Ο Κούλογλου προειδοποίησε πάλι τον Τσίπρα

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, έχει κατ’ επανάληψη κρούσει τον κώδωνα κινδύνου για την κακή πορεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτή τη φορά, με νέο άρθρο στο tvxs, σχολιάζει τη δημοσκόπηση της GPO (“ΤΑ ΝΕΑ”) για να επισημάνει ότι παρά τη φθορά της κυβέρνησης μετά τις πυρκαγιές, η αξιωματική αντιπολίτευση, για πρώτη φορά στα χρονικά της μεταπολίτευσης, δεν ανακάμπτει ούτε λίγο. Και εξηγεί τους, κατά τη γνώμη του, λόγους.

Απόσπασμα από το άρθρο του:

Τα κακά νέα είναι ότι, ίσως επίσης για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού δικομματισμού, από τη φθορά της κυβέρνησης και την καταστροφική της διαχείριση δεν ευνοείται η αντιπολίτευση και δη η αξιωματική. Η ΝΔ χάνει μέσα στο καλοκαίρι δύο μονάδες στην πρόθεση ψήφου, αλλά η διαφορά παραμένει γύρω στις 10 μονάδες και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στατιστικά ασήμαντα κέρδη του 0,5%. Με μικρές διαφορές, στα ίδια ποσοστά κινούνται και έρευνες από εταιρείες που ούτε παιχνίδια παίζουν, ούτε η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα αποκαλούσε «εχθρικές».

Σύμφωνα και με άλλες σε βάθος μετρήσεις, η αξιωματική αντιπολίτευση υποφέρει από σειρά προβλημάτων. Δεν έχει σαφές πολιτικό και προγραμματικό στίγμα, συχνά εκπέμπει αντιφατικά μηνύματα και δεν έχει ανανεώσει το πολιτικό της προσωπικό: το αποτέλεσμα να μην διευκρινίζει ούτε πώς, ούτε με ποια ηγετική ομάδα φιλοδοξεί να κυβερνήσει. Και ο πρόεδρος του, παρά την πολύ υψηλότερη προσωπική ακτινοβολία από αυτήν του κόμματος, έχει και τα δύο τελευταία χρόνια σπαταλήσει μέρος του πολιτικού του κεφάλαιου.

Για την αντιπολίτευση, η περίοδος που ξεκινά προσφέρει πολλαπλές ευκαιρίες. Στην αντιμετώπιση της πανδημίας και στους ρυθμούς του εμβολιασμού η κυβέρνηση δεν έχει να επιδείξει θετικό έργο, όπως διαπίστωνε και ένα άρθρο (Π. Τσίμας) στα προχθεσινά Νέα για τα ποσοστά εμβολιασμού: «Η συνολική επίδοση (57%) είναι πολύ καλύτερη από της γειτονικής Αλβανίας (28%) και ελαφρώς καλύτερη της επίσης γειτονικής Τουρκίας (55,67%). Αλλά υπολείπεται του μέσου όρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση (64%) και υπολείπεται δραματικά των επιδόσεων χωρών του ευρωπαϊκού Νότου, όπως η Πορτογαλία (82%) ή η Ισπανία (77%)».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα