Ο Κούγιας πρωταγωνιστής (στην TV…), o Λιγνάδης κομπάρσος (και στη φυλακή…)

Κουρασμένος ο Αλέξης –από τις εμφανίσεις στην TV– δεν εκτίμησε σωστά τον Ποινικό Κώδικα και έτσι ο Λιγνάδης πήρε τον δρόμο για την Τρίπολη…

Στο θέμα που μονοπωλεί την τελευταία εβδομάδα το ενδιαφέρον –κατηγορίες εις βάρος του Δημ. Λιγνάδη–, όπως αναμενόταν, ο πρωταγωνιστής δεν ήταν ο κατηγορούμενος, αλλά ο συνήγορός του Αλέξης Κούγιας.

Ο Αλέξης με τις 11.500 δίκες στο ενεργητικό του –όπως ο ίδιος έχει επανειλημμένως δηλώσει– άμεσα ξεκαθάρισε το θέμα του νομικού συμπαραστάτη του Λιγνάδη, δηλώνοντας ότι ο τότε συνήγορός του δικηγόρος κ. Γεωργουλέας είχε παραλείψει να προσβάλει το εκδοθέν ένταλμα σύλληψης.

Ακούγοντας ο έμπειρος δικηγόρος το νομικό επιχείρημα του Αλέξη, κούναγε το κεφάλι του για να βεβαιωθεί ότι είναι ξύπνιος και δεν βλέπει κάποιο όνειρο. Αμέσως μετά, απεχώρησε από τη νομική ομάδα του Δ. Λιγνάδη, και έτσι ο Κούγιας έπαιξε μπάλα μόνος του όχι τόσο στα δικαστικά έδρανα αλλά κυρίως στις εμφανίσεις του σε τηλεοπτικά κανάλια και στις ακροάσεις του σε ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Στον τομέα αυτόν διέπρεψε!!! Τουλάχιστον δέκα τηλεοπτικοί σταθμοί είχαν τη χαρά να τον φιλοξενήσουν – ή τη λύπη για την πρωτοβουλία τους αυτή αφού ο Αλέξης τους έκλεινε το τηλέφωνο όταν οι ερωτήσεις δεν ήταν της εγκρίσεώς του…

Η συνέχεια ήταν γνωστή. Στο επιχείρημά του ότι έπρεπε να προσβληθεί το ένταλμα σύλληψης του Δημ. Λιγνάδη, η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, όπως καταγράφεται στο εκδοθέν βούλευμα, ήταν κόλαφος για τον δικηγόρο Αλέξη Κούγια.

Το Συμβούλιο εξέδωσε το βούλευμά του στηριζόμενο σε σχετικό άρθρο του Ποινικού Κώδικα, σύμφωνα με το οποίο «η κλήση προς παροχή εξηγήσεων για πράξη τιμωρούμενη σε βαθμό κακουργήματος μπορεί να παραλειφθεί αν από τα στοιχεία της προκαταρκτικής εξέτασης προκύπτει ότι ο ύποπτος έχει σχεδιάσει τη φυγή του ή την τέλεση νέων εγκλημάτων, και να έχουν προκύψει επαρκείς ενδείξεις για την άμεση ποινική δίωξη του υπόπτου».

Εν προκειμένω, με όλα τα ΜΜΕ να κάνουν λόγο για πολλαπλές περιπτώσεις καταγγελιών με περιεχόμενο κακοποίησης, με τους κατοικούντες στην πολυκατοικία διαμονής του Λιγνάδη να δηλώνουν ότι «έβλεπαν νεαρά αγόρια να εισέρχονται στο σπίτι του», ή ότι «ακούγονταν φωνές μέσα από το διαμέρισμά του», η απόρριψη της ένστασης Κούγια για ακυρότητα εντάλματος συλλήψεως ήταν κάτι περισσότερο από αναμενόμενη.

Η κούραση νίκησε τον Κούγια

Αυτό που πρέπει να τονιστεί είναι ότι όλοι πρέπει να δείξουμε κατανόηση για την «αστοχία» αυτή του Αλέξη Κούγια.

Όταν μέσα σε μία ημέρα έχεις υποστεί τη βάσανο της εμφάνισης σε περίπου δέκα τηλεοπτικούς σταθμούς, και άλλες τόσες ακροάσεις σε ραδιόφωνα, όταν πρέπει να απαντήσεις στον ιδιοκτήτη της αντιπάλου ομάδας της ΑΕΛ, της Λαμίας Πανουργιά, και να εξηγήσεις σ’ εκείνα τα άγρια παιδιά των οργανωμένων οπαδών της Λάρισας, τους «Monsters», πώς έγινε και η αγαπημένη τους ομάδα υπό την καθοδήγησή σου το επόμενο έτος θα αγωνίζεται στη Super League2, όταν το αφεντικό του Λιμανιού δεν σηκώνει το τηλέφωνο σε επανειλημμένες κλήσεις σου, πώς να έχεις μυαλό για να σκεφτείς ότι άλλα λέει ο Ποινικός Κώδικας και άλλα λες εσύ στην ένστασή σου.

Αυτή η κατάσταση της πνευματικής κούρασης, ιδιαίτερα σε έναν δικηγόρο που όπως ισχυρίζεται έχει κάνει 11.500 δίκες, είναι επί πλέον επιβαρυντική, γι’ αυτό όλοι πρέπει να δείξουμε κατανόηση σε τυχόν αστοχίες και παραλείψεις των ενεργειών του.

Ας θυμηθούμε την αγωγή που κατέθεσε εις βάρος του Δ.Σ. της ΠΑΕAEK (εις βάρος του προέδρου Ασλανίδη, του διευθύνοντος συμβούλου Λυσάνδρου, και των υπολοίπων μελών), αγωγή την οποία έχασε χωρίς καν να συζητηθεί, αφού λόγω της κόπωσής του ο Αλέξης είχε παραλείψει να απευθύνει εξώδικο πρόσκληση ζητώντας από αυτούς που κατά τη γνώμη του τον δυσφήμισαν, με αποτέλεσμα –σ.σ.: για την εκδίκαση κάθε αγωγής ο νομοθέτης προϋποθέτει την αποστολή εξωδίκου, για να δοθεί η ευκαιρία στους «διωκόμενους» να ανακαλέσουν τις τυχόν δυσφημιστικές εκφράσεις τους– η αγωγή να απορριφθεί και ο Αλέξης να υποχρεωθεί στην καταβολή των δικαστικών εξόδων ύψους 1.100 ευρώ.

Με όλα τα παραπάνω, αν ο απίστευτος ρυθμός του Αλέξη να εμφανίζεται παντού όπου υπάρχει TV και Radio –πάλι καλά που σήμερα δεν υπάρχουν τελάληδες, μανάβηδες, που να προωθούν με τη φωνή τους το εμπόρευμά τους, γιατί ήταν πολύ πιθανό ο Αλέξης να απευθυνθεί και σ’ αυτούς– και η πλήρης έλλειψη ύπνου –πού να τα προλάβει όλα, αν κοιμάται– τότε σίγουρα και στο μέλλον θα υποπέσει και σε άλλες νομικές παραλείψεις.

Ας θυμηθούμε την πρόσφατη ανταλλαγή πυρών με τον βουλευτή Παύλο Πολάκη, ο οποίος τον κατηγόρησε μεταξύ άλλων «ότι κάνει σουλάτσο στα κανάλια, αυτοπαρουσιαζόμενος ως “μοντελοπνίχτης” (δική του δήλωση), ότι σκαρφάλωνε στα κάγκελα καναλιών για να ακουστεί, ότι έκανε το οικογενειακό του πρόβλημα πανελλήνιο θέαμα στα πρωινάδικα, ότι κατήγγειλε τα στημένα στο ποδόσφαιρο και μετά την έκανε γυριστή 180 μοιρών», και διάφορα άλλα.

Η απάντηση του Κούγια ήταν σιβυλλική. Είπε:   

«Όταν κάποιος ακούει το όνομα Κούγιας, στο μυαλό του αυτόματα έρχεται η λέξη “δικηγόρος”».

Η «Α» με όλα τα παραπάνω κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στον Αλέξη Κούγια για τον κίνδυνο να αντιστραφεί το παραπάνω συνειρμικό συμπέρασμά του, αν δηλαδή η λέξη «δικηγόρος» θυμίζει το όνομα «Αλέξης Κούγιας».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα