγή του στις φυλακές Δομοκού

Τι λέει μέσα από την φυλακή ο «Λουκάς» της 17Ν

Επίθεση προς την κυβέρνηση εξαπέλυσε ο βαρυποινίτης και μέλος της 17Ν, Δημήτρης Κουφοντίνας, με αφορμή την μεταγωγή του στις φυλακές Δομοκού από τις αγροτικές φυλακές της Κασσαβέτειας Βόλου όπου κρατούνταν μέχρι πρότινος.

Ο «Λουκάς» της 17Ν με δήλωση του μέσα από τη φυλακή κάνει λόγο για εκδικητική μεταγωγή και επιτίθεται στην κυβέρνηση αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «χρησιμοποιεί αισχρά την πανδημία για να αναδιαρθρώσει πιο αντιδραστικά τις οικονομικές και κοινωνικές σχέσεις και δεν διστάζει ακόμη και να καταργεί εισαγγελείς -και αύριο δικαστές- γιατί δεν της αρέσουν, δεν ορρωδεί να καταδιώξει έναν πολιτικό της αντίπαλο»

 Όλη η δήλωση του Δημήτρη Κουφοντίνα:

«Λοιπόν δεν είναι ανάγκη να φωνάξω για να με πιστέψουν» ( Γ. Ρίτσος) …

Ολοι το βλέπουν πως το «Κράτος Δικαίου» γίνεται το «Δίκαιο του Κράτους» και εργαλείο εκδίκησης στα χέρια της οικογένειας που κυβερνά πολιτικά και οικονομικά τη χώρα σαν ιδιωτική της επιχείρηση. Απλή, καθαρή, πρωτόγονη εκδίκηση. Ξεκαθάρισμα λογαριασμών τύπου σικελικής φαμίλιας. Εκδίκηση σ’ αυτόν που αρνείται να υπογράψει δήλωση μετάνοιας. Εκδίκηση σ’ αυτούς που κρατούνται για την 17Ν, που πρέπει να δουν να επιδεινώνονται οι συνθήκες κράτησής τους, εκδίκηση σε έναν υπέργηρο άνθρωπο και σε έναν σχεδόν ολικά ανάπηρο, που τους παραδίδουν αδιάντροπα βορά στην πανδημία.

Εκδίκηση και σε όλους τους κρατούμενους που για να ικανοποιηθεί το ακροδεξιό ακροατήριο, μέσα στην πανδημία τους στοιβάζουν σαν ανθρώπινα σκουπίδια σε άθλιες φυλακές, τους αποκόβουν από τις οικογένειές τους, αρνούμενοι να κάνουν αυτό που ήταν το αυτονόητο εδώ και μήνες, την αναγκαία αποσυμφόρηση για να μην κινδυνέψουν μαζικά ανθρώπινες ζωές, κρατούμενων κα υπαλλήλων .

Και σ’ ό,τι με αφορά, καμία έκπληξη. Μια κυβέρνηση – οικονομική επιχείρηση, που χρησιμοποιεί αισχρά την πανδημία για να αναδιαρθρώσει πιο αντιδραστικά τις οικονομικές και κοινωνικές σχέσεις, που λεηλατεί αδίστακτα μια καθημαγμένη χώρα, με τον τρόπο της γνήσιας ΛΜΑΤ, που καταπατά τους ίδιους τους νόμους της και δεν διστάζει ακόμη και να καταργεί εισαγγελείς -και αύριο δικαστές- γιατί δεν της αρέσουν, δεν ορρωδεί να καταδιώξει έναν πολιτικό της αντίπαλο. Ομως αυτή η εμμονική καταδίωξη, ακόμη και όταν ξεφεύγει από τα όρια της πολιτικής, αγγίζοντας άλλες επιστήμες, αποτελεί πάντα τιμή και δικαίωση γα έναν πολιτικό κρατούμενο.

Δημήτρης Κουφοντίνας

23 Δεκεμβρίου 2020

Δομοκός»

Η μεταγωγή από τον Βόλο στον Δομοκό

Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας μεταφέρθηκε στον Δομοκό προχθες, από τις αγροτικές φυλακές της Κασσαβέτειας Βόλου οπού και κρατούνταν μέχρι πρότινος.

Η μετακίνηση του καταδικασμένου μέλος της 17 Νοέμβρη στον Δομοκό έρχεται μετά την άμεση εφαρμογή του νομοσχεδίου του υπ. Προστασίας του Πολίτη που πέρασε με πλειοψηφία από τη Βουλή στις 9 Δεκεμβρίου. Σημειώνεται ότι μαζί με τον Δημήτρη Κουφοντίνα ο οποίος έχει καταδικαστεί για 11 εκτελέσεις της 17Ν, ακόμη 6 βαρυποινίτες που βρίσκονταν στις αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας μεταφέρθηκαν σε κλειστές φυλακές.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα