Ο Κρητικός που δεν… μάσησε μπροστά στην «σιδηρά» κυρία – ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Όσοι γνωρίζουν τον Νίκο Ανδρουλάκη ξέρουν ότι ο Κρητικός πολιτικός δεν είναι το στερεοτυπικό δείγμα πολιτικού όντος. Αυτού δηλαδή που αρέσκεται στα επικοινωνιακά τρικ και στον λαξευμένο «διπλωματικό» λόγο. Και φυσικά δίχως ποτέ να χάνει τον πολιτικό πολιτισμό του, ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν μασάει τα λόγια του.

Δεν πρόκειται, βέβαια, για χαρακτηριστικά που αγνοούσαν οι εκάστοτε συνομιλητές του, αλλά χθες ήταν η μέρα που το έμαθε και η «σιδηρά» κυρία της Ευρώπης, Άνγκελα Μέρκελ, όταν ο Ν. Ανδρουλάκης βρέθηκε απέναντί της στο ευρωκοινοβούλιο.

Συγκεκριμένα όλα ξεκίνησαν όταν ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και μέλος του S&D παρενέβη στη συζήτηση που διεξαγόταν με την Γερμανίδα καγκελάριο στην Ολομέλεια του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου με θέμα το μέλλον της Ευρώπης.

Απευθυνόμενος στην Άνγκελα Μέρκελ ο Ν. Ανδρουλάκης τη ρώτησε αν έχει μετανιώσει για τη διαχείριση που έκανε στην οικονομική κρίση της Ελλάδας, επισημαίνοντάς της παράλληλα ότι και η ίδια έχει ευθύνες για το μισό εκατομμύριο νέων που εγκατέλειψαν τη χώρα μας λόγω της υψηλής ανεργίας και ότι παρά τις θυσίες οι Έλληνες δεν έχουμε δει την οικονομίας μας να βελτιώνεται αισθητά.

«Επί της εποχής σας οι φόβοι πολλαπλασιάστηκαν» είπε χαρακτηριστικά ο Έλληνας ευρωβουλευτής τονίζοντας ότι η κα Μέρκελ προτίμησε τις μονομερείς αποφάσεις και τις διακρατικές λύσεις σε προβλήματα όπως η οικονομική κρίση και το μεταναστευτικό με αποτέλεσμα η Ευρώπη να παραμένει ακόμα ευάλωτη.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

Αναλυτικά, ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε στην Άνγκελα Μέρκελ τα εξής:

«Έχετε συνδέσει το όνομά σας με τη διαχείριση των δύο κρίσεων που αποσταθεροποίησαν το Ευρωπαϊκό Οικοδόμημα, την οικονομική κρίση στην Ευρωζώνη και την Μεταναστευτική κρίση.

»Και τις δύο φορές προτιμήσατε μονομερείς αποφάσεις, τις διακρατικές λύσεις και την απομάκρυνση από το Ευρωπαϊκό κεκτημένο με αποτέλεσμα να παραμένουμε ακόμα ευάλωτοι.

»Δεν πρόκειται κυρία Καγκελάριε να αποκτήσουμε κοινή ελπίδα εάν δεν ενώσουμε τους φόβους μας, όμως επί της εποχής σας οι φόβοι πολλαπλασιάστηκαν με αποτέλεσμα οι μόνοι ωφελημένοι να είναι οι ακροδεξιοί και οι αντιευρωπαϊστές.

»Εγώ θέλω να σας ρωτήσω ως Έλληνας, αν έχετε μετανιώσει  για τη διαχείριση που κάνατε στην οικονομική κρίση της χώρας μου.

»Η δική μου η γενιά γνωρίζει πάρα πολύ καλά τις ευθύνες του εγχώριου πολιτικού συστήματος, όμως έχετε και εσείς ευθύνες που μισό εκατομμύριο νέοι Έλληνες έφυγαν από την Ελλάδα γιατί δεν μπορούν να βρουν δουλειά, που η χώρα μας έχει πολύ σοβαρό δημογραφικό πρόβλημα και γιατί ακόμα και σήμερα μετά από πολλά χρόνια μνημονίων και δεσμεύσεων δεν έχουμε δει να αλλάζει η Ελληνική οικονομία  προς μία καλύτερη κατεύθυνση».

 

Διαβάστε επίσης