Ο Κούγιας φωνάζει, η ΕΠΟ γελάει…

Σύμφωνα με την ΕΠΟ, ένα άνευ σημασίας εκ παραδρομής λάθος του Διαιτητικού Δικαστηρίου, αλλά και ο ισχύον κανονισμός, δεν προβλέπουν κώλυμα στην υποψηφιότητα Μπαλτάκου ότι και να λέει ο «φωνακλάς» Κούγιας.

Πολύ σκόνη σηκώθηκε από πλευράς Αλέξη Κούγια για το αν ο Τάκης Μπαλτάκος, που παρέστη ως δικηγόρος εκπροσωπώντας την ΕΠΟ σε αθλητική υπόθεση της Ομοσπονδίας, ενώπιον του Διαιτητικού Δικαστηρίου έχει κώλυμα για την έγκριση της υποψηφιότητάς του στις εκλογές της ΕΠΟ για τον αντικαταστάτη του Θοδωρή Ζαγοράκη. Ο Αλέξης Κούγιας, με εξώδικο κατηγόρησε τους τακτικούς δικαστές (Αρεοπαγίτες και Εφέτες) του Διαιτητικού Δικαστηρίου ότι ουσιαστικά πλαστογράφησαν τη σχετική απόφαση στην εκδίκαση κατά την οποίαν συμμετείχε ο Τάκης Μπαλτάκος για παραλείψεως του ονόματός του.

 Για το θέμα αυτό επικοινωνήσαμε με την ΕΠΟ και μας δόθηκε η εξής απάντηση, την οποία και παραθέτουμε:

 «Όταν συζητήθηκε για πρώτη φορά στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ η υπόθεση της έκπτωσης των Δημητρίου, Αντώνιου και Τζαφέρη, παρέστησαν για την ΕΠΟ οι δικηγόροι της κ.κ Μπάτζης και Σαράκης. Η υπόθεση αναβλήθηκε. Στη δεύτερη συζήτηση παρέστη και ο κ. Μπαλτάκος, εκπροσωπώντας και αυτός την ΕΠΟ.

Η απόφαση εκδόθηκε στις 19/01/22, αλλά εκ παραδρομής δεν αναφερόταν στην διαδικασία το όνομα του κ. Μπαλτάκου. Αδιάφορο ήταν αυτό τότε και κανένας δεν έδωσε σημασία. Την πρόφαση υπέγραψαν και τα πέντε μέλη του Διαιτητικού Δικαστηρίου. Δυο Αρεοπαγίτες, μια Προέδρος Εφετών και δυο δικηγόροι. Όταν 3 μήνες μετά κατατέθηκε η υποψηφιότητα Μπαλτάκου για Πρόεδρος της ΕΠΟ, «εφευρέθηκε» ένα κώλυμα:

Καταστατικό της ΕΠΟ, Παράρτημα Α’, άρθρο 5.

Στα πρώτα 4 άρθρα αναφέρονται τα κωλύματα εκλογής στην ΕΠΟ. Δεν μπαίνει πουθενά εκεί ο κ. Μπαλτάκος. Στο 5ο αναφέρονται τα κωλύματα για τα μέλη των ποδοσφαιρικών σωματείων. Καμία σχέση με την ΕΠΟ δηλαδή. Αναφέρεται στο άρθρο αυτό, ότι όσοι έχουν πάγια σχέση με το σωματείο και για 1 χρόνο μετά τη λήξη της, δεν μπορούν να είναι μέλη του σωματείου.

Η ΕΠΟ δεν είναι ποδοσφαιρικό σωματείο, είναι τριτοβάθμιο όργανο και ο κ. Μπαλτάκος δεν είχε ποτέ καμία πάγια σχέση με την ΕΠΟ. Πρέπει να σημειωθεί ότι, αυτό το άρθρο το πήρε η ΕΠΟ αυτούσιο από τον αθλητικό νόμο, ο οποίος το περιλαμβάνει στο Κεφάλαιο «Αθλητικά Σωματεία».

Ωστόσο, ο κ. Κούγιας και οι υποστηρικτές του, που δεν θέλουν τον κ. Μπαλτάκο Πρόεδρο στην ΕΠΟ -παρά το πάθημά τους με την πολύ-ιδιοκτησία-, επιμένουν να ψάχνουν για κώλυμα. Έτσι, πήραν την Απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου, είδαν, ότι δεν υπήρχε το όνομα του κ. Μπαλτάκου και άρχισαν να φωνάζουν για πλαστογραφία εκ μέρους των δικαστών.

Ποιος είναι όμως ο πλαστογράφος;

Ο Αρεοπαγίτης Πρόεδρος κ. Αυγέρης; Η άλλη Αρεοπαγίτης, η Κουσουλού; Η Πρόεδρος Εφετών, κα Τζελέπη; Η’ οι 2 δικηγόροι, εκ των οποίων ο ένας ήταν από την πλευρά του Κούγια; Αυτοί είναι οι πλαστογράφοι; Αυτοί δεν συμπεριέλαβαν το όνομα του κ. Μπαλτάκου 3 μήνες πριν από την υποψηφιότητα; Μιλάμε για ασόβαρα πράγματα. Γιατί άραγε να το κάνουν αυτό και να υπογράψουν και οι 5 την Απόφαση χωρίς το όνομα του Μπαλτάκου, αφού αυτός έκοψε κανονικά γραμμάτιο του ΔΣΑ και έχει εκδώσει το σχετικό τιμολόγιο, όπως ανακοίνωσε η ΕΠΟ; Τί να κρύψουν οι Αρεοπαγίτες; Το φανερό και παραδεδεγμένο σε δημόσια συνεδρίαση γεγονός παρουσία δημοσιογράφων; Γι’ αυτό είπαμε πιο πάνω, ότι μιλάμε για γελοία πράγματα.

Τι έγινε όμως; Απλό είναι το θέμα. Ο Πρόεδρος του Διαιτητικού Δικαστηρίου, Αρεοπαγίτης Αυγέρης, πήρε καταλάθος το πρακτικό της 1ης συζήτησης, στην οποία δεν παρέστη ο Μπαλτάκος, έγραψε την Απόφαση με βάση αυτό το πρακτικό, την έδωσε στα άλλα μέλη, για να την υπογράψουν και υπογεγραμμένη και από τους άλλους 4, την έδωσε μέσω email στην ΕΠΟ. Ούτε παρέμβαση έγινε ούτε βέβαια καμιά πλαστογραφία. Όπως την έλαβε η ΕΠΟ, έτσι και τη δημοσίευσε. Και τί άλλο μπορούσε άλλωστε να κάνει;

Και τι θα γίνει τώρα; Απλά θα διορθώσουν την Απόφαση και θα την ξαναυπογράψουν και ούτε γάτα, ούτε ζημιά. Όσο για το κώλυμα, υπάρχει μόνο στη φαντασία του γνωστού Καπετάν – Φασαρία και όσων βρίσκονται από πίσω του. Επιχειρήματα όπως αυτά που παραθέτει ο κ. Κούγιας, μόνο γέλιο προκαλούν (…)

Ψάχνουν την ηλικία του  κάτι άσχετα «γατόνια» (;;;;;;;)

Ο Μπαλτάκος θα είναι ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ. Μάλιστα. Κι άρχισε να δουλεύει το… ληξιαρχείο για μερικά δικηγορικά γραφεία και, μάλιστα, «μεγάλα». Πόσο χρονών είναι ο Μπαλτάκος; Είναι γεννηθείς το 1954, άρα είναι 68 ετών τώρα. Το όριο ηλικίας για να εκλεγεί ένας πρόεδρος με βάση το νόμο Αυγενάκη, είναι τα 71 χρόνια, άρα ο Μπαλτάκος άνετα μπορεί. Τι θα γίνει, όμως, σου λένε τα «γατόνια» της νομικής, όταν ο Μπαλτάκος συμπληρώσει τα 71 του χρόνια και θα θέλει έναν ακόμα για να τερματίσει την θητεία του στην προεδρία της ΕΠΟ;  Ενημέρωση δωρεάν. Ο πρόεδρος τελειώνει τη θητεία του γιατί η διοίκηση περιμένει μόνο την ημερομηνία της εκλογής του…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα